10 activități distractive pentru copilul tău, perfecte pentru grădină

Detalii

CategoriiSocial
Taguricopii, Familie si copii, Pictura
Ultima actualizareMiercuri 6 iulie 2022
Vizualizari382

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vara este un motiv bun de a petrece cât mai mult timp afară și a sta departe de ecrane și monitoare. Activitățile pe care le poți face împreună cu copilul tău sunt nenumărate iar unele dintre acestea nu doar că sunt foarte distractive, dar îi și dezvoltă foarte multe abilități. Așadar, fie că este weekend, fie că este o după masă perfectă de stat în curte, iată câteva activități cu care va puteți delecta în această vară.

Creați o mini grădină pentru zâne sau o mini fermă

Dacă vorbim despre fetițe, o grădină pentru zâne o va face să fie extrem de fericită. Dacă puiul tu este băiat, creați o mini fermă. Ambele variante sunt extrem de frumoase, iar crearea lor îi va activa imaginația copilului tău iar ulterior se va putea juca cu această mini grădină.

Pictați pietre

Pictatul pietrelor este o activitate excelentă atât pentru copii cât și pentru adulți. Adunați cât mai mutle pietre, de forme diferite și începeți să le pictați. Ulterior acestea pot fi folosite ca decor pentru flori sau curte.

Pictați pe numere

Pictura pe numere de pe HappyArt.ro are foarte multe beneficii și poate fi făcută, atât de către copii cât și de către adulți. Rezultatele uimitoare, vor crește stima de sine a copilului și împreună vă puteți bucura de tablouri spectaculoase. Luați alături de voi o limonadă, puneți-vă la umbră și începeți propriul tablou pictat perfect.

Pictați un tricou sau un cearceaf vechi

De câte ori i-ai spus copilului tău să nu murdărească hainele, tapițeria scaunului, a patului sau a canapelei? Ei bine, iată că acum îi poți da voie să le murdărească într-un mod distractiv și plin de culoare. Luați-vă câte un tricou alb sau un ceacearf vechi, culori pentru textile și lasăți-vă imaginația să se manifeste.

Analizați plantele sau insectele

Lumea insecteleor și plantelor este fascinantă, iar vara acestea sunt foarte ușor de găsit, din abundentă. Învățați despre ele, împreună și puteți chiar să colecționați frunze într-un caiet.

Spălați mașina

Ce poate fi mai distractiv vara, decât apa și udatul? Ei bine, acum le puteți combina utilul cu plăcutul. Porniți apa, aduceți cârpe curate și începeți să spalați mașina împreună. Puteți să purtați costumele de baie.

Construiți un cort

Este adevărat că există foarte multe produse pentru grădină, direct făcute, printre care și cortul. Însă cât de distractiv este să îl construiți chiar voi, legând pături de copaci sau garduri. Improvizați împreună și găsiți cele mai distractive soluții.

Creați o groapă de nisip

Groapa de nisip poate fi extrem de amuzantă, în special atunci când ai la îndemână instrumente pentru a construi tot felul de forme în nisip. De la placinte de nisip la castele, pești sau mașinute, toate pot fi construite. Nu uitați să folosiți și apă.

Gătiți prajituri pentru păsări

Păsările vor fi foarte fericite să aibă parte de un meniu savuros pregătit de voi. Adună câteva semințe, precum floarea soarelui, semințe de in, mac sau susan și mere și pregătiți super prajiturele pentru păsări, pe care să le agațați în copaci. Folosiți unt de arahide sau miere pentru a lipi semințele de feliile de măr și ață pentru a le agăța în copaci.

Vânătoare de comori

Ascundeți obiecte în toată grădina și confecționați o hartă după care copilul să se ghideze pentru a găsi jucării, dulciuri sau alte lucruri de care se va bucura. Însă mai mult ca orice, explorarea este secretul acestui joc.