diclona, la Oct 24 2008, 07:04 PM, a spus:
Visul ăsta al meu e din categoria celor care se repetă. O dată la 2-3 zile, îl am iarăşi pe pânza ochilor în somn.
Sunt într-un mare complex şi cumpăr, cumpăr, nu mă opresc din achiziţionat haine, toate care mai de care mai faine şi deosebite, ciudăţele aşa cum îmi plac mie. Am o stare de exaltare ceva de speriat, îs fericită, veselă, bucuroasă, mă simt bine. (Îmi place şi-n viaţa de zi cu zi să fac acelaşi lucru, aşadar, până aici n-ar fi ceva nemaipomenit.)
La un moment dat, ies din MALL şi mă îndrept spre o tarabă la care vinde o doamnă de vreo 50 de ani, grăsuţă bine, blondă spre cărunt. O faţă frumoasă, hâtră cumva.
Are de vânzare tot felul de obiecte-n miniatura (tre' să spun că şi-n realitate-mi plac lucrurile miniaturale), dar cel mai mult îmi atrage atenţia o geantă în stil hippie micuţă, cam de 3 cm, în dreptul căreia scrie pe un bileţel "indian pawn". N-ul era oleacă şters şi nu înţeleg ce înseamnă, astfel încât o întreb pe duduia care vindea, nefiindu-mi deloc familiară expresia.
Ea-mi spune răspicat "INDIAN PAWN, nu vezi? Reţine, e INDIAN PAWN, cu N. SĂ ţii minte! INDIAN PAWN". Eu dau din cap şi mă uit în spate, erau foarte mulţi oameni care mi se uitau peste umăr să cumpere şi ei, iar înainte era taraba goală, fără muşterii. Asta ştiu că m-a mirat puţin în vis.
Visul se repetă, după cum spuneam, şi de fiecare dată am impresia că partea cea mai importantă e când ajung la tarabă şi vânzătoarea spune TARE şi parcă să-mi bage odată-n cap că e "INDIAN PAWN", cum de nu-mi dau seama?!
Şi eu nu-mi dau seama nici în vis şi nici în realitate, habar n-aveam ce înseamnă indian pawn înainte de visul ăsta.
Acum ceva timp în urmă v-am povestit un vis care mi se tot repeta. La momentul respectiv am fost ajutată cu sfaturi foarte bune (mulţam, Bagherra, încă o dată pt acest lucru
Acum 2 săptămâni în urmă însă visul a reapărut. Aceeaşi femeie, acelaşi "indian pawn", iar de data asta m-a întrebat "Dar tu n-ai de gând să te grăbeşti să faci ce trebuie?"
Ţin să precizez faptul că mai toate visele mele-s în engleză, nu-i un element esenţial, nu mă pot lega de asta. Dar tot căutând şi căutând o dezlegare, storcându-mi creierii, mi-am amintit că acum mulţi ani în urmă, am fost atrasă de vitrina unui magazin de AMANET pe care-l aveam în drum. Pe o perniţă străluceau 2 perechi de cercei ţigăneşti, mari, uriaşi aproape, din aur.
Cum sunt înnebunită după inele opulente şi cercei aşijderea, am intrat imediat în amanet şi am cumpărat ambele perechi. Parcă niciodată nu văzusem nişte cercei mai frumoşi. Ţin minte că eram cu mama şi ea mi-a zis "Nu mai bine cumpărăm de la un magazin normal unii noi?", iar eu am răspuns aproape hipnotizată "Nu. Aşa ceva nu o să găsesc nicăieri. Uită-te cum îţi iau ochii, atât sunt de frumoşi. De unde ştiu eu că o să mai găsesc modelul ăsta? N-am mai văzut vreodată asemenea bijuterii."
Şi aproape că mă bâlbâiam de încântare, nu voiam altceva decât să-i iau cât mai repede şi să-i port. Atunci a fost singura dată când am luat ceva de la centrele de AMANET, dar am pus în alcool cerceii, i-am şters bine şi imediat mi i-am atârnat de urechi.
De atunci încoace, cam toate îmi merg de-a-ndoaselea. Mă rog, alţii ar spune că-s una dintre fericite pt că nu duc lipsă de nimic şi mi se suflă-n popou, dar eu sunt total nemulţumită de viaţa mea, iar ăsta e singurul aspect important.
Ei bine, am pomenit toate acestea pt că până acum căutam alt sens la INDIAN PAWN, dar ieri parcă m-a trăsnit deodată.
Era totul foarte clar. Mai limpede de atât şi mai mură-n gură nici că mi se putea da mesajul din vis, nici nu ştiu de ce n-am "văzut" dezlegarea până acum. Indian pawn înseamnă AMANET.
Dar eu ce trebuie să fac? De ce tot visez acest lucru?
Să duc bijuteriile înapoi? Să le arunc? E ceva "necurat" în ele? Stăpânele lor au "blestemat"? (că tot am vorbit de blestem pe un alt topic)
Dacă le duc înapoi, ce fac apoi cu banii? Îi dau la un om nevoiaş? Dar dacă arunc "blestemul" asupra lui? Cum rup lanţul? Ştie cineva?
Aceasta postare a fost editata de tratra: 02 July 2009 - 08:44 PM
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis