Analiza Existentiala
Scris 11 September 2008 - 04:21 PM
Jet Black, la Sep 11 2008, 04:05 PM, a spus:
Cu ce se mananca?
De pe site-ul societatii:
Citeaza
Analiza existenţială poate fi definită la ora actuală ca o psihoterapie fenomenologică orientată spre persoană având drept scop sprijinirea acesteia de a ajunge la o trăire liberă (spirituală şi emoţională), la adoptarea unor atitudini autentice, precum şi la un comportament şi o raportare responsabilă faţă de sine însuşi şi faţă de lumea sa. Cu alte cuvinte, psihoterapia analitic-existenţială, îşi propune a-l ajuta pe om să poată trăii într-un acord interior cu propriile-i acţiuni şi propria-i existenţă.
in mod bizar am descoperit ca site-ul societatii a expirat (domeniul a fost preluat)...
si o mica prezentare video:
Aceasta postare a fost editata de Cavalerul_Jedi: 11 September 2008 - 04:23 PM
Scris 14 September 2008 - 04:45 PM
Am mai facut recomandarea asta, pe un alt topic (sper sa nu fiu enervanta), "Calaul Dragostei", de Irvin Yalom (a scris si "Plansul lui Nietzsche"). Merita citite ambele carti, si cred ca-ti vor placea. A mai scos una recent, despre psioterapia de grup. Cam scumputa.
Tipul e existentialist, pune la baza tuturor problemelor si dificultatilor cu care ne intalnim urmatoarele temeri si angoase: teama de moartea inevitabila, asumarea libertatii ca expresie a acceptarii responsabilitatilor, teama de singuratate, acceptarea faptului ca viata, in sine, nu are un sens anume (noi suntem cei care il cladim pe parcurs). In cartea sa prezinta 10 cazuri de psihoterapie, foarte foarte interesanet. Cartea in sine este valoroasa din mai multe puncte de vedere.
Scris 14 September 2008 - 06:20 PM
Ametist, la Sep 14 2008, 05:45 PM, a spus:
Multam frumos, am sa caut
Aceasta postare a fost editata de Cavalerul_Jedi: 14 September 2008 - 06:20 PM
Scris 14 September 2008 - 06:58 PM
"Plansul lui Nietzsche" se gaseste si in format electronic.
Scris 18 October 2008 - 02:07 PM
Analiza existentiala sau psihoterapia existentiala se bazeaza pe credinta ca fiintele umane sunt singure in lume. Singuratatea duce la sentimente de lipsa de sens si pot fi depasite prin crearea propriului sens si a propriilor valori.
Avem puterea de a crea pentru ca avem libertatea de a alege. Facand propriile noastre alegeri ne asumam responsabilitatea pentru rezultatele alegerilor noastre si nu ne putem invinovati decat pe noi insine daca rezultatul scontat nu este cel dorit.
Psihoterapeutul ajuta clientul sa descopere anxietatile, sentimentul singuratatii si lipsa de sens, si sa gaseasca noi modalitati de a se descurca cu anxietatea, de a face alegeri mai bine si de a parasi psihoterapia ca individ sanatos.
Psihoterapia existentiala se centreaza pe dezvoltarea constiintei de sine, privind in profunzime care sunt problemele noastre legate de anxietate, lipsa de sens in viata si moartea. Putem face alegeri libere in momentul prezent, fara a fi influentati de conditionarea si aspectele din trecut.
Incercarea existentialistilor este de a converti lipsa de sens in sens si de a da persoanei curajul de a face propriile alegeri sanatoase astfel incat sa ajunga la starea de bine. Psihoterapeutii existentialisti au propria lor viziune particulara asupra naturii umane, disfunctiilor psihologice, starii de bine si tehnicilor psihoterapeutice.
Psihoterapia existentialista se bazeaza pe teoria filozofiei existentialiste, a carei principali promotori au fost Sartre si Heidegger.
Teoria psihoterapiei existentiale se bazeaza pe presupunerea ca exista patru lumi distincte: lumea fizica, lumea sociala, lumea psihologica si lumea spirituala.
sursa: http://www.psihoterapia.eu/index.php?optio...4&Itemid=55
Poate va fi util si de folos sa se afle despre analiza existentiala a depresiei:
http://www.laengle.i...202004-Bern.pdf
Informatii despre cine a creat-o si pentru ce mai poate fi folosita:
Analiza existentiala isi are originea in opera a patru psihiatri: Karl Jaspers in Germania, (1951, 1964), Ludwig Binswanger (1946, 1963), Medard Boss (1957, 1962, 1979) in Elvetia, si Victor Frankl in Austria.
Analiza existentiala a devenit in ultimii ani o modalitate semnificativa de psihoterapie. Exista deja abordari existentiale pentru terapia de cuplu, pentru terapia tulburarilor comportamentale si pentru psihoterapia de grup.
mai multe pe http://www.psihoterapie.net/intrebari/moda...istentiala.html
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Reflexul lui Pavlov | _Undying_ | 9 | 2.942 |
|
manipularea psihica,metoda sau agresiune?
sau...stim incotro mergem??? |
ars | 63 | 7.236 |
|
Sex-roluri : Masculin si Feminin | master_mind | 41 | 12.590 |
|
Relatia cu Socrii | Florian_L | 28 | 6.952 |
|
Nu stiu ce este mai bine pt copilul meu | Guest_loredana_* | 7 | 1.018 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS