Inchiriere birou in Bucuresti - cele mai noi cladiri de birouri date in folosinta in 2023

Detalii

CategoriiEconomie
TaguriBucuresti
Ultima actualizareJoi 25 mai 2023
Vizualizari94

Voteaza & Distribuie

Descriere

Anul 2022 a adus o incetinire a ritmului construirii de cladiri de birouri noi in Bucuresti, motiv pentru care o parte dintre proiectele multifazice programate au amanat dezvoltarea fazelor finale. In consecinta, pana la finalul anului trecut, suprafata livrata se ridica la 107.000 mp, ceea ce reprezinta o scadere de aproximativ 55% fata de livrarile medii din ultimii trei ani.

Anul 2023 se remarca, in schimb, cu perspective optimiste. La finalul primului trimestru din 2023, in Capitala, au fost finalizate trei cladiri de birouri noi, cu o suprafata inchiriabila totala de 60.325 mp. Daca si tu ai nevoie de spatii de inchiriere birou Bucuresti, este recomandat sa te grabesti, caci acestea sunt deja ocupate in proportie de 46%.

Cele trei cladiri finalizate in primul trimestru al acestui an sunt:

London din Sema Parc

Cladirea de birouri London face parte din noua faza de dezvoltare a proiectului Sema Parc. Acesta este un proiect complex de regenerare urbana. Aici ai la dispozitie pentru inchiriere birou in Bucuresti o suprafata de 500 pana la 6.000 mp in cladirea de birouri London si 500 pana la 4.000 mp in centrul de afaceri Oslo, in cladiri de tipul:

  • City Buildings – cladiri de talie mare, amplasate stradal de-a lungul raului Dambovita
  • Courtyard Buildings – cu compartimentari flexibile

One Cotroceni Park


One Cotroceni Park faza 2 este una dintre cladirile importante cu finalizare in 2023 in zona Central - Vestica. Aceasta face parte dintr-un ansamblu multifunctional, cu spatii de birouri de clasa A, spatii comerciale si apartamente. Proiectul este in curs de certificare LEED PLATINUM si WELL. Cladirea are parcare subterana de 850 de locuri si este deservita de 9 lifturi. Totodata, are si parcare exterioara de 360 de locuri, statii de incarcare pentru masini electrice, sisteme performante de iluminat si climatizare.

One Cotroceni este un proiect de transformare completa a unei platforme industriale – fosta fabrica Ventilatorul. Proiectul este dezvoltat pe un teren de peste 5,5 hectare si include trei cladiri de birouri si 8 cladiri rezidentiale. Complexul beneficiaza de toate facilitatile pentru dezvoltarea unei comunitati: spatii comerciale, sala de fitness, pista de alergare, restaurante si cafenele, spatiu verde in zona rezidentiala si terase verzi la etajele superioare ale cladirilor de birouri.

Muse

Cladirea iti ofera posibilitatea de inchiriere birou in Bucuresti in zona Casei Presei Libere si a Parcului Herastrau. Aceasta are o suprafata de 7.000 mp si este structurata 3S+P+6E. Acest centru de afaceri nu face parte dintr-un parc business, ci este o cladire independenta.

Inchiriere birou Bucuresti: care sunt cele mai cautate zone?

In primul trimestru al anului 2023, se poate observa o distributie a chiriasilor dupa domeniul lor de activitate foarte echilibrata. Cea mai cautata zona de inchiriere birou in Bucuresti a fost Centru – Nord. Aceasta parte a orasului a fost aleasa de peste 70% dintre companiile care au optat sa inchirieze spatii noi. A doua zona in topul preferintelor companiilor este Centru – Vest, cu 13%.

In cazul in care iti doresti sa-ti muti business-ul intr-o cladire noua, nu mai astepta! Ofera angajatilor tai un spatiu modern, astfel incat sa-si desfasoare activitatea in cele mai bune conditii, pentru performante maxime. Agentii imobiliari ESOP iti pot oferi consultanta specializata si oferta personalizata. In plus, poti beneficia de 0% comision de intermediere imobiliara.