Perspectiva unui guvern fara UDMR
Scris 20 February 2008 - 02:50 PM
Scris 20 February 2008 - 02:55 PM
Aceasta postare a fost editata de Kahila: 20 February 2008 - 02:57 PM
Scris 20 February 2008 - 03:00 PM
Khristine, la Feb 20 2008, 02:50 PM, a spus:
Nu. Alegerile ar trebui să aducă eliminarea lor de la guvernare. Se află de 12 ani la guvernare, România a demonstrat ce avea de demonstrat, mai departe politicienii maghiari ar trebui să poată fi găsiţi prin toate partidele, în funcţie de convingeri, nu într-un partid propriu, în funcţie de etnie.
Scris 20 February 2008 - 03:02 PM
harald, la Feb 20 2008, 02:00 PM, a spus:
De acord
Scris 20 February 2008 - 03:04 PM
harald, la Feb 20 2008, 03:00 PM, a spus:
UDMR nu-i partid. Dar in fine.. nu ne pierdem in detalii.
De ce oare nu sunt gasiti si in alte partide?
Oricum, sunt de acord cu tine . dar din motive diferite. A fost tot timpul la guvernare si tot timpul in parlament pentru ca au stiu cu cine sa se alieze si cand. Bine ar fi sa isi respectate statutul de uniune etnica.
Scris 20 February 2008 - 03:19 PM
Khristine, la Feb 20 2008, 03:04 PM, a spus:
De ce oare nu sunt gasiti si in alte partide?
Oricum, sunt de acord cu tine . dar din motive diferite. A fost tot timpul la guvernare si tot timpul in parlament pentru ca au stiu cu cine sa se alieze si cand. Bine ar fi sa isi respectate statutul de uniune etnica.
Dacă nu vor mai intra în Parlament (deci tot în urma alegerilor ...) vor înceta să se mai comporte ca un partid şi există şanse să ajungă membri în diverse alte partide. Ceea ce ar face din România o ţară un pic mai normală.
De exemplu, nerecunoaşterea independenţei Kosovo (deşi e clar că într-un final o vom recunoaşte) e un mod de a perpetua o nevroză colectivă, prefăcându-ne senini că trăim o altă realitate, cu scopul de "a nu da apă la moară" prostimii, cum s-a întâmplat în 1999. PSD şi PRM îşi vor asuma cu entuziasm dreptul de a vorbi în numele prostimii, cum au procedat şi în 1999, dar de-acum ar cam fi cazul să depăşim faza asta, de a spune doar ceea ce îi place prostimii să audă. Adică Epoca Iliescu ar trebui să se încheie şi ea.
Aceasta postare a fost editata de harald: 20 February 2008 - 03:22 PM
Scris 20 February 2008 - 04:22 PM
Solutie dupa parerea mea este un eventual refuz de colaborare in urmatoarele mandate cu udmr(din partea tuturor partidelor politice), nu esti la guvernare nu iti treci proiectele politice. Nu iti treci proiectele politice nu te mai voteaza lumea, la ei nefiind valabil conceptul ca daca stai in opozitie te conservi, ba chiar invers.
Cazul de fata este exclus pentru ca oricum guvernul nu are majoritate, dar atat in trecut cat si in viitor guvernul va avea nevoie de o aliata. In romania fiind imposibil sa obtii 51%, ca partid politic.
Dar cum orice partid care se va afla la putere in urmatorii ani, si care va avea nevoie de majoritate in parlament, va apela la udmr. E mult mai simplu sa dai un os la unguri pentru a te sustine si tu sa te alegi cu toata friptura.
Demagogie e foarte usor de facut cand esti in opozitie, dar cand ai oportunitatea de a fi la putere, nu prea te doare de astfel de pareri... Atata timp cat ai de tras foloase.
Scris 20 February 2008 - 07:37 PM
roca, la Feb 20 2008, 04:22 PM, a spus:
De ce? Pentru că ei susţin recunoaşterea independenţei Kosovo, ceea ce oricum şi noi va trebui să facem? Acum ne mai putem juca vreo 6 săptămâni cu declaraţii ale Parlamentului României privind nerecunoaşterea independenţei Kosovo, dar când statele mari din Uniune vor ratifica recunoaşterea, nu mai rămân multe soluţii de urmat.
Aşa că un boicot împotriva UDMR ar fi complet aberant, când ei susţin de la început soluţia evidentă pe care o are de urmat România în problema Kosovo. De altfel, UDMR a fost tot timpul un partid mai european şi mai pro-european decât restul. Am înţeles că statutul lor juridic nu e acela de "partid", dar au destule ocazii când se implică în aceleaşi decizii ca şi un partid.
Aceasta postare a fost editata de harald: 20 February 2008 - 07:41 PM
Scris 20 February 2008 - 08:34 PM
harald, la Feb 20 2008, 07:37 PM, a spus:
Aşa că un boicot împotriva UDMR ar fi complet aberant, când ei susţin de la început soluţia evidentă pe care o are de urmat România în problema Kosovo. De altfel, UDMR a fost tot timpul un partid mai european şi mai pro-european decât restul. Am înţeles că statutul lor juridic nu e acela de "partid", dar au destule ocazii când se implică în aceleaşi decizii ca şi un partid.
De aceea am si spus ca este parerea mea, nu am pretentia de considera ca ceea ce spun eu este neaparat adevarat si de necontestat, in deosebire de altii.
Cat priveste reconoasterea kosovo, aparent ceva te sperie ca o sa ne forteze cineva sau ceva sa facem ceea ce nu vrem. Romania nu o sa fie data afara nici din nato, nici din ue. Ca sa nu particularizez, voi spune ca multi sunt panicati de sua, ue sau liga martienilor ne va obligam sa recunoastem kosovo.
Poate romania a avut din start intentia de a recunoaste kosovo, dar negociaza pentru ceva.
Mie mi se pare cam dubios ca cel mai axat pe axe imaginare sta impotriva opiniei SUA. Poate nu conteaza asa mult kosovo, daca pana si comisia UE a declarat ca recunoasterea depinde de fiecare stat in parte. Da probabil si ai spun prostii, nu?
Vorbind de udmr, cred ca un partid bazat pe criterii etnice este ceva anormal, in europa. Dar probabil eu sunt deplasat!
In final daca toti liderii de partide politice considera la unison, ca udmr este impotriva intereselor statului roman, sa numai formeze aliante cu ei. A, dar ma scuzati la noi functioneaza principiul "guvernarea scuza demagogia electorala"!
Apropo si eu am votat impotriva scoaterii udmr de la guvernare, doar pentru ca este o pozitie gresita ce va duce la victimizarea acestora.
Scris 20 February 2008 - 08:40 PM
roca, la Feb 20 2008, 08:34 PM, a spus:
Poate romania a avut din start intentia de a recunoaste kosovo, dar negociaza pentru ceva.
Mie mi se pare cam dubios ca cel mai axat pe axe imaginare sta impotriva opiniei SUA. Poate nu conteaza asa mult kosovo, daca pana si comisia UE a declarat ca recunoasterea depinde de fiecare stat in parte. Da probabil si ai spun prostii, nu?
Sigur că recunoaşterea depinde de fiecare stat în parte şi nu este dictată nimănui, nici de la Bruxelles, nici de la Washington. Teoretic, n-avem decât să nu recunoaştem Kosovo nici peste 20 de ani. Nu ne va obliga nimeni, în nici un caz. Doar că vom fi ridicoli, dar nici asta nu e tocmai neobişnuit pentru România, nu?
Întrebare insidioasă
Aceasta postare a fost editata de harald: 20 February 2008 - 08:47 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Chestionar:
Pro sau Contra intrarii in UE?? |
Moise | 312 | 46.265 |
|
Romanii au ajuns in rep. Moldova 80% . CIA-Factbook. | basarab | 22 | 9.636 |