chip fan fail to speed
Scris 23 August 2007 - 08:24 PM
chiar daca apas pe f1..nu intra in windows continua sa se restarteze
coolerul functioneaza dar nu in ěnteleg de ce nu intra in windows
Scris 23 August 2007 - 09:06 PM
Şi dacă după ce scoţi bateria, tot continuă cu obsesia pentru ventilatorul ăla, caută în BIOS de unde se dezactivează monitorizarea ventilatoarelor. Probabil că "default" încearcă să le monitorizeze, dar celui pe care-l ai tu nu-i poate citi turaţia, de aceea a apărut defectul după ce-ai dat "load default settings".
Aceasta postare a fost editata de harald: 23 August 2007 - 09:09 PM
Scris 23 August 2007 - 09:52 PM
harald, la Aug 23 2007, 09:06 PM, a spus:
Scris 23 August 2007 - 11:19 PM
reason2011, la Aug 23 2007, 10:52 PM, a spus:
Nu ştiu exact ce model de BIOS ai, aşa că nu am cum să-ţi spun exact în ce meniu găseşti chestia cu monitorizarea ventilatoarelor. Ar trebui să fie pe la Power Management, pe-acolo pe unde sunt şi valorile tensiunilor de alimentare.
Cât despre senzorul de turaţie, acesta este inclus în construcţia ventilatorului, de aceea conectorul are 3 pini: alimentare (galben dacă e la +12V, roşu dacă e la +5V. ) masă (negru) şi firul de la senzorul de turaţie, care poate avea orice culoare.
Cred că ar fi utile şi câteva "dezambiguizări" cum ar spune Wikipedia, pentru termenii folosiţi în limba engleză:
1. Cooler = ansamblul radiator+ventilator
2. Fan = ventilator
3. Heatsink = radiator
Din câte am remarcat eu, în româneşte fiecare termen e folosit cam la întâmplare.
Aceasta postare a fost editata de harald: 23 August 2007 - 11:32 PM
Scris 24 August 2007 - 07:30 PM
ma gandesc ca daca ar fi cel de la procesor ar fi fost cpu cel care nu avea rotatii....dar mie imi arata in bios ca chip fan are 0 rotatii pe minut...si daca ma uit in carcasa ambele coolelere functioneaza fara probleme...doar ca nu imi intra in windows..si imi da warningul ala cu chip fan fail to speed..
crezi ca daca l-as schimba...ma refer la acest "chip fan"....as mai avea probleme....bineinteles ca probabil il voi schimba dupa ce o sa aflu exact care dintre cele doua e problema...cel mic sau cel mare???
Scris 24 August 2007 - 09:34 PM
reason2011, la Aug 24 2007, 08:30 PM, a spus:
ma gandesc ca daca ar fi cel de la procesor ar fi fost cpu cel care nu avea rotatii....dar mie imi arata in bios ca chip fan are 0 rotatii pe minut...si daca ma uit in carcasa ambele coolelere functioneaza fara probleme...doar ca nu imi intra in windows..si imi da warningul ala cu chip fan fail to speed..
crezi ca daca l-as schimba...ma refer la acest "chip fan"....as mai avea probleme....bineinteles ca probabil il voi schimba dupa ce o sa aflu exact care dintre cele doua e problema...cel mic sau cel mare???
Cred că e vorba de ventilatorul de pe northbridge, nu cel al procesorului. Se pare că e o problemă foarte des întâlnită la plăcile Asus A8N-SLI Deluxe. Şi există pe forumurile de limbă engleză clienţi care se plâng că respectivul ventilator s-a dus din nou, la câteva luni după ce fusese înlocuit cu altul original, furnizat chiar de Asus.
http://forums.techguy.org/hardware/404057-...xe-chipset.html
Dacă al tău totuşi se roteşte, ar putea fi util să scoţi conectorul din placă şi să-l pui înapoi. Poate e doar un contact imperfect la pinul pe care ar trebuie să-i citească turaţia. Sau poate se roteşte prea încet, dacă se roteşte cu vreo 800 de ture şi ar trebui 3.000, e de înţeles de ce apare avertismentul. Am mai găsit mesaje de la un tip care a încercat să ocolească ("bypass") avertizarea, iar acum nu mai intră în Windows, exact ca la tine. Şi el spunea că prima avertizare a apărut după un update de BIOS, deci tot cam ca la tine.
Şi un mesaj de la un tip hotărât
http://asustech.15.f...ftopic1777.html
This is the reply I received from asus regarding the heatpipe fitting on to the deluxe board.
"Dear Sir,
The Chipset fan will shortly be sent out by USPS. Please allow 5-10 business days to arrive.
The heatpipe is not possible as bolt holes are in different positions.
Thank you,
Asus Inventory Control"
So how different can the holes be? They look identical to me. I ordered one yesterday anyway.
Eu aş paria că Asus Inventory Control ştie ce spune
Aceasta postare a fost editata de harald: 24 August 2007 - 09:43 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Configuratie pentru filme 4k | Robins | 2 | 1.186 |
|
NT4.0 cu drivere pcl6 | razcek | 3 | 4.698 |
|
nu sh cum sa ma conectez la internet