Sunt vizate metaforele in primul rand dar si alte constructii nu foarte lungi care v-au atins - exemplu: titluri pentru diverse chestii). Nu trebuie intregi versuri sau poeme, dar fiecare sa aiba un anumit subiect sau o idee transmisa. Reamintesc ca o metafora e ca un simbol, ea se presupune ca exprima in mod ascuns/profund (si prin mai multe cuvinte) ideea unui singur concept. Am sa incep eu cu unele exemple... si am sa le dau si o explicatie la primele. Sensul metaforei va ramane la indemana fiecaruia sa-l ghiceasca de acum incolo. Este permisa si limba engleza, ca unele constructii suna mai bine asa. Metaforele si titlurile pot fi creatii proprii, de moment, sau ale unor opere mai cunoscute.
[as mai adauga ca eu sunt o colectionara de astfel de metafore si in cazul in care una se intampla sa-mi placa mult, am sa o copii sa o pastrez pentru mine - eventual sa-i dau o interpretare proprie]
Metafore de inceput:
- Este chiar Slabiciunea… - referitor la faptul ca slabiciunea omului e chiar... slabiciunea.
- Ea era antica pe cand lumea era tanara - moartea, inevitabil....
- The ones that died and were born in the same day...
- Dar ce se intampla cu stelele dimineata? [adaptare dupa Taramul Stelei de Dimineata] - intrebarea asta imi place la nebunie.
Titluri posibile:
- Acolo unde sunt umbrele...
- Randul sa simta frica
- Taramul celor morti
- Leagan catre mormant
- Zburatorii lunatici
- Lumea prin care au trecut
- Nimic decat maine
- Din adancuri…
- Si mortii mai au sentimente
Aceasta postare a fost editata de Renata_nekorrum: 20 January 2007 - 12:17 AM
Contact