sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Sarcina Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Trooper 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 19-November 06

Scris 19 November 2006 - 10:42 PM

Salut.banuiesc k pe acest forum(pe care tocmai l-am descoperit)posteaza si studenti la medicina sau mai stiu eu,poate chiar medici.nu ma avut ocazia sa il parcurg inca de aceea vreau sa pun si eu niste intrebari.
cand era f mica(2-3 ani)prietenei mele i s-a descoperit k suferea de hepatitaB.a stat f multi ani internata in spital.mai sufera si de o boala destul de rara(nu stiu exact cum ii zice,da mi-a descris-o ca fiind inversul leucemiei...sangele ei are o viteza f mica...nu stiu sa fiu mai explicit).voiam sa stiu,prin ce metode as putea sa iau si eu virusul,si in cazul unei sarcini,pot aparea complicatii majore?dak a mai fost dezbatut acest subiect dati-mi ma rog un link pe care sa il urmez.
mersi
0

#2 Utilizator offline   juliana 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-October 05

Scris 20 November 2006 - 11:01 AM

Hallo Trooper,
virusul se poate lua prin mai multe cai si nu doar de la prietena ta. Dar virusul NU se poate lua daca te vaccinezi. Deci vaccineazate si te-ai scapat de o grija si poti trai cu prietena ta iubita .
Numai bine!
0

#3 Utilizator offline   Trooper 

• Ghiocel

Scris 20 November 2006 - 11:06 PM

am inteles.
in primul rand multumesc k mi-ai raspuns,dar
in ceea ce priveste o potentiala(...si "foarte" :o: viitoare)sarcina.ar putea avea de suferit bolnavul sau copilul?

Aceasta postare a fost editata de Trooper: 20 November 2006 - 11:08 PM

0

#4 Utilizator offline   Sky 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-July 05

Scris 21 November 2006 - 09:07 AM

Pai la inceputul sarcinii o sa i se faca cateva analize: printre care hemoleucograma si AgHbs. Prietena ta are 2 probleme:
1. Acea boala de sange. Poate afli cum se numeste. Oricum trebuie serios investigata si trebuie vazut dc e ereditara.
2. Hepatita. Facuta la varsta mica, sunt mari sanse sa fie cronica. Hepatita o poate afecta in viitor si pe ea si pe copil. Insa, daca isi avertizeaza medicul e ca ea este purtatoare de virus B, dupa nastere i se va administra copilului vaccinul si o imunoglobulina. Astfel sansele ca cel mic sa se infecteze sunt minime. Pt prietena ta e posibil ca virusul sa ii fi afectat ficatul si in viitor sa aibe probleme mai mari de sanatate. Ar fi bine dc s-ar gandi sa faca un tratament inainte de a ramane insarcinata, sau dupa.

SI pt tine: nu uita sa iti faci vaccinul anti Hep B. Costa 1 milion doza (si vei face 3 doze, una acum, una peste o luna, si alta peste 6 luni). Si te protejeaza si pe tine.
Multa sanatate.
0

#5 Utilizator offline   Trooper 

• Ghiocel

Scris 27 November 2006 - 06:00 PM

Vezi postareaSky, la Nov 21 2006, 09:07 AM, a spus:

Pai la inceputul sarcinii o sa i se faca cateva analize: printre care hemoleucograma si AgHbs. Prietena ta are 2 probleme:
1. Acea boala de sange. Poate afli cum se numeste. Oricum trebuie serios investigata si trebuie vazut dc e ereditara.
2

salut din nou
boala se numeste neutropenie congenitala(stiti vreun link sa citesc cum se manifesta?),iar cand era mica a suferit de hepatita cronica tip B(de cativa ani incoace nu mai urmeaza nici un tratament)
cum se schimba datele problemei?
0

#6 Utilizator offline   tamara25 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 27-November 06

Scris 27 November 2006 - 10:02 PM

buna
sunt noua pe acest forum si vreau sa va spun ca pare foarte interesant.
am 25 de ani, sunt purtatoare de antigen hbs (hepatita b ) ,doctorul meu mi-a spus ca e virala apoi cronica , nici eu nu mai stiu si am incetat sa fac tratamente, in prezent duc o viata linistita si foarte echilibrata fapt pentru care am analizele foarte bune. Nu vreau sa ma intelege-ti gresit, nu sunt impotriva tratamentelor chiar ma gandeam sa fac si eu interferon dar nu acum pentru ca sunt insarcinata in 9 saptamani.
eu am avut experiente macabre pot spune cu doctorii din timisoara si mi- am pierdut increderea in ei dar nu o sa incetez sa lupt cu boala.
am si eu o intrebare : cum se numeste vaccinul ce trebuie administrat copilului la nastere ?
vreau sa-l cumpar din timp, nu pot risca sa am incredere in doctorii din maternitate.
imi doresc un copil sanatos.
va multumesc
0

#7 Utilizator offline   Sky 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 28 November 2006 - 09:53 AM

Hello.
@Trooper. Ce are prietena ta nu e foarte grav, atata timp cat neutrofilele nu scad sub 500. Daca o sa cauti un pic pe net s-ar putea sa gasesti destule despre neutropenia congenitala. Sunt persoane care traiesc o viata aproape normala cu neutropenie, sa stii. Doar ca e predispusa la infectii. Presupun ca face destul de des infectii gen: micoze, candidoze bucale sau genitale, din cate stiu (pt ca si sotia mea are din cand in cand episoade de neutropenie, credem ca totusi nu e congenitala) e predispusa la infectii fungice si bacteriene si le trateaza ceva mai greu. Situatia prietenei tale se schimba daca aceasta neutropenie este severa. E suficient sa scrii "congenital neutropenia" pe google si vei gasi foarte multe link-uri. In limba romana nu sunt prea multe informatii.
http://www.neutropenia.ca/
http://www.merck.com...174/ch174b.html

@tamara25. In primul rand felicitari pentru ca vei deveni mamica. Iti urez o sarcina usoara si un copil sanatos. Vaccinul care se administreaza la nastere este
DTP-Hep B Vaccin diftero-tetano-pertussis-hepatita B
Nici eu nu stiam ca le combina in asa hal aceste vaccinuri. Am aflat de curand ca asta se administreaza la nastere. Ceea ce trebuie tu sa faci rost, si e imperativ, este sa gaseste imunoglobulina antihepatita B care se va administra la nastere.
http://www.roportal.ro/discutii/ftopic9341...amp;mode=linear

Sanatate.
0

#8 Utilizator offline   romparkin 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 06-December 06

Scris 06 December 2006 - 03:49 AM

:[b]flowers: salut tuturor :crazy:
am si eu o rugaminte daca ma poate ajuta cineva:am hep.b inactiva si
voi naste in 2 saptamani si am nevoie de imunoglobulina pt. bebe.
stie cineva de unde o pot cumpara?ca se pare ca spitalele nu au asa ceva. :roll: :good: :soc:
0

#9 Utilizator offline   Sky 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 06 December 2006 - 08:30 AM

Hello. Poti incerca in link-ul urmator in ultimul mesaj.

http://www.roportal.ro/discutii/ftopic9341...amp;mode=linear

Sper sa mai fie de actualitate.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis test 1 nightwish  2 1.420
Replici noi o hepatita diversa