Cum stii cand trebuie sa faci geometria rotilor?

Detalii

CategoriiAuto/moto
TaguriBucuresti
Ultima actualizareLuni 3 octombrie 2016
Vizualizari1451

Voteaza & Distribuie

Descriere

O masina inseamna responsabilitate. Atunci cand esti sofer, esti responsabil atat pentru propria viata, cat si pentru viata celor cu care calatoresti sau a celor din jurul tau. Astfel, este strict necesar sa stii cand trebuie sa schimbi anumite piese auto care au o legatura stransa cu siguranta sau cand trebuie sa ajungi la service pentru anumite verificari. O operatiune extrem de importanta este geometria rotilor care trebuie efectuata periodic dar mai ales cand anumite piese de la sistemul de directie au fost inlocuite. O geometrie incorecta a rotilor, datorita instabilitatii masinii pe sosea poate sa duca la accidente si la o uzura prematura a anvelopelor.

Cum afli ca trebuie facuta geometria?


Exista cateva semne care iti spun ca geometria rotilor nu mai este precum obisnuiau sa fie. Imediat ce descoperi astfel de semne, este bine sa te indrepti catre un service auto. Verificarea acestui aspect al masinii nu este scumpa si te poate scuti de o multime de neplaceri. Iata, asadar, cateva lucruri care te avertizeaza:

- Scartaitul din timpul mersului. Daca auzi un scartait neplacut sau chiar un huruit, este bine sa te orientezi spre un service. Poate sa fie si alta problema, insa cel mai probabil este vorba despre o dereglare a geometriei.
- Anvelopele prezinta o uzura anormala sau neuniforma.
- Probleme de virare sau tinuta de drum.
- Vehiculul se deplaseaza in lateral iar volanul nu se repozitioneaza usor dupa un viraj sau ramane intors cand conduceti in linie dreapta. Cel mai bine este sa iei atitudine din timp, pentru a evita accidente extrem de grave.

Sfaturi utile in ceea ce priveste geometria rotilor


Daca iti doresti o masina sigura, este bine sa urmezi cateva sfaturi. In primul rand, bazandu-te pe informatiile de mai sus, este indicat sa verifici o data la 6 luni geometria rotilor. Geometria se verifica in principal din motive de siguranta si pentru a reduce uzura anvelopelor.
Pentru a fi siguri ca operatiunea a fost efectuata corect este indicat sa apelati la un service care dispune de echipamente specializate. Geometria roti la Auto Almira incepe de la 50 ron.