sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Robotei Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Admin
  • Inregistrat: 23-November 03

Scris 16 December 2004 - 09:42 PM

Marele scriitor de anticipație Isaac Asimov a avut dreptate! Roboțeii umanoizi care imită perfect mișcările și reacțiile noastre sunt deja o realitate palpabilă, grație cercetătorilor japonezi. Ultima lor creație poartă chiar numele ASIMO, în cinstea renumitului romanicer SF. Roboțelul a fost scos și în public și i-a uimit pe toți, pentru că știe saă urce scările, saă alerge și chiar saă schimbe cîteva cuvinte. Pentru admiratorii saăi, există însă o problemă. Asimo nu este, deocamdată, de vânzare.

Sursa: Realitatea TV

Se pare ca scenariile din filmele SF sunt tot mai aproape de a se adeveri.

#2 Utilizator offline   yWAn 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-October 04

Scris 16 December 2004 - 11:29 PM

hmm..eu sunt de parere ca pana la adevaratul AI mai este destul,sau poate ca este deja descoperit,cine stie,in orice caz ceea ce vedem la tv si ne este prezentat din cand in cand este doar un bob de nisip intr-o plaja de descoperiri...

pe.sa. incercati filmul de animatie Animatrix(cel putin inceputul m-a facut sa ma gandesc destul de serios la problema descoperiri `gandirii` de catre niste creaturi metalice....)
0

#3 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Admin
  • Inregistrat: 23-November 03

Scris 17 December 2004 - 09:40 PM

Citeaza

hmm..eu sunt de parere ca pana la adevaratul AI mai este destul,sau poate ca este deja descoperit,cine stie,in orice caz ceea ce vedem la tv si ne este prezentat din cand in cand este doar un bob de nisip intr-o plaja de descoperiri...

Exact asta ma gandeam si eu: daca au ajuns sa ne arate la televizor asa ceva ce au reusit ei de fapt?

#4 Utilizator offline   MC_Master 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 28-December 04

Scris 29 December 2004 - 02:07 PM

Un site interesant la adresa: www.androidworld.com
La multi ani,sarbatori fericite tuturor! :dee
0

#5 Utilizator offline   orvo 

• Orvo
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-December 04

Scris 02 January 2005 - 03:25 PM

:o La multi ani ! :o

Nu cred ca pe baza structurii tehnologice/informatice existente astazi (lasand la o parte teoria conspiratiei) se poate crea inteligenta artificiala. Tot ce se poate face e o simulare a acesteia la nivel mai mult sau mai putin restrans. La un moment dat putem programa un robot sau chiar o pagina in php :) sa raspunda la o multime de intrebari sau un robot sa faca o gramada de chestii, chiar sa invete miscari, etc. Dar asta nu inseamna inteligenta. Inteligenta apare in momentul in care exista constienta. Si cred ca constienta poate aparea doar pe o structura tehnlogica/biologica. Deci sa nu confundam programarea (oricat de avansata ar fi ea) cu I.A.

Daca vreti un exemplu concret de programare care SIMULEAZA I.A., vedeti aici: http://netbizplus.de/ai/aitalca.html
0

#6 Utilizator offline   corinae 

• Just me
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 26-November 04

Scris 02 January 2005 - 03:27 PM

Chiar ieri prezentau francezii la TV un robotel japonez care stie 10 000 cuvinte, poate sa recunoasca pana la 15 persoane si poate sa simta emotiile stapanilor. Ziceau ca in caz de urgenta poate sa cheme medicul.
Nu stiu cat de adevarata este toata chestia, dar era simpatic tare robotelul.
0

#7 Utilizator offline   crystyann 

• Donator de orgasme....
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-November 04

Scris 02 January 2005 - 04:03 PM

Eu sunt mai "optimist"..consider ca daca nu ne distrugem noi insine in urmatoarii 100 ani, vor fi mari sanse ca AI sa inceapa sa ne domine..deja suntem dependenti de calculatoare si alte inventii de acest gen.Sunteti de acord ca in momentul de fata sunt in lume cateva masini (a se citi calculatoare) care ne-ar putea distruge in cateva minute?Eu consider ca omul,din egoismul lui si dorinta de a se juca de-a Dumnezeu,va merge tot mai departe si va descoperi robotul care va gandi singur si care va putea lua decizii in nume propriu..atunci sa vedeti ce ne asteapta. :dee
0

#8 Utilizator offline   orvo 

• Orvo
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-December 04

Scris 02 January 2005 - 05:01 PM

sunt de acord cu tine. O sa ajungem in faza in care calculatoarele vor lua decizii majore pentru noi. Eu spun insa in continuare ca asta nu inseamna inteligenta artificiala ci e o forma avansata de programare. pana la a.i. mai este mult. cred ca deocamdata singura modalitate de a creea inteligenta e de a face un copil :).
0

#9 Utilizator offline   crystyann 

• Donator de orgasme....
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 21-November 04

Scris 04 January 2005 - 08:31 PM

super faza cu copilul.. :dee .Eu as incerca totusi sa pastrez o anumita inferioritate a calculatoarelor in fata omului...pentru orice eventualitate.
0

#10 Utilizator offline   bab 

• Membru
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-December 04

Scris 04 January 2005 - 09:33 PM

Citeaza

Chiar ieri prezentau francezii la TV un robotel japonez care stie 10 000 cuvinte, poate sa recunoasca pana la 15 persoane si poate sa simta emotiile stapanilor. Ziceau ca in caz de urgenta poate sa cheme medicul.
Nu stiu cat de adevarata este toata chestia, dar era simpatic tare robotelul.

Ce n-au spus respectivii, este ce senzori are acel robotel, pentru ca asta mi se pare cea mai interesanta chestie. Restul este soft si baze de date, de ex. cele 10 000 de cuvinte. Recunoasterea persoanelor se poate realiza prin inregistrarea in memoria robotului a amprentelor vocale sau chiar amprentele degetelelor respectivilor (am vazut mausi optici cu senzori care realizau recunoasterea utilizatorului). Emotiile pot fi aproximate prin compararea inflexiunilor vocii cu amprenta vocala stocata in memoria robotelului, sau prin metode mai avansate ce pot analiza mai multi parametri, cum ar fi temperatura corpului, puls, tensiune arteriala, etc. Pentru asta, insa, respectivul robotel trebuie sa detina niste senzori plasati pe corpul stapanului. De aici, pana la "uimitoarea" performanta de a chema medicul, nu este decat un pas de furnica. :) Concluzia: respectivul robotel este de fapt un PC mai dichisit, introdus intr-o carcasa "robotica", dotata cu anumite motorase, rotite, leduri, difuzoare si antenute :)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Bistricioara
plan de forme