Robotei
Scris 16 December 2004 - 09:42 PM
Sursa: Realitatea TV
Se pare ca scenariile din filmele SF sunt tot mai aproape de a se adeveri.
Scris 16 December 2004 - 11:29 PM
pe.sa. incercati filmul de animatie Animatrix(cel putin inceputul m-a facut sa ma gandesc destul de serios la problema descoperiri `gandirii` de catre niste creaturi metalice....)
Scris 17 December 2004 - 09:40 PM
Citeaza
Exact asta ma gandeam si eu: daca au ajuns sa ne arate la televizor asa ceva ce au reusit ei de fapt?
Scris 29 December 2004 - 02:07 PM
La multi ani,sarbatori fericite tuturor! :dee
Scris 02 January 2005 - 03:25 PM
Nu cred ca pe baza structurii tehnologice/informatice existente astazi (lasand la o parte teoria conspiratiei) se poate crea inteligenta artificiala. Tot ce se poate face e o simulare a acesteia la nivel mai mult sau mai putin restrans. La un moment dat putem programa un robot sau chiar o pagina in php
Daca vreti un exemplu concret de programare care SIMULEAZA I.A., vedeti aici: http://netbizplus.de/ai/aitalca.html
Scris 02 January 2005 - 03:27 PM
Nu stiu cat de adevarata este toata chestia, dar era simpatic tare robotelul.
Scris 02 January 2005 - 04:03 PM
Scris 02 January 2005 - 05:01 PM
Scris 04 January 2005 - 08:31 PM
Scris 04 January 2005 - 09:33 PM
Citeaza
Nu stiu cat de adevarata este toata chestia, dar era simpatic tare robotelul.
Ce n-au spus respectivii, este ce senzori are acel robotel, pentru ca asta mi se pare cea mai interesanta chestie. Restul este soft si baze de date, de ex. cele 10 000 de cuvinte. Recunoasterea persoanelor se poate realiza prin inregistrarea in memoria robotului a amprentelor vocale sau chiar amprentele degetelelor respectivilor (am vazut mausi optici cu senzori care realizau recunoasterea utilizatorului). Emotiile pot fi aproximate prin compararea inflexiunilor vocii cu amprenta vocala stocata in memoria robotelului, sau prin metode mai avansate ce pot analiza mai multi parametri, cum ar fi temperatura corpului, puls, tensiune arteriala, etc. Pentru asta, insa, respectivul robotel trebuie sa detina niste senzori plasati pe corpul stapanului. De aici, pana la "uimitoarea" performanta de a chema medicul, nu este decat un pas de furnica.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Bistricioara
plan de forme |
normandia | 1 | 1.142 |
|
incarcator de iPhone | pixel3cs | 1 | 2.478 |
|
internet Iphone