Sari la conținut
Forum Roportal
eur

Vreau sa fiu provider !

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sa stiti ca or fi mii de firme care ofera conexiuni la internet, daca toate sunt in orase, sau in anumite zone "privilegiate" tot degeaba. Problema intalnita la parintii mei, care stau intr-o zona rezidentiala nou aparuta langa Pitesti (la aprox. 2 km):

1. RDS a venit sa traga un amarat de cablu si ne-a dat peste ochi cu 20 de programe, dar dupa ce am strans vreo 6 semnaturi si le-am platit lor cablu si extinderea de retea. NESIMTITI...

2. RDS nu baga internet in zona respectiva pt ca nu sunt decat 2-3 doritori, si nu ii intereseaza sa ofere servicii de internet, ci sa scoata bani. Asa ca 2-3 clienti in minus, chiar ca nu mai conteaza.

3. Alte firme mai mici de internet nu au absolut nici un plan de extindere in afara orasului.

4. O firma de internet prin satelit (asa spuneau ei, dar nici gand) a venit si a vazut zona, pt a instala o antena si a face o miniretea, si cica din cauza unui deal nu se vede releul lor din oras si nu pot face nimic (satelit pe naiba, ca ai foloseau relee wireless). Atunci mi-am dat seama cat de idioti sunt unii ISP, nici ei saracii nu stiu ce ofera.

 

ASA CA, BRAVO CELOR CARE VIN CU INITIATIVE, poate si pe la parintii mei va veni intr-o buna zi un astfel de intreprinzator, cu o solutie de acoperire internet si pt zonele rezidentiale, sau cele din afara oraselor.

Cererea este imensa, providerii se multumesc cu ce au, si nu se sinchisesc sa isi extinda reteaua.

M-am gandit chiar eu sa fac o firma de internet, pt zone neacoperite. Pe ce solutie as merge? FIBRA OPTICA. As pune in puncte cheie servere/routere, si as trage pana la ele fibra. Si de la servere/routere as face reteaua locala pt fiecare mini-cartier, strada, sat cu cablu FTP de exterior.

Am vazut o astfel de solutie doar ca model de proiectare, cablul FTP de exterior avea prevazuta protectie la descarcari electrice, si pe fiecare stalp se punea cate un circuit de protectie la suprasarcini (surge arrestor).

 

Daca vrei sa devii ISP pt o strada, sa duci internet la 1.5km, atunci iti recomand sa cauti mai mult, sa iti proiectezi reteaua, si sa o optimizezi d.p.d.v. al fiabilitatii, nu al pretului. La 1.5 km eu as trage fibra optica si pt fiecare bloc as lua cate un switch cu management sau router, si reteaua blocului as face-o cu cablu UTP.

 

Las adr. mea de yahoo (marius_nego), poate mai discutam, si eu sunt interesat de o astfel de afacere, mai ales ca am clienti deja.

Problema mea era: de la cine iau internet, si cata banda???

Editat de blue_wings

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×