Sari la conținut
Forum Roportal
soimos1

Pe agenda zilei. Evenimente interne.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Sighet, orasul din Maramures este renumit pentru acest Penitenciar,  Monumentul Evreilor,  cel mai mare Templu evreiesc nou ridicat nu demult in Est-ul Europei,

Evreul care a primit Premiul Nobel, Azilul de Nebuni din Spitalul local unde erau internati tot anti-communistii care nu mai vedeau lumina zilei, si Orfelinatul unde

erau internati copiii nedoriti de mame necasatorite si copiii nascuti cu defecte sau abandonati  mai tarziu si cine stie inca ce Institutii sint pe lista scurta al

obiectivelor ce reprezinta orasul dupa ce am plecat ca nu sint updated deloc.   Cimitirul Vesel din Sapanta nu ne inveseleste deloc.

https://www.descopera.ro/dnews/20560046-5-foste-inchisori-comuniste-din-romania-inscrise-in-patrimoniul-mondial-unesco

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

la ora actuala avem un dulap pe post de balega in fata bruxel si pe post de pres in fata nato

io vreau sa fiu reprentat de un LIDER!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

„Mica Asie” de la curbura Carpaților. Mai mulți nepalezi s-au stabilit și și-au întemeiat familii în România 38

"Mulți dintre asiaticii sosiți la muncă în România visează să devină cetățeni ai țării noastre, pe care o consideră sigură pentru viitorul lor și al copiilor.  În Buzău există deja o comunitate de nepalezi, care și-au adus aici familiile.  Un cuplu chiar a adus pe lume o pereche de gemeni, la maternitatea din oraș.   Cristina Bhandari este fetița unui cuplu de nepalezi care lucrează la un restaurant din Buzău. La doar cinci ani, copila cu trăsături asiatice știe trei limbi străine, iar româna o vorbește din ce în ce mai bine, pentru că o învață la grădiniță.   Este de aproape doi ani la Grădinița Boboceii, acolo unde este adusă zilnic de unul dintre părinți. Tulsi și soția sa lucrează în ture diferite, astfel încât să aibă cine să o ducă și să o ia pe micuță de la grădiniță.   Cristina avea doar trei ani când a fost adusă din Nepal în România. Prinde foarte repede tot ce i se predă la clasă, se mândrește părintele fetiței. „Știe să vorbească românește mai bine decât noi. Învățăm și noi cu ea”, ne spune Tulsi Bhandari, tatăl fetiței.   

Tatăl Cristinei lucrează de patru ani în România și are de gând să rămână aici, cu familia, pentru tot restul vieții. La fel intenționează mulți nepalezi din grupul de prieteni.

Soții Ravi și Prateema îi sunt amicii cei mai buni lui Tulsi. Sunt colegi de serviciu, iar în timpul liber ies cu copiii în parcurile din oraș. Nepalezii din Buzău sunt ca o familie extinsă, iar legăturile sunt și mai strânse de când Prateema a născut gemeni la maternitatea din Buzău.

Nepalezii au planuri mari. „Vreau să îmi cumpăr o mașină, să îmi fie mai ușor să mă mișc. Voi încerca să iau permisul. E visul meu să cumpăr o mașină și să vizitez România, orașe ca București, Constanța, Brașov”, ne spune Tulsi.

Dacă femeile sunt nerăbdătoare să călătorească prin țară, bărbații gândesc mai pragmatic. Obținerea cetățeniei române este însă visul tuturor. ”În România totul ne place. Clima este asemănătoare cu cea din țara noastră. Mi-am adus soția, am doi copii sănătoși și dacă s-ar putea am vrea să devenim cetățeni ai României”, ne spune Kajji Chhetri „Ravi”. „Eu abia aștept săvină vara, să merg la mare, la Constanța”, îl completează soția, Prateema.

Ravi și Tulsi sunt bucătari la un renumit restaurant din Buzău, unde majoritatea angajaților sunt asiatici. Aici, cei doi nepalezi au aflat tainele bucătăriei românești. „Angajații noștri sunt jumătate asiatici și jumătate localnici și muncim împreună ca și cum am fi de naționalitate română”, declară Roulan, reprezentant restaurant. 

Anul trecut, un număr de 940 de străini au solicitat prelungirea dreptului de ședere în județul Buzău, cei mai mulți, pentru angajare și reîntregirea familiei."

*E bun la ceva si dreptul asta de a deveni cetatean roman si a emigra mai departe spre West!!!*

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Busted! 

 

busted 2024-02-28 215235.png

Editat de Avalon73

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sfatul unui român din Germania pentru conaționali: „Nu veniți aici! Cred că Dumnezeu i-a debranșat total de la soare” VIDEO

 „Băi fraților, eu cred că Dumnezeu i-a debranșat pe ăștia total de la soare. Nu se poate așa ceva. Nu vreau să fiu și eu unul din sutele de oameni care se plâng de vremea asta din Germania, dar nu există așa ceva. Din 365/366 de zile cât are un an, 300 de zile, nu exagerez, plouă sau nu vezi soarele. Este înfiorător. Sunt de 10 ani în țara asta. Am fost în multe zone din Germania, peste tot este la fel”, povestește românul.

„În Anglia din 365 de zile, 400 plouă!” 

De asta s-a ridicat numarul populatiei in Arizona ca nu mai e loc sa treci cu masina.  Desertul o sa fie construit cu vile de milioane de dolari de doritorii de un pic de caldura ca dor oasele la New York sau pe alte Coaste Americane saucontinente.

*:lol2:   In Arizona este invers vremea, din 360 de zile ... 300 sint cu multa soare!!!   deja sint 25*C la ora 1:35 PM cu cer albastru si niste nori usoare plutesc in vantul care misca si frunzele copacilor.  Pisicii fac plaja se intorc mereu spre soare!!!*   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

"Traficantă la 87 de ani, o pensionară din Ialomiţa vindea cocaină şi canabis, coordonată de un nepot din puşcărie.  La percheziţii, mascaţii au găsit în casă aproape trei kilograme de droguri şi în jur de 10 mii de euro.    Femeia a fost plasată sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile și este cercetată pentru constituirea unui grup infracțional organizat, dar și pentru trafic de droguri de mare risc.   

În același dosar este şi numele nepotului său, care a fost condamnat tot pentru trafic de droguri. În grădina femeii de 87 de ani, procurorii DIICOT au găsit un kilogram jumătate de cannabis, dar și sume importante de bani.   

Totul a ieșit la iveală în urma perchezițiilor, mai ales că femeia era deja urmărită de câteva luni. În fața jurnaliștilor, vârstinca nu a ştiut să spună de unde a avut drogurile şi spune că substanţele respective nu au fost puse de ea acolo.   Însă, atât vecinii, cât şi procurorii cred că femeia ar fi dus mai departe afacerea nepotului, care se află în spatele gratiilor." 

*Daca nu primeste o PENSIE decenta, trebuie sa se descurce cum poate lumea!!!*

https://observatornews.ro/eveniment/ce-a-patit-batranica-traficanta-de-droguri-din-ialomita-pensionara-era-filata-de-cateva-luni-565469.html?utm_medium=referral&utm_source=fanatik

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×