Rolul suplimentelor în eliminarea stresului oxidativ celular

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurisuplimente nutritive, vitamine
Ultima actualizareVineri 28 aprilie 2017
Vizualizari1116

Voteaza & Distribuie

Descriere

Motivele pentru care se produce stresul oxidativ constau în crearea unui dezechilibru între capacitatea sistemului biologic şi a producţiei de oxigen reactiv pentru a detoxifia în mod eficient particulele intermediare reactive din organism. Un alt factor care favorizează apariţia acestuia este imposibilitatea de a repara în timp eficient toate prejudiciile ce rezultă. Orice formă de viaţă include un mediu de reducere în celule. În cadrul acestuia se conservă diverse tipuri de enzime, ce au rol de menţinere a unei energii metabolice constante.

Pentru combaterea acestuia, este necesară administrarea unor tratamente adecvate sau, pentru a elimina posibilitatea apariţiei altor afecţiuni, a suplimentelor nutritive. În acest sens, magazinul online Mesfarma.ro îi întâmpină pe cei care se confruntă cu acestă problemă oferindu-le un supliment special creat în acest scop. Este vorba despre comprimatele OLIGOVIT, care sunt de altfel eficiente şi pentru o bună funcţionare a organismului.

Modul de acţionare a suplimentului OLIGOVIT

În componenţa acestui supliment care poate fi comandat de pe site-ul mesfarma.ro intră o combinaţie de 10 minerale şi 10 vitamine, ce au un rol esenţial în funcţioarea organismului. Acestea reuşesc să acopere orice deficit, întâmpinând nevoile organismului prin asigurarea unui aport optim. Pe lângă combaterea eficientă a stresului oxidativ celular, produsul contribuie la menţinerea unei pieli sănătoase, a vederii normale şi a unei funcţionări optime a sistemului imunitar, datorită cantităţii de vitamina C pe care o conţine. În fapt, vitaminele C şi E sunt principalele care contribuie efectiv la protejarea celulelor contra stresului oxidativ. O altă minerală conţinută de acest supliment, cu rol important în reducerea stresului oxidativ, este cuprul. De asemenea, acesta ajută şi la transportarea normală a fierului în organism, precum și la menţinerea ţesutului conjunctiv la un nivel cât mai sănătos.

Care sunt cauzele şi consecinţele stresului oxidativ celular?

Se pare că acest tip de stres stă la baza a numeroase boli. Acesta este cauzat de compușii reactivi din oxigen, printre care se numără şi radicalii liberi. Atunci când celulele sunt expuse unei varietăţi de astfel de compuşi, aceasta este predispusă deteriorării proteinelor, a lipidelor şi a celorlalte macromolecule pe care le conţine. Există o serie de factori prezenţi în mediul înconjurător care stau la cauza inducerii stresului oxidativ, iar acţiunea erbicidelor, invazia de agenţi patogeni, razele UV şi poluarea sunt principalii.

Pe lângă această categorie, se face simţită şi prezenţa factorilor dietetici. De fapt, asta este cauza principală a apariţiei acestei afecţiuni. După cum s-a menţionat anterior, vitaminele C şi E sunt cele mai importante în vederea consolidării reţelei de antioxidanţi. Sunt elemente esenţiale în lupta cu stresul oxidativ. Un alt motiv pentru care este favorizată apariţia acestuia este efortul fizic în exces. Din nefericire, chiar şi unele medicamente stau la baza apariţiei afecţiunii prezentate, prin eliminarea unor anumite toxine, ce favorizează declanşarea unor procese negative.Pe termen lung, stresul oxidativ celular poate provoca probleme celulare complexe, putând afecta membranele, proteinele şi genele din organism. De asemenea, deteriorarea ADN-ului se numără printre efectele negative pe care stresul le are asupra corpului uman.

Alături de consumul unor alimente sănătoase precum roşii, citrice şi ceaiuri, specialiştii Mesfarma.ro recomandă administrarea cu încredere a suplimentelor nutritive, produse ce se regăsesc și pe site-ul acestora.