Sari la conținut
Forum Roportal
soimos1

Pe agenda zilei. Evenimente interne.

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Povestea ciudată a sărbătorii de 1 mai. Americanii celebrează Ziua Muncii toamna, deși de la ei a pornit totul

https://www.impact.ro/povestea-ciudata-a-sarbatorii-de-1-mai-americanii-celebreaza-ziua-muncii-toamna-desi-de-la-ei-a-pornit-totul-350016.html?utm_source=EVZ+Link+Text&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

1 Mai Fericit si fara multa munca, e Duminica si-i scris cu rosu in calendar!!!

Chiar daca le aveti aceste tool-uri/unelte sa nu le folositi ca va bate al de sus.   

In State nu este sarbatoare nationala 1 Mai dar avem pe Duminica viitoare Mother's Day planificat, si facem Mici pe gratar in curte daca vine cineva la masa, altfel mancam mamaliga cu pește prajit si mujdei.   Inghetata pentru desert ca va fi foarte cald deja.    Odihna placuta in Ziua Muncii, doar paharul sa-l ridicati. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cine ar putea să îi ia locul lui Klaus Iohannis???   Anunțul momentului pe scena politică din România!!!

*Doar Mircea Geoană este destul de calificat pentru acel job!!!   Pentru el as vota, nu pentru altcineva din lista lunga sau scurta.

Femeie in nici un caz.    Mai un pic pana-n 2024, parca atunci sint noile alegeri.*

https://www.capital.ro/cine-ar-putea-sa-ii-ia-locul-lui-klaus-iohannis-anuntul-momentului-pe-scena-politica-din-romania.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Sursa foto: EEC-Razvan Valcaneantu

Ungurii fac legea în România!!!   Publicat la 11 mai 2022, 13:37 de Ramona Rotaru

Planul UDMR pentru modificarea Constituției. Kelemen Hunor a dat toate detaliile

Credeam ca cei din Ungaria vor sa faca curatenie generala in romania.   Ramona aia e angajata pentru job-uri private sub masa ... uita sau habar n-are ca unu nascut acolo, care plateste taxe, are Buletin si Pasaport romanesc cu domiciliul permanent in Romania, plus ca are si munca la Stat se numeste Cetatean Roman de Nationalitate Maghiara!!!  Are aceleas drepturi ca  tine la stabilit daca vre-o lege sau constitutia are nevoie de modificari.   

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, Alexandru Hălăucă, a convocat Biroul Federal și a anunțatcă sportivii vor fi aspru sancționați.

Vreau sa cred ca asta este scris in legile de functionare al Europei Uniute ca Secuii trebuiesc in mod special pedepsiti pentru ca au cantat un cantecel.

Cat de aspru va fi pedeapsa??? ca in Arabia Saudita sau Koreea de Nord pentru ca libertatea este doar pentru nationalii romani???   Tiriac a mancat banii Statului cu lingura mare si s-a imbogatit miliardar, nici pentru vanatorii de animale salbatice in Secuime si Ardeal peste tot, nimeni n-a avut curaj sa-l pedepseasca cu nimic, doar celori mici se aplica aspre pedepse ca vor ei puternicii romani.   Asta nu mai este nici democratie sau libertate ci Sclavagism din ultimul hal.    Doresc ca nepotii lor sa fie trasi in teapa acolo unde locuiesc ca ne indreptam spre acele  ere si prosperitatea merge indarat in intunericul evurilor medievale.   Cate glume practice o sa mai inventeze comunistii care-s aplicati pe Secuii din acea tara.    Cei care au furat aproape totul din Romania se plimba fericiti, se considera Printi si Printese, locuiesc in Palate, no problem, doar secuii sa fie pedepsiti ca au curaj sa deschida gura sa cante.   

https://evz.ro/ion-tiriac-despre-scandalul-imnului-tinutului-secuiesc-eu-am-iesit-afara-si-nu-era-la-baicoi-era-in-statele-unite.html

  

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Vine foametea? 

Publicat la 25 mai 2022, 12:21 de Tudor Păcuraru      

David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial, din cadrul ONU, avertiza recent că milioane de oameni din întreaga lume vor ajunge în pragul foametei dacă porturile Ucrainei nu vor fi redeschise. E zvon panicard sau riscul e real?

https://evz.ro/vine-foametea.html

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://evz.ro/scene-ireale-pe-aeroportul-din-timisoara-doua-vaci-s-au-plimbat-nestingherite-in-zona-terminalului-sosiri-internationale-video.html  

Aeroportul Timișoara  Romania 2022 

Scene ireale pe Aeroportul din Timișoara. Două vaci s-au plimbat nestingherite în zona terminalului Sosiri Internaționale VIDEO

Vacii fac turul cladirii sa fie siguri calatorii ca totul este in regula si ordine din punctul de vedere al securitatii!!! 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
 

Urmărit internațional rus protejat de autoritățile române. Curtea de Apel București a refuzat o cerere de extrădare a Moscovei

Autoritățile din România refuză să-l extrădeze pe un cetățean rus dat în urmărire internațională pentru înșelăciune. Tsupov Dmitrii, acuzat, în țara sa, de înșelăciune, a ajuns în România în contextul războiului din Ucraina. El s-a refugiat în România împreună cu soția și copilul său, iar acum a solicitat Azil Politic.
*Generozitatea natiei romane este incomensurabila!!!* 
Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://evz.ro/exclusiv-un-meci-etern-romania-ungaria-ungurii-ne-trateaza-cu-spatele-ce-poate-face-statul-video.html

Deja titlul vrea sa duca in eroare cititorii, NU Ungaria incepe asemenea probleme ci politicienii Romani, asta de cand ma stiu!!!  Ce poate face statul??? 

Sa nu mai discrimineze pe nationalii Secui si Maghiari!!! Asta ca pentru inceput, nu de alta dar are pretentii sa fie romanii tratati frumos si iubiti inafara granitelor pe langa toate la ce recurg multi infractori. 

Mai vor si in Statele Unite fara Vize dar ei nu tolereaza o natie dintre cele multe care traiesc in Romania si nu deranjeaza deloc, nu distrug nimic si totusi nu sint tratati ca cetateni.  Observ ca EU nu spune nimic, n-aude ce se intampla ZILNIC in ziarele din Romania. 

E clar ca are nevoie de un gard viu la granitele Europei Unite sa strecoare/filtreze ilegalii sa avanseze spre vest.  Doar atat e rolul Romaniei in UE sau EU.   Din ziarele maghiare nici un cuvant nu se aude despre Romania la acest nivel de discriminare, totul porneste din Bucuresti.   

Nu pot sa concep ca au o problema de ce Ungaria ridica o gradinita pentru copiii maghiari evident, daca ei neglecteaza si asa de cand ma stiu acea zona numit odata Regiunea Mures Autonoma Maghiara.   Doar n-o sa se ocupe de soarta copiilor romani care beneficiaza de alte drepturi. 

Cat se poate de Low Class e procedeul asta si eu doresc ca in viitor sa fie tratati in alte tari precum ei se comporta cu maghiarii.   Vorbesc de politicieni cand spun romani, dar multi cetateni au convingerea ca ungurii sint de vina ca ei n-au una-alta.  Pana si crucile din cimitir au distrus sa puna pe seama secuilor, a fost cea mai josnica actiune la ce m-as fi asteptat de la organizatorii romani, securisti. 

In ultimii 70 de ani nu s-a schimbat nimic doar s-a agravat mereu cu cate o actiune, la ce se asteapta, sa le cante cineva imnul pana nu sint considerati egali cu restul?  N-au ce sa slaveasca, doar copiii politicienilor ridicati la rang de Printi si Printese de parintii instariti din politica cu palate cumparate in Italia si nu numai, studii platit de Stat in tari straine, vacante in locuri exotice si calatorii unde-si doresc, plus altele.    Sper ca tot pe ei o sa le alinieze si in primul rand pe FRONT sa apere tara lor in caz de razboi sa dovedeasca atasament pentru ce au primit de la Statul Roman!!!  

Editat de The Unknown

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

https://www.capital.ro/poporul-roman-si-iluziile-despre-un-trecut-economic-de-aur.html

 

A scris acolo că nu există gândire colectivă și că liderii puternici impresionează și după moarte, autoritatea lor chiar sporind față de cea din timpul vieții pentru că există o tendință de idealizare a trecutului în raport cu cenușiul prezentului. Cu alte cuvinte, oamenii cred în poveștile istorice.

Există astăzi un curent de gândire care susține cu tărie că pe timpul lui Nicolae Ceaușescu era mai bine și mulți cetățeni sunt gata să voteze cu fostul dictator dacă ar mai putea participa la alegeri. Efectele propagandei se simt din plin și ceea ce s-a cultivat timp de peste două decenii de către propagandiștii zeloși dă rezultate.

*A dat si Marele gura casca o palma uriasa la o mare gramada de KKT ca habar n-avea pe ce lume traieste, economic sau politic vorbind, doar ca el e conducatorul romanilor precum ala al evreilor si le ducea spre LUMINA si va mai trece vreo 30-50 de ani pana vor muri toti care sint sub influenta aia si alte prostii communiste pana se vor gandi normal cativa macar pentru economia tarii daca va mai fi ceva din ea.*

Este interesant de observat că în România socialistă erau depuse mari eforturi pentru organizarea vieții după planuri riguroase și datele acumulate erau trecute în anuare statistice stufoase, autoritățile având grijă să cosmetizeze realitatea din teren prin îmbunătățirea unor date sau prin omiterea altora, mai ales a celor ce cuprindeau infracțiunile.     Anuarul statistic din anul 1985 cuprinde un tabel referitor la comerțul exterior al țării comuniste, valorile fiind cuprinse într-o monedă de calcul numită leu valută, diferită de valoarea monedei naționale și care era calculată de către autorități în funcție de statele cu care se făcea comerț.    Exista o variantă pentru lumea socialistă și una pentru cea capitalistă. Calculele financiare erau complicate și acum analizăm numai ceea ce oferea aparatul de stat.     Statul comunist avea un monopol absolut asupra economiei și nici comerțul exterior nu putea să scape. Conform modelului de organizare totalitar, banii din export și cei pentru import erau calculați până la ultimul pentru a se asigura valuta necesară funcționării sistemului planificat. Cetățenii de astăzi ai României consideră că atunci totul funcționa și o dovadă în acest sens sunt uriașele combinate din preajma marilor orașe.    Dacă nu construia Ceaușescu, nu se mai făcea ceva în țara noastră, spun unii gânditori populari. Anuarul statistic nu este o carte care să fie citită ușor. Mulțimea de date plictisește după primele pagini, dar informațiile despre balanța comercială sunt absolut șocante. Cifrele înșirate în cartea din 1985 prezintă o economie prăbușită, care nu mai putea să producă mărfuri de calitate pentru ca importurile să fie inferioare ca valoare exporturilor.

Dacă în anul 1977 era un deficit mic în schimburile comerciale, fisura a spart barajul în anul următor, datoria către firmele străine fiind de aproape 3,8 miliarde de lei valută. Bulgărele de zăpadă a devenit avalanșă în 1979 și restanțele erau de peste 5 miliarde. România socialistă a intrat în faliment în anul 1980 prin faptul că n-a mai putut să plătească mărfuri în valoare de peste 8,1 miliarde de lei valută.  

Cifrele de mai sus indică o prăbușire absolută a valorii mărfurilor românești în raport cu cele de pe piața mondială. Statul român nu mai reușea să exporte produse ale industriei grele pentru că erau net inferioare calitativ celor din lagărul capitalist. Mai aveau succes la unii parteneri pentru că statul român scădea mult din preț, dar metoda era costisitoare pentru că a vinde sub prețul de producție duce la o acumulare a datoriilor în sistem.

Statul român încerca să cumpere utilaje noi pentru retehnologizare, dar lumea capitalistă vindea scump și nu mai exporta mărfuri de ultimă generație spre lagărul socialist după invadarea Afganistanului în numele ideologiei comuniste.

Nicolae Ceaușescu avea o economie falimentară, care nu mai putea să exporte pe piețele cu mult capital. Nici piața internă nu era interesantă pentru că nu existau clienți pentru mașinile grele. Statul producea pentru stat și banii nu veneau. Mai erau și datoriile către creditorii internaționali și regimul de la București a fost obligat să caute soluții.     A preferat să impună o limitare drastică a consumurilor interne pentru a achita datoria externă. Oamenii spun astăzi că a fost o măsură bună, dar s-a ajuns în situația să se mănânce pe cartelă, adică România avea cel mai scăzut nivel de trai din lumea europeană modernizată. Nicolae Ceaușescu n-a făcut ceva bun pentru poporul român, ci a introdus tot felul de forme de tortură.

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Katalin-Novak-.jpg

https://evz.ro/george-simion-nu-s-a-lasat-gestul-facut-de-liderul-aur-s-a-implicat-in-scandalul-dintre-romani-si-maghiari.html

Aud prima oara de piatra asta, n-am fost in acea zona niciodata dar este un loc bun ca oricare de facut o excurise pan-acolo pe deal/munte intr-o zi cu soare!!!

Neaparat trebuie sa fie SCANDAL???   merita moarte dureroasa care vede totul in scandal!!! 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×