Sari la conținut
Forum Roportal
Marissa

Dati-mi un sfat!

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Dimineata hai sa zicem ca mananca normal pentru varsta ei, la amiaza serveste numai laptele atunci cand se culca. Cand se trezeste manaca cu forta ciorba (care ar trebui sa o manaca inainte de somn) si seara ciuguleste.

Este foarte important sa precizez ca fiecare bucatura este cu scandal si cu amenintari. Si eu m-am saturat :flowers:

 

Parca-l descrii pe mijlociul meu,daca citesc cu atentie... :blink: dar de care nu-mi fac prea mari griji pentru ca atunci cand ii e foame controleaza singur prin frigider.

 

Ai calculat cat de cat cantitatile si numarul de calorii pe care le primeste micuta?S-ar putea sa-i fie suficiente,din moment ce refuza mancarea.

Si alta chestie:Cum sta la masa?Singura?Cu familia?

Editat de GinGin

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
E vorba despre Mara, fetita mea de 2 ani si jumatate.

Am nascut-o cu o greutate de 2,750 kg si contrar asteptarilor nu a fost un copil care a luat repede in greutate, nu a recuperat. Si acum e slabuta, dar sanatoasa. Insa ceea ce ma ingrijoreaza ca nu mananca mai nimic. Dimineata hai sa zicem ca mananca normal pentru varsta ei, la amiaza serveste numai laptele atunci cand se culca. Cand se trezeste manaca cu forta ciorba (care ar trebui sa o manaca inainte de somn) si seara ciuguleste.

Este foarte important sa precizez ca fiecare bucatura este cu scandal si cu amenintari. Si eu m-am saturat :flowers:

Sunt convinsa ca daca ar fi dupa ea n-ar manca nimc toata ziua. M-am gandit sa-i scot laptele, insa stim toti ca e sursa de calciu. Au fost zile cand n-a baut lapte si tot asa a mancat.

Nici baiatul nu prea breaz, dar parca nu asa de tare.

laptele contine ce trebuie daca vine direct de la vaca sanatoasa a unuia din familia voastra, altfel poti sa uiti ca ar mai contine vreo urma de calciu si alte minerale.

in ce priveste calvarul meselor, pot spune din experienta proprie ca copil care a trait mai mult cu vant si iaurt, la fel ca fetita ta, si din cea de mamica a unui copil asemanator, lasa-ti copilul sa i se faca foame!!!!!!!!!!!

da-i atunci sa manance ce-i place si fii inventiva ca sa primeasca de toate, sub o form acare sa o atraga.

 

mult succes

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nu e o perioada, asa a fost mereu. Daca ii dau ce-i place... are perioade. Si mancaruri ce-i place sunt cele de la micul dejun. Din mancarea gatita nu are nici o preferinta.

De ex. ii place mierea de albine, ok, ii dau, a treia oara deja mi-o refuza. II dau margarina ca untul nu-l prefera deloc, la fel. Cu mezelurile la fel. Si nu mai spun ca ma chinui sa-i dau sa manace paine.

 

ooo,ce scenariu cunoscut :lol2: si eu mizez pe faptul ca-i place un anume fel si cand il fac a doua sau a 3-a oara...surprizaaa...nu-i mai place!!! acum are un an si 10 luni si 10.5 kg(nascuta cu 3.6kg)...o fi mult...o fi putin,chiar nu ma mai intereseaza.ce ma intereseaza e sa manance ceva ,orice!

am incercat sa-i dau o zi pui,peste,alta zi vita...apoi ficat pui,spanac ....m-am transformat si-n bucatar la minut;refuza un fel,repede faceam altul...sa tampesti ,nu alta! :lol2: si daaa,poate sa faca foamea o zi intreaga.am alaptat-o pana acum 2 luni si pana atunci nu a baut niciun fel de lapte,acum bea,max 300 ml/zi.da' io vaca n-am ,asa ca mizez ca laptele Dorna e chiar asa cum il lauda ei :crazy:

 

sa-ti spun ce mananca in perioada asta: ou ochi(fiert ii sta in gat,nu-i place),peste prajit(facut la cuptor sau la aburi iar ii sta in gat,nu-l vrea decat prajit),pilaf cu carne pui,supa dulce,mamaliga cu smantana si branza fagaras,paine cu unt(dar painea e prajita si pun untul pe ea imediat si se topeste,nici nu-l vede :) ii mai fac si ciulama de pui cu mamaliga si-i place,dar nu mereu .dimineata lapte cu cereale de la nestle,nu din acelea pt bebelusi,cereale obisnuite. ii mai plac cremwustii,dar nu-i prea dau,decat f rar.pufuleti ar manca dim,pranz si seara :-

nu: orez cu lapte,gris cu lapte,paine cu unt si miere,piure cartofi,budinci la cuptor de niciun fel...ca-s paste sau legume si mai sunt multe altele

 

faza faina pe care am citit-o nu mai stiu unde...tot asa,nu-i manca copilu' .. erau ei la picnic si i-a apucat ploaia...au bagat in mare viteza mancarea in portbagaj ,inclusiv copilu' si ei stateau sub umbrele.distractie mare pe copil,manca de rupea locul din portbagaj :) si uite asa,cand nu vroia sa manance,locul de luat masa era in masina :) ca la nebuni,dar numai cine nu trece prin asa ceva nu poate sa inteleaga... :)

 

tot ce pot sa-ti spun e sa ai nervi tari si rabdare :P

Editat de clipa_dulce

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Nimeni nu poate face asta zi de zi, la trei mese.

Inteleg ca dimineata mananca iar seara "ciuguleste", e de ajuns o data pe zi

 

La masa urmatoare o sa manance, dar stii ca am mai vorbit noi.. nimic intre mese, poate sa te roage cu cerul si cu pamantul.

 

Asa a crezut si mama, asa ca m-a lasat nemancata in ideea ca o sa cer. Dup doua zile si-a dat seama ca daca asteapta sa mi se faca mie foame, in curand n-o sa mai aiba copil. Povestile astea descrise de diclona au salvat-o efectiv pe mama, pentru ca mie nu imi placea sa mananc, dealtfel am simtit pentru prima data senzatia de foame dupa 9 ani. Inainte de asta, masa a fost un proces pe care nu-l intelegeam si imi displacea, dar stiam ca "trebuie".

 

Marissa, sper ca nu ai un copil cum am fost eu, nu-ti doresc, oricum copilul tau macar mananca dimineata. Incearca cu povestile la masa de pranz, incat sa asocieze mancarea cu altceva placut, in acelasi timp incearca sa nu ii dai sa manance mai mult decat are nevoie. Dupa o vreme de asociat papa cu povesti, poate ca nici nu va mai fi necesar

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mmm.. in primul citat nu stiu la ce te-ai referit.

Al doilea citat.. Am avut si noi perioade in care statea o zi intreaga si nu mancau, iar eu ma rugam sa vina sa spuna ca le e foame si seara tot cu scandal mancau ceva. Nu pot sa zic ca faza cu infometarea a functionat tot timpul, mai degraba functioneaza acum, dupa 6 ani.

Trebuie incercate toate metodele, si eu m-am jucat de-a soldateii, de-a avioanele, de-a puisorii, de-a toate nenorocirile, dar, in ultima instanta, se merge la medic, se administreaza ceva pentru cresterea poftei de mancare, nu se sta asa, daca situatia persista.

Eu am observat o schimbare cu Peritol, s-a mai zis pe aici de medicamentul asta.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Mmm.. in primul citat nu stiu la ce te-ai referit.

 

Ai spus ca nimeni nu poate sa stea cu joaca si povestile cate 3 mese pe zi, in fiecare zi, numai ca daca am inteles eu corect, copilul Marissei ar avea nevoie doar la pranz de povestioare ca sa manance.

 

Daca exista un medicament care sa creasca apetitul, cred ca e cea mai buna solutie. Nici copilului nu i se mai indeasa fortat mancarea pe gat si nici mamica nu se mai chinuie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Si acum e slabuta, dar sanatoasa.

 

Fizic, deocamdata e sanatoasa, cum spui tu. Dar respingerea alimentelor trebuie s aiti puna un mare semn de intrebare. S-a gresit pe undeva la inceputuri.

 

la amiaza serveste numai laptele atunci cand se culca.

 

La amiaza nu ar trebui sa serveasca lapte. Laptele, la varsta ei, se mai "serveste' numai dimineata si seara, in medie maxim 500 ml lapte/lactate pe zi. O fi calciul sanatos (desi ma indoiesc serios ca din lactatele de pe piata, de la ora actuala se mai poate asimila ceva calciu, stiind fiind ca laptele din comert e un fel de apa chioara).

 

Deci, la amiaza NU LAPTE.

 

Cand se trezeste manaca cu forta ciorba.

 

Pai de ce mami, cu forta? Cu forta, daca nu ti-ai dat seama pana acum si daca nu ai citit pana acum nicaieri, se stimuleaza foarte tare INAPETENTA. Eu sunt unul din cazurile fortate in copilarie si preadolescenta cu mancare. Si acum, adult fiind, nu pot depasi "sclifoseala" la masa, alesul alimentelor.

 

Fortat, nu faci nimic bun cu un copil, crede-ma, iti spun din tot sufletul, si aplicata greseala, din pacate, pe propriul meu copil. Inca eu nu l-am fortat, doar am insistat (deci o fortare eleganta sa-i zicem) si 6 luni de zile voma copilul meu lejer numai cand VEDEA legumele. Atunci m-am pus pe lectura si....happy-end-ul este ca acum, la 1 an jumate d ela incident, copilul meu mananca absolut orice (sanatos oferit de noi).

 

.... si seara ciuguleste.

 

Don'soara are tabieturi bune...mentine silueta!

 

Este foarte important sa precizez ca fiecare bucatura este cu scandal si cu amenintari.

 

Este foarte important sa precizez ( sau sa citez pe altii mai inteligenti decat mine) ca scandalul si amentarile la masa nu faca ltceva decat sa va indeparteze pe amandoua, mama si fiica atat de idealul propus (a manca de bunavoie mancarea) cat si de o comunicare buna.

 

Si eu m-am saturat :)

 

Deja? Asta nu e decat inceputul pe care l-ai format tu. Si tot tu, ca si parinte, il poti skimba. Pt asta trebuie sa-ti skimbi mentalitatea, viziunea asupra dietei, nutritiei, autocontrlului, binelui in general, notiunii de calm, de liniste...de....de....Tonul face muzica!Mai ales in privinta copiilor.

 

Sunt convinsa ca daca ar fi dupa ea n-ar manca nimc toata ziua.

 

Sunt convinsa ca daca timpul mi-ar permite, in doua saptamani, impreuna cu tne, am reusi ca fetita sa manance intr-o atmosfera calda suficient de multumitor atat pt tine, cat si pt burtica ei. Dar cum timpul nu imi permite, iti recomand niste carti, care iti vor fi de folos. Daca esti interesata, primite PM.

 

M-am gandit sa-i scot laptele, insa stim toti ca e sursa de calciu.

 

Eu as spune sa nu i-l scoti inca. Parerile sunt imparite. Americanii merg pe scosul laptelui (de fapt pe renuntarea la proteina animala in favoarea celei vegetale), romanasii nostri nu recomanda nimic altceva decat laptele de alimentara la punga sau UHT. Eu as sugera ca laptele sa ramana in alimentatia copilului pana la implinirea varstei de 4-5 ani.

 

Au fost zile cand n-a baut lapte si tot asa a mancat.

E foarte greu sa skimbi obiceiuri deja intiparite adanc. Numai timpul si rabdarea te vor face sa vezi skimbari majore si sanatoase. Incepe schimbarea cu tine insati!

 

 

Nici baiatul nu prea breaz, dar parca nu asa de tare.

Nu compara copiii intre ei (daca poti). E mai sanatos sa iei fiecare copil asa cum este si tu, ca si parinte, sa te mulezi pe necesitatile fiecaruia in parte. Asta inseamna sa fii mama de 2 ori!

 

Succes si...poate mai vorbim!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×