SelectAwoman 6 Raportează post Postat Decembrie 19, 2006 vai ! mi-ati adus aminte de K Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
crocobaur 20 Raportează post Postat Decembrie 19, 2006 ... acum mi s-a facut pofta :cheer: si mie :cry: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
tjedy2000 1 Raportează post Postat Decembrie 20, 2006 Sunt ai dracului de buni! Sa fiu sincer nu ma asteptam. Nu am mai mancat de foarte mult timp si le uitasem gustul. Cred ca o sa fac o pasiune pentru ei! O pun pe nevasta-mea sa faca de Craciun! Personal, nu am o deosebita simpatie pentru secui, dar cu ocazia asta o sa-mi revizuiesc sentimentele! BRAVA LOR! :cry: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
crocobaur 20 Raportează post Postat Decembrie 20, 2006 Sunt ai dracului de buni! Sa fiu sincer nu ma asteptam.Nu am mai mancat de foarte mult timp si le uitasem gustul. Cred ca o sa fac o pasiune pentru ei! O pun pe nevasta-mea sa faca de Craciun! Personal, nu am o deosebita simpatie pentru secui, dar cu ocazia asta o sa-mi revizuiesc sentimentele! BRAVA LOR! :cry: chiar te rog Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
tjedy2000 1 Raportează post Postat Decembrie 21, 2006 chiar te rog Am glumit. Nu am nimic cu nimeni, stai linistit. :crazy: Ma deranjeaza cateodata domnii de la "varf", care agita spiritele fara sa fie cazul. Au ei interesele lor. Am auzit ca au si un cozonac foarte bun. Ala cum se face? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
crocobaur 20 Raportează post Postat Decembrie 21, 2006 Am glumit. Nu am nimic cu nimeni, stai linistit. :crazy: Ma deranjeaza cateodata domnii de la "varf", care agita spiritele fara sa fie cazul. Au ei interesele lor. Am auzit ca au si un cozonac foarte bun. Ala cum se face? Clar ca si eu am glumit. Care cozonac? Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
tjedy2000 1 Raportează post Postat Decembrie 21, 2006 Clar ca si eu am glumit.Care cozonac? Habar n-am! A spus cineva in topicul asta ceva de cozonac unguresc, ca a incercat sa faca si nu prea i-a iesit. Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
The Unknown 15044 Raportează post Postat Decembrie 21, 2006 Am auzit ca au si un cozonac foarte bun.Ala cum se face? Pentru secui cozonacul este fara umplutura. Nu este paine dulce !!! Rulada traditionala se cheama cozonac cu nuci sau maci. http://www.magyars.org/Harvest-dance.html Cand eram mica am vazut mama cum framinta de trei ori cozonacul, ca eu si sora mea tebuia sa tinem covata sa nu se miste, sa mearga mai repede munca, mai adaugam cate ceva ca mama avea mainile cu coca. Are o reteta anume, se pune drojdia la crescut cu lapte si zahar +un pic de faina, la loc caldut, dupa care se adauga faina si galbenusuri vreo 12-18, zahar si unt inclazit, lapte, coaja de lamiie rasa, un pic de sare, dar faina trebuie sa fie foarte speciala, "000" parca era calitatea ca altfel nu creste !!! Se framanta seara odata, si a doua zi, inca de doua ori sa fie farimicioasa. Se impletea inainte de a pune in forma unsa si dupa ce s-a scos din cuptor vreo 8-9 paini coapte, se punea cozonacii ca le trebuie mai putin foc, altfel se ard. Cuptorul era ca si al pizzeriei azi, nu de aragaz !!! Secuii in munti langa Gheorgheni n-au gaze! Doar cu lemne incalzesc si azi si fac totul ca atunci, acolo civilizatia patrunde foarte incet. Bucuresti-ul nu lasa sa fie si acolo ceva !!! Fiecare casa are o cladire mica in curte de facut paine unde se mai tine si toate cele necesare pentru aceasta munca: covata de dospit in diferite marimi, lopeti de aruncat painea, altele de facut carbunii, tavile de prajituri sau oala de sarmale, pene de uns, perii de dat jos excesul de faina, si inca multe cosuri in care painea se odihnea inainte de a fi bagat in cuptor, lazile cu faina de paine si de prajituri, dar de cozonac se ducea un sac de graiu special la morar sa-l macine el stie cum. Era zi cand numai asta facea. Cozonac se facea de doua ori pe an, de Craciun si de Pasti, exceptie mai era o nunta sau un deces. Era mare risipa de facut de mai multe ori, zona fiind foarte saraca dar mai ales rece !!! La intins de mana de la punctul din RO unde se masoara cea mai joasa temperatura, la Joseni, Harghita. Acest cozonac este un deliciu, se topeste in gura, nu se lipeste de cerul gurii !!! Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
crocobaur 20 Raportează post Postat Ianuarie 8, 2007 Tjedy2000 nu ne-ai spus cum a iesit colacul secuiesc :friends: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri
jamy_ro 0 Raportează post Postat Ianuarie 8, 2007 Super!Abia astept sa fac si eu! :friends: Partajează acest post Link spre post Distribuie pe alte site-uri