Sari la conținut
Forum Roportal

Postări Recomandate

La micul dejun grecii mananca patiserie si cafea. Patiseria e foarte consistenta, aluaturi grase cu umpluturi generoase. Branza sarata sau dulce mai ales. 

Ce se vede mai sus e o salata de rosii, castraveti si masline cu mult ulei si multa paine. De-asupra țațichi pare ca e dar foarte gras. Taiat chiar. Si ceva rucola si frunze murate. Mai degraba un pranz usor e.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 38 minute, Rodica` a spus:

De-asupra țațichi pare ca e dar foarte gras. Taiat chiar. Si ceva rucola si frunze murate. Mai degraba un pranz usor e.

Crezi ca stiu ce-i aia "țațichi"???   N-am mancat grecesc nimic din cate-mi amintesc.   Libanez am gustat dar nu l-am mancat si nici ceva arabesc nici nu vreau sa-mi amintesc ce a fost, insa azi venind de la doctorul de glezne am observat un nou loc deschis cu mancare din Anzi, tocmai din Peru de pe varf de munte dar nu eram in forma de intrat undeva sa mananc, Omu' insa s-a enervat ca el ar fi vrut sa roade la niste oase de acolo.   In Damascus, Siria am mancat ceva grozav arabesc, dar era facut pentru clientii hotelului de bucatar francez, cam demult, in 1979 primavara.    Este un local Indian care de Mother's Day vinde foarte ieftin Samosas si ma anunta sa comand si cand avem musafiri mai comand de la ei, dar acum e Craciun.

Eu vreau sa fac piftie ca este chiar foarte frig pentru noi si e vremea de fiert mancaruri de iarna!!!   Salatele mai la vara pe canicula subtropicala cu inghetata si apa cu gheata  :derisive:    

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

th?id=OIP.XMfpwtspYfAZe4WQoDocPAHaEU&pid=Api&P=0&w=290&h=169

Disputa pe brânza feta s-a încheiat, Justiția Europeană a decis: e a grecilor, danezii nu mi au voie s-o vândă!!!

Era odata asa de bun Feta in magazinul nostru BIO dar cu un nou proprietar s-a schimbat totul, inclusiv pretul si de atunci doar un fel se gaseste, la pachet dar precis e facut in State la Wisconsin doar cutia goala vine din Grecia.  Foarte rar cumpar ca mereu este foarte sarat si nu e sigur cat este de proaspat.   N-am stiut ca si danezii considerau al lor marfa asta.

https://mediaflux.ro/disputa-pe-branza-feta-s-a-incheiat/

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

varza.calita.v1-1536x1025.jpg?resize=200%2C200&ssl=1              Cea mai gustoasă varză dulce călită  :chef:  à la grecque!!!

1 varză de 600-700 g
4 cepe
250 gr orez cu bob scurt
1 lingură de pastă de tomate
zeamă de lămâie
sare, paprika, piper negru, chimen
200 ml ulei ( la alegere).  

*Gusturile sint diferite de la om la om, insa ceea ce eu nu stiu cat este de folosit Chimen-ul in Romania, ca-i vorba de chimen turcesc sau asiatic nu despre Caraway Seeds - Chimion - Köménymag,  cu care si eu sint foarte obisnuita si-l folosesc des.   Pe acel ceva numit Chimen sau Cumin nu-l pot suferi nici la miros sau la gust, de aici se decide bunatatea acestei reteta!!!  Nu vad rostul la pastă de tomate sau la lămâie.                         Si ar mai fi o intrebare: - ce cauta acolo acei 250 grame de orez, daca se mananca cu mamaliga + 2 "deți" de ulei pentru 4 cepe???                          Mararul verde tocat îi da gustul final.*   

https://evz.ro/cea-mai-gustoasa-varza-dulce-calita-calugarii-de-pe-muntele-athos-au-dezvaluit-secretul-preparatului-perfect.html

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×