Sari la conținut
Forum Roportal
Vriies

Va fi sau nu război în Ucraina?

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

14 minutes ago, zod said:

Doamne fereste ce povestesti! 

1.) Nu am treaba cu Germania, era doar o chestie de finete democratica si nimic mai mult. 

De fapt as prefera sa renasca o confederatie cinstita, central-rasariteana in jurul Germaniei si Italiei. 

 

Eh, parcă aveai cu o postare și două mai sus, chiar dacă acu o dăduși pe „finețe”.

19 minutes ago, zod said:

 

2.) Sunt anti-UE doar partial si ti-am explicat motivele, insa nu sunt pro-Rusia ci oarecum anti-Rusia insa doar ca o retinere, deoarece nu cred ca trebuie sa fim anti-Rusia asa cum ne indeamna cornutele din SUA-UE. 

Eu sunt de asemenea anti-razboi. 

3.) Uite daca nu va fi frig si pauperitate in Europa atunci voi mai acorda o sansa UE. 

Eu am devenit un radicalist-anarhist deoarece am observat cum cornutele in loc sa se grabeasca pentru a consolida si a ne inbunatati traiul, incearca cu orice mijloace sa ne vare minciuni pe gat ca in perioada nazisto-stalinista. 

Eu sunt dispus sa las garda jos pentru binele comun insa nu pentru ideile lor demente si belicoase. 

Daca voiau razboaie si vise de prea-marire trebuiau sa tina coloniile cu mana de fier si nu sa se smiorcaie astazi. 

 

Nu mai încerca s-o dai din condei și nu te mai amăgi pe tine însuți. Ești anti-UE total, bre! Și ești pro-Rusia. Pentru că altfel n-ai vorbi în acești termeni depreciativi despre UE și SUA. Ah, despre „cornutele” din Rusia subordonate eroului tău în viață, Putin, n-ai vreo vorbă, acolo? :laugh:

Dacă va fi frig în Europa, aceasta i se va datora în exclusivitate eroului tău Putin care a generat toată această stare de fapt. Ehe, stai să vezi de ce mai e în stare!...Dar sigur că în veci tu nu vei vedea și accepta asta.

E trist că ai devenit radicalist - anarhist. Nu le mai pune așa la suflet, pentru că oricum ce va să vină nu depinde de tine. Încearcă și tu un fotbal, o baie în mare, un grătar și o beție cu prietenii, o noapte cu femei, chestii de genul. 

39 minutes ago, zod said:

 

5.) Iar ai facut zacusca! 

Moldova si Ucraina nu sunt in NATO si UE cum de altfel sunt Tarile Baltice, Romania si Polonia. 

Si de ce crezi ca Rusia s-ar angaja intr-un razboi cu NATO care i-ar putea aduce sfarsitul?! 

Moldova si Ucraina sunt cu totul altceva, nu este un razboi deschis cu NATO ci doar ca terta parte si colateral. 

Daca ar fi fost o bagatela un razboi cu NATO, atunci Rusia ar fi fortat macar culoarul Sulwaky spre Kaliningrad, insa nici aceasta nu a facut-o pentru a nu risca un conflict cu NATO. 

Pardon, să mă ierți! Dar zacuscă ai tot făcut matale până acum. Cel puțin prin esența contradictorie a postărilor tale de până acum. Ba te-ai dat patriot român (bineînțeles, nesuflând o vorbă despre ce ne-a făcut Rusia când ne-a luat Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herței și neavând nicio problemă cu tezaurul României pe care Rusia a uitat să-l dea înapoi), ba ai  ținut cu Rusia și ai înjurat UE. 

Dacă Moldova și Ucraina nu sunt în NATO, ți se pare firec, nu-i așa, ca frații tăi din Rusia să le atace și eventual să le alipească, așa?

Și nu te mai lamenta așa. Rusia a amenințat pe față UK și Franța cu arme nucleare, așa că nu te mira de eventualitatea în care Rusia ar ataca țări NATO, precum Polonia sau România.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ei au pus sanctiuni Rusiei iar nu eu, asa ca ei sunt singurii vinovati. 

Ei sunt liderii responsabili asa ca trebuiau sa gaseasca solutia optima. 

Eu si multi altii daca nu o sa mai suportam saracia si greselile lor politice, tot noi suntem aia defecti si rai si putinisti, samd?! 

Adica cand ei gresesc, tot noi sa fim trasi la raspundere?! 

Sper ca stiu ce au facut si ce consecinte vor avea faptele lor! 

Sper sa protejeze economic populatia, desi vad ca deja intram economic in vrie in toata UE si tarile non-UE din proximitate. 

Propaganda liderilor nostri trambiteaza parca incurajarea unui razboi deschis NATO-Rusia, insa o Rusie infranta nu garanteaza ca Rusia isi va intoarce din nou fata spre Europa, iar gazul, motorina, granele si metalele feroase si neferoase vor curge din nou si la pret mic spre piata europeana! 

Eu cred ca o schimbare de regim in Rusia nu va aduce nimic nou ci doar o infrangere militara totala a Rusiei, ceea ce imi pare gresit din cauza armelor nucleare. 

Asadar cred ca UE a ales o cale extrem de gresita si va plati ea pretul suprem facand implozie din cauze economice. 

Rusia si UE s-au injunghiat reciproc pe la spate, UE a fost lovita cu un enorm cutit economic, iar Rusia cu un cutit hibrid militaro-economic. 

In concluzie razboiul din Ucraina nu mai decide nimic si singura sansa a UE este imprumutul masiv dinspre SUA si China, un sprijin urias pentru populatie si externalizarea industriei spre SUA si Canada. 

PS: Pana una alta incep protestele si se intensifica in Europa. 

Un mare combinat siderurgic din Cehia care producea cupru este pe cale sa se inchida, la fel o mare otelarie din Belgia, la noi Azomuresul, samd. 

-Cineva ne-a mintit ca va fi bine si ca se iau masuri de protectie! 

 

 

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Intrebarea care se pune este urmatoarea:

- Mai are timp UE pentru a-si externaliza in special siderurgia si cat timp ar fi necesar si unde?! 

In Rusia si Ucraina iese din discutie. 

In China este cu cantec de cand cu sicanele cu Taiwan-ul. 

India s-a cerut singura in BRICS, plus alte frecusuri. 

Pakistanul este un aliat fidel al Rusiei. 

A ramas doar Nigeria, insa nu stim cat de adevarata este prietenia cu Occidentul si daca Nigeria este suficienta in acest sens ori ar trebui apelat si la Malaezia si sau Indonezia, ultima mentionata fiind cam anti-occident. 

Ar mai fi Arabia Saudita care iarasi este cam anti-occident si Irakul idem. 

Irakul si Arabia ar avea resursele energetice pentru a face siderurgie cu putin ajutor insa nu stim daca SUA-UE sunt convinse de aceste tari?! 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 16 ore, titi_greucean a spus:

Pai ce , siderurgia aia se incarca asa intr-o valiza si se plimba prin lume ?

Daca UE renunta la siderurgie (cata  a mai ramas) va renunta si la industria automotive. 

Ideea este urmatoarea, de fapt economia UE si nu numai este in picaj, iar firmele ar trebui sa accepte sa produca cu profit minim ori chiar sub-unitar din cauza exploziei pretului energiei si a materiilor prime. 

Multe firme prefera sa inghete decat sa functioneze pe avarie ori in pierdere asteptand ajutor de la stat. 

Ideea este ca UE si nu numai, nu pot face minuni de pe azi pe ieri, asa ca vor trece ani pana se vor ridica singuri din nou pe proprile picioare. 

Probabil ca statele vor ajunge la intelegeri separate, insa vor fi mari proteste nationale si se va cere nationalizarea resurselor si retelelor energetice si replafonarea pretului la nivelul de dinainte de 2022.

Mai pe scurt pentru a putea merge mai departe este nevoie de masuri dure impotriva acestor lideri altfel tot sistemul va falimenta. 

Europa trebuie sa revina la uraniu si thoriu si aliatii sa ierte cateva tari mari exportatoare de petrol cum este: Venezuela, Indonezia si Nigeria, pentru a putea ajunge din nou la normalitate in noua era a thoriului. 

Altfel UE se va rupe si tarile central-orientale vor migra spre relatii noi si amicale cu Rusia, in timp ce tarile scandinave si cele apusene isi vor mentine orientarea spre America. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ultimele evenimente pe anul 2022 pe frontul din Ucraina. 

Armata ucraineana avanseaza lent dar substantial in teritoriul controlat de rusi si o va face pana in noiembrie fara a putea trece Niprul inspre Herson si Zaporojie, dar vor avansa mai mult inspre Marea de Azov si spre Donetk si Lugansk. 

Vor fi cuceriri mari insa cu pierderi uriase pentru partea ucraineana, iar rusii vor bate in retragere strategica si nu vor lansa un contraatac substantial pana in primavara. 

S-ar putea ca fortele ruse sa lanseze in toamna-iarna doar ofensive mici prin care sa recupereze ceea ce pierd astazi in fata ucrainenilor, si nimic mai mult. 

Armata rusa se pregateste insa pentru un razboi puternic de infanterie si probabil prima zona vizata va fi Kievul mai devreme in toamna-iarna daca Zelensky va forta mana lui Putin, fie incepand din februarie daca lucrurile se vor linisti in toamna-iarna. 

Desi Ucraina va fi inarmata continu pana in dinti, ea nu va putea face fata numeric infanteriei ruse, dronelor rusesti si tirului de rachete daca Rusia va decide o invazie la scala larga asupra Kievului in prima faza. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Radacinile conflictului din Ucraina

Dupa cum spuneam pe de-o-parte Rusia doreste sa-si corecteze greselile istorice luand inapoi ceea ce a dat de pomana unor natiuni anonime si prefabricate tot de catre ea (oricum majoritatea conceptelor nationale sunt plasmuiri moderne, chiar si ideea de romanitate cand in fapt suntem parte din spatiul italic desi nu avem de cateva secole bune un continum teritorial cu Italia. Din aceasta perspectiva si noi suntem niste italieni rataciti precum sunt ucrainenii ori belarusii niste rusi rataciti ori moldovenii romani rataciti, austriecii niste germani rataciti, la fel scandinavii, samd).

Pe de alta parte SUA si vestul trebuie sa invinga cumva in Ucraina, deoarece au pierdut in Siria, Afganistan, Libia, Irak, samd pe mana Rusiei ca parte terta cum sunt astazi NATO in Ucraina, desi initial castigasera toate aceste razboaie.

Se pare ca astazi instabilitatea pare a fi cuvantul de ordine.

Viitorul va apartine unor tari apusene mici, eventual insulare care se vor ridica prin noile inovatii si un sistem social sigur.

Reactoarele de fisiune nucleara a thoriu-lui, materialele de constructii compozite dopate cu aerogel si sisteme eficiente si inovatoare de hidroliza bazate pe alge si bacterii transgenice si multe alte tehnologii inovatoare vor cladi viitorul acestor state noi si eficiente după modelul scandinav.

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Delir total la Moscova!!!   Un propagandist pro-Putin propune uciderea a 200 de Oficiali NATO  :donatello:

Are o listă care cuprinde numele unor oficiali NATO care trebuie uciși.

Armata Rusiei luptă acum în orașele ucrainene pe care le consideră a fi teritorii ruse.

https://www.capital.ro/cutremur-la-varful-nato-vestea-cumplita-a-venit-chiar-de-la-moscova.html

 

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Acum 7 ore, The Unknown a spus:

Delir total la Moscova!!!   Un propagandist pro-Putin propune uciderea a 200 de Oficiali NATO  :donatello:

Are o listă care cuprinde numele unor oficiali NATO care trebuie uciși.

Armata Rusiei luptă acum în orașele ucrainene pe care le consideră a fi teritorii ruse.

https://www.capital.ro/cutremur-la-varful-nato-vestea-cumplita-a-venit-chiar-de-la-moscova.html

Toate acestea sunt naivitati, deoarece in realitate aceste evenimente nu tin de un lider ori doi ci de toata structura de conducere statala, asa ca asasinatele nu schimba absolut nimic, practic se inlatura persoane dar niciodata sistemul si directia acestuia.

Niciodata conducerea SUA nu va acceptaa independenta Texasului ori a Californiei indiferent de nivelul de democratie, la fel nici Rusia nu isi va schimba niciodata naravul.

In Ucraina Rusia lupta pentru propria supravietuire deoarece s-a adancit prea mult in proprile alegeri gresite cu privire la aceasta tara si nu numai.

Este usor de inteles ce va face Rusia in continuare, deoarece este clar ca vestul va inarma continu trupele ucrainene si „mercenarii”.

Rusia va schimba strategia in ideea ca va ataca Kievul si il va captura, deoarece resursele militare nu pot fi condensate mai rapid si mai eficient in alt loc al Ucrainei, iar lovitura de imagine data vestului si liderilor de la Kiev va fi uriasa si astfel Putin va reveni pe val din nou.

O alta strategie care ar urma ar fi de asemenea ceva la care nu se asteapta Ucraina si anume capturarea frontierei de vest, iar mai intai vor actiona distrugand armamentul greu al ucrainenilor din zona Odessei si va exista o debarcare in Bugeac adica aproape de Delta Dunarii poate chiar dupa o detonatie nucleara asupra Insulei Șerpilor.

Astfel va fi capturata Republica Moldova si Transnistria si se va face jonctiunea cu Crimeea.

Trupele ruse vor captura inclusiv Bucovina de Nord, Pocutia si Transcarpatia alipindu-le unei Moldove Mari si securizand in viziunea lor jumatate din frontiera de vest a Ucrainei.

Frontiera polono-ucraineana va fi capturata de asemenea si alipita Belarusului ca zona neutra.

Armata ucraineana se va trezi in situatia ingrata de a fi sechestrata in propria tara fara a putea lupta pe atatea fronturi si aceasta dupa ce vor fi inregistrat atatea castiguri teritoriale in Herson, Zaporajia, Donetk, Lugansk si Harkov.

Adica Rusia va merge pe hartuirea trupelor ucrainene pe cat mai multe fronturi deschise.

Prin capturarea Republicii Moldova, armata rusa va atrage spre o diluare si mai mare trupele si armamentul ucrainean, mai exact Putin nu isi formeaza astazi o armata numeroasa care sa se angajeze in lupta frontala cu trupele ucrainene intr-un razboi de uzura si nici macar sa apere ori sa recupereze teritorile pierdute in Donbas si in sud, ci spre a nauci trupele ucrainene si conducerea de la Kiev.

Practic trupele ruse se vor misca continu pe mai multe fronturi si vor hartui zonele Ucrainei lipsite de armata proprie spre a le alipi macar temporar la Rusia si aceasta pana vor reusi sa blocheze toata frontiera de vest a Ucrainei si sa epuizeze trupele ucrainene si stocurile de armament.

rusian    _ counter-attack.jpg

Editat de zod
  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Kiev? granita de vest?:lol2:

Pana una-alta, sa ne dam cu niste reveneala pe ochi.

image.thumb.png.f9383ebe783899f4c6ee26a6c68188d2.png

 

 

  • Like 2
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×