Sari la conținut
Forum Roportal
antiprostie

Pandemia COVID: prevestiri si premonitii

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Va invit sa cititi :

Epidemia de gripa din 2019 :

https://forum.softpedia.com/topic/1137107-avem-oficial-epidemie-de-gripa-ce-facem-cu-ea/

https://forum.softpedia.com/topic/1135880-gripa-ciudata/

 

 

Previziunile privind colapsul economic global pentru 2020 : 

https://forum.softpedia.com/topic/1160165-previziuni-2020/

https://forum.softpedia.com/topic/1153389-crash-ul-vine-in-decembrie-2019/

 

Primele discutii despre  COVID:   ar fi scapat din laborator : 

https://forum.softpedia.com/topic/1163092-coronavirusul-wuhan-a-scapat-din-laborator/

 

Despre viata din anii 2020, topic deschis de mine in septembrie 2019:  

https://forum.softpedia.com/topic/1153966-viata-in-anii-2020/

 

Ah....tot eu am fost cel care a deschis topice  despre razboiul biologic si depopulare pe Softpedia, in 2017-2018:  

https://forum.softpedia.com/topic/1106180-dar-unui-razboi-biologic-cum-am-putea-supravietui/

https://forum.softpedia.com/topic/1118274-depopulare-sau-suprapopulare-in-secolul-21/

 

 

 

 

 

Editat de antiprostie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Recunosc ca au fost momente prin anii 2017-2019 cand imi doream sa vina  un dezastru, o pandemie..ceva.....sa mai puna specia asta Homo Sapiens la punct.

Nu va enervati pe mine. :( 

Eram nervos pe viata, pe toate, fusesem respins la multe interviuri, infruntasem aglomeratia din autobuze si tramvaie, detestam totul din jurul meu,  eram inca in depresie dupa niste parasute.

https://forum.softpedia.com/topic/1146558-colonizarea-cosmosului-si-viitorul-apropiat-al-omenirii-ce-se-poate-face-acum-cu-ce-avem-la-indemana-astazi/page__st__18#entry24783622
 

Era 5 iunie 2019 cand am scris asta: 

Quote


5. Climatic vorbind, o sa ne cam ducem dracu .
Nu doar ca nivelul oceanelor si marilor o sa creasca, dar si desertificarea va lua amploare din cauza defrisarilor masive si poluarii atmosferice .
Odata ce mediul temperat va tinde sa se incalzeasca, vor izbucni si noi epidemii din cauza umiditatii crescute.
Pe la mijlocul acestui secol se anunta o mare foamete si criza de apa potabila in tarile sarace de o sa ne trezim cu zeci de milioane de refugiati de nu o sa le facem fata.

 

 

Si sincer, 2019 chiar mi s-a parut un an umed, innorat aproape zilnic, si ploios, favorabil pentru declansarea unei pandemii. 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ok, recunosc, tot eu am postat prostiile astea DISTOPICE...........in 2019 :)))

Dar sa stiti ca sunt solutii bune impotriva pandemiei de Coronavirus:  

https://forum.softpedia.com/topic/1157439-medicina-in-viitor-2050-2100/

 

Recunosc ca la asta am exagerat rau cu politia cibernetizata.....asteptam sa apara jocul Cyberpunk 2077. Nu ma asteptam sa se si adevereasca asa repede din cauza pandemiei.  

https://forum.softpedia.com/topic/1157306-justitia-si-politia-in-viitor/

 

 

Asta era o gluma, dar a devenit un COSMAR, drept pentru care acum suferim din cauza crizei energetice: 

https://forum.softpedia.com/topic/1161049-europa-ecologista-scenariu/

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ok, stie cineva cum sa fac sa cer sa mi se stearga postarile si topicele de acolo?  :sad:

 

https://forum.softpedia.com/topic/1157092-secolul-21-vs-secolul-20/

Asta scrisa in octombrie 2019 

Quote

4. Suprapopularea , foametea, epidemiile   si criza resurselor
Pana in 2050 planeta va fi locuita de 9-10 miliarde de oameni.  Iar suprapopularea ne va aduce sfarsitul din cauza sistemului de distribuire al resurselor foarte depasit.  Concurenta pentru resurse va fi din ce in ce mai dura, adica vom ajunge sa muncim mai mult pentru salarii mai mici, procesele de angajare/recrutare  vor fi din ce in ce mai dure si mai selective,  legile si pedepsele vor fi din nou extrem de severe, liderii vor deveni din ce in ce mai autoritari . Multi fani SF au tendinta sa creada ca viitorul va fi prosper.  Dimpotriva, va fi si mai multa inegalitate si saracie.
Se estimeaza ca pana in 2060 zacamintele de petrol si gaz forabile cu tehnologia actuala  vor fi  epuizate, iar cresterea costurilor de extragere , prelucrare si productie va duce la scumpirea in masa a benzinei, cat si a produselor pe baza de petrol, inclusiv cea a produselor plastice care oricum deterioreaza mediul inconjurator.
O alta mare problema o va reprezenta teama de o epidemie globala cauzata de virusi mutanti ce au rezistenta la antibiotice si nu se poate gasi un vaccin sau un leac.
In globalizare,   datorita liberei circulatii si transportului ,  o epidemie globala ar putea provoca zeci sau  sute de milioane de morti in marile orase.

 

Editat de antiprostie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Oh, Jezas, si SCOALA ONLINE   am prevestit-o! 

Whyyyyyyy?

https://forum.softpedia.com/topic/1164232-note-scolare-confidentiale-si-digitalizarea-testelor/

https://forum.softpedia.com/topic/1116588-scolile-si-universitatile-vor-disparea-in-20-ani/

 

Quote

 

Exista Crash Course, TED si multe alte canale de educatie care pot inlocui invatamantul public.

CrashCourse - YouTube - YouTube
Khan Academy - YouTube - YouTube
Kurzgesagt – In a Nutshell - YouTube - YouTube
TED-Ed - YouTube - YouTube

Plus  Wikipedia care e cea mai mare enciclopedie online.
Si pana la urma, de ce sa-ti predea altii cand poti sa inveti de unul singur  in una dintre cele mii de biblioteci publice din intreaga lume ?


Cateva motive pentru care scolile si universitatile publice de stat vor disparea in urmatorii 20 de ani
  • in epoca informatizarii si digitalizarii, calculatoarele cu acces la internet fiind accesibile oricui . Orice copil ar putea invata cu usurinta alfabetul, gramatica si matematica la el acasa indrumat de parinti, de catre un meditator sau chiar de catre un student absolvent  care cauta sa capete  experienta
  • disciplinele precum biologia, pictura, geografia, istoria, filosofia, psihologia, economia, muzica,   fizica, chimia, astronomia, educatie tehnologica, informatica, educatie civica etc., precum si limbile straine,   le-ar putea invata optional tot acasa cu ajutorul lui   Wikipedia si You Tube.
  • profesorii bugetari vor disparea in 20 de ani mai mult ca sigur din motive financiare. Adica, de ce sa stai sa platesti ca guvern sa asiguri salariile a zeci sau sute de  mii de profesori care sa le predea doar la vreo 10 milioane  cand mai bine ai lasa 10 profesori independenti si voluntari (sustinuti din donatii si finantari private) sa predea unui miliard  copii din intreaga lume prin format audio-video?
  • metoda de predare  in sine - dictat lectia, invatat si tocit lectia, repetat papagaliceste la ora, nota 10  si uiti tot.
  • Scoala cica azi ar trebui sa fie doar o institutie in care copii sa-si exerseze abilitatile de comunicare si lucrul in echipa. Ceea ce este total gresit. Invatamantul public nu te pregateste deloc pentru piata muncii fiindca nu ti se da sarcini similare ca cele in cadrul unui loc de munca platit.  Sa-si exerseze abilitatile de comunicare pe strada sau in cluburi din partea mea fiindca la scoala ar trebui teoretic doar sa dobandesti cunostinte, nu sa comunici.
  • scolile publice sunt  in esenta o creatie marxista a secolului XIX cand miscarile marxiste au pus presiune pe guverne sa creeze un sistem de invatamant public de stat sustinut de taxe si impozite.  . S-a vazut de multe ori ca pot fi instrumente de propaganda ale regimurilor totalitare sau chiar al guvernelor corupte alese democratic. Se implica prea des politicul in viata elevilor si nu e deloc benefic.  Scolile si universitatile publice de stat au devenit de multe ori instrumente de propaganda colectiva a unei ideologii, de la nationalism, fascism, nazism si comunism, progresism  sau conservatorism pana la a fi chiar instrumente de propaganda religioasa
  • Scolile elementare de azi te umplu de prea multe informatii din multe discipline, insa dobandesti prea putine cunostinte. Mai eficient e sa te axezi pe 1-3 discipline care te atrag sau sa inveti o meserie
  • Universitatile si academiile  erau doar pentru tineri din familiile de elita. Din secolul 20, accesul a devenit mai facil maselor si din pacate, majoritatea universitatilor au stagnat, calitatea acestora a scazut.  In loc sa mai existe licee si universitati teoretice/vocationale  pentru mase unde sa fie repartizati dupa model comunist toti laolalta, de ce nu mai bine sa se formeze cluburi sau cercuri educationale pentru oameni pasionati?
  • Invatamantul public a devenit ceva birocratic, la fel si examenele nationale si diplomele in sine. De cand ai nevoie de un certificat ca sa demonstrezi  ca stii sa faci ceva? Am intalnit o gramada de specialisti licentiati si majoritatea s-au dovedit a fi niste natarai.  Am intalnit oameni meseriasi fara facultate terminata, dar au stiut sa faca munca de calitate.
  • La ce rost sa mai existe si scoli tehnice si teoretice   cand exista deja intreprinderi si companii care pot forma profesional si oferi  stagiu de practica platit?
  • Vrei neaparat sa faci un curs colectiv indrumat de un profesor si sa te specializezi pe ceva sau sa inveti o limba straina , atunci de ce nu mai bine platesti si faci un curs privat decat sa stai degeaba pe banii guvernelor si platitorilor de impozite ?

 


 

Quote

 

Multumita digitalizarii, notele vor fi transmise doar acasa pe calculator/smartphone pe o retea de baza de date de tip Turnitin  unde profesorul acorda note fiecarui elev dupa corectarea testelor,  iar tu ca elev intri doar cu parola  pe  propriul profil  in care iti poti vizualiza doar notele tale fara a afla notele celorlalti colegi (pana la urma e de bun simt, ar trebui sa-ti pese doar de persoana ta si performantele tale, nu de altii), exact cum e sistemul cu profitul tau de evaluare a performantelor din corporatii.
E posibil chiar ca doar parintii/tutorii sa aiba acces, avand obligatia de a comunica ei notele si performnatele scolare copiilor avand in vedere ca elevii au tendinta sa-si ascunsa notele sau sa minta.  Nu vor mai exista cataloage, nu va mai sta profesorul sa comunice notele public in cursuri.  

Testele si examenele vor fi sustinute doar in format electronic  avand in vedere ca se va renunta la caiete si pixuri si vor fi aduse tablete  care vor fi sub proprietatea scolii.  In timpul cursurilor, elevii vor putea accesa pe aceste tablete internetul,  atent filtrat, adica vor avea acces doar la Wikipedia, site-urile si canalele educationale si la profilul lor de Turnitin unde sa-si salveze notitele.
In cadrul testelor si examenelor, aplicatia, odata accesata , nu va mai putea fi inchisa sau minimizata pana la expirarea timpului de sustinere a testului , elevii nu vor  putea sa copieze.  Camerele video ii vor descuraja sa sopteasca sau sa se copieze reciproc.

 

 

 

 

Editat de antiprostie

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×