Sari la conținut
Forum Roportal
no-user-name

Rusia ar putea invada Romania

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

MUIE TRUMP!  

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/general-american-rusia-ar-putea-profita-de-discordia-din-nato-si-sa-invadeze-romania-1323251

Quote

 

Planul de retragere a trupelor americane din Germania este „o nebunie” și „o greșeală colosală”, a declarat, într-un interviu acordat The Times, generalul american în retragere, Ben Hodges, fostul șef al forțelor armate ale SUA în Europa. Hodges a adăugat, conform Rador, că Rusia ar putea profita astfel de discordia din NATO și să lanseze o invazie în România, doar pentru a testa capacitatea de apărare a Alianței Nord-Atlantice.

„Rusia ar putea profita de discordia din NATO pentru a-i testa capacitatea de apărare. Dacă ei (rușii) vor considera că noi (NATO) nu suntem solidari, ar putea decide să lanseze o invazie în România sau în statele baltice și să amenințe cu folosirea armei nucleare pentru a vedea cum răspundem noi”, a spus generalul Hodges.

Sub titlul „În timp ce Trump îşi repatriază trupele din Germania, Putin şi Xi sunt în ofensivă”, The Sunday Times publică o analiză a schimbărilor geopolitice actuale, informează Rador.

„Un amestec periculos între China în plină ascensiune, Rusia revanşardă, America izolaţionistă şi Europa pasivă destabilizează securitatea internaţională într-o măsură nemaiîntâlnită de 30 de ani. Dacă mai punem recesiunea globală asociată pandemiei şi bănuielile că preşedintele american – care pare a privi spre Putin, acuzat de intervenţie în alegerile americane din 2016 în favoarea lui Trump – ar putea avea o reacţie moderată faţă de Rusia resurgentă, alianţa mondială a democraţiilor nu a părut niciodată mai fragilă. În aceste împrejurări, planul de retragere a trupelor americane este «o nebunie» şi o «greşeală colosală» care va submina în continuare coeziunea NATO, spune generalul american în retragere Ben Hodges, fost şef al armatei americane în Europa.

Retragerea parțială a militarilor americani din Germania reprezintă un „semnal foarte prost” pentru unitatea și coeziunea NATO dar ea nu ar trebui să afecteze capacitatea de mobilizare a Alianței în cazul unei agresiuni ipotetice a Rusiei îndreptate împotriva României, mai ales dacă „retragerea” din Germania este urmată de o „relocare” a unor unități americane în țara noastră, conform analiștilor politici și militari consultați de Digi24.ro.

În schimb, România e mai degrabă direct afectată de reducerile bugetare ale Pentagonului destinate investițiilor la baza de la Mihail Kogălniceanu sau de blocajele și întârzierile în programele de înzestrare. În plus, proasta infrastructură (lipsa de autostrăzi și a liniilor ferate de mare viteză care să permită transportul rapid al tehnicii grele) ar întârzia semnificativ o eventuală desfășurare a forței de reacție rapidă a NATO în cazul unei amenințări militare venite din Est.

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/rusia-si-nato-poarta-razboaie-paralele-in-marea-baltica-1322140

 

Quote

 

Rusia a efectuat exerciţii militare în Marea Baltică, într-o demonstraţie de forţă în faţa NATO, în paralel cu exercițiile NATO din regiune, a anunţat armata rusă, citată de DPA şi TASS, potrivit Agerpres.

Bombardiere Su-24 şi avioane de vânătoare Su-30SM ruseşti au simulat atacuri asupra unor ţinte maritime în zone delimitate în Marea Baltică, paralel cu „desfăşurarea exerciţiilor Baltops 2020 ale NATO în regiune”, a relatat agenţia oficială rusă TASS, citând un comunicat al Flotei ruse din Marea Baltică.

Piloţii „au efectuat atacuri de antrenament împotriva unor ţinte care simulau un grup de nave ale unui inamic fictiv”, menţionează textul.

Potrivit agenţiei de presă ruse, mai mult de zece avioane ale grupării aeriene a Flotei ruse din Marea Baltică au simulat atacuri asupra unor nave de desant ale unui inamic convenţional.

Comunicatul Flotei ruse din Marea Baltică nu indică perioada exactă când au fost efectuate aceste exerciţii, dar manevrele NATO au loc în regiune între 7 şi 16 iunie. Nu este clar nici cât de aproape au fost cel două armate una de cealată.

Alianţa Nord-Atlantică a început săptămâna aceasta exerciţiul Baltops focalizat pe pregătirea de luptă a forţelor sale în Marea Baltică.

Aceste exerciţii anuale, la care participă 3.000 de militari din 19 ţări, „promovează pacea şi securitatea în regiune prin exerciţii ale forţelor care pot reacţiona rapid în timpul crizelor”, a declarat Alianţa într-un comunicat.

Flota Rusiei din Marea Baltică a raportat luni că a început monitorizarea exerciţiilor Baltops 2020, conform media ruse.

 

 

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e vorba de furat.

 

CI DE POZITIE GEOSTRATEGICA! 

Rusii vor Delta Dunarii si Dobrogea in special ca sa aiba control FULL asupra Marii Negre. Inclusiv lantul muntilor Carpati le-ar fi folositor pentru a construi baze militare impenetrabile.  

Rusia are destule resurse de  petrol, carbune , gaze, paduri  si terenuri! N-are nevoie de furat, dar are populatie cam mica si  cauta   expansiune.   Si-a alcatuit propria Uniune Euroasiatica cu ceilalti fosti sateliti sovietici, iar acum cauta sa cucereasca pozitii geostrategice.

Plus ca mai toate tarile invecinate au trupe si baze americane.  

Editat de no-user-name

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

In 1945 americanii și Statele vest-europene cunoșteau la fel de bine poziția geostrategica a tarii noastre. Ne-au abandonat rușilor fără nicio ezitare. Deși romanii ii așteptau sa ii elibereze, și i-ar fi sprijinit cu resurse, partizani și arme, care pe atunci nu fuseseră eliminate de aparatul represiv comunist. Au abandonat România fără sa se uite înapoi, deși rusii erau foarte slăbiți după războiul greu, iar americanii nu, au abandonat-o la grămadă cu alte state est-europene, care ar fi avut și ele importanta geostrategica impotriva rușilor, nu ca sprijin pt ei sub ocupatie. Așadar importanta geostrategica a României e zero. Însă apar în fiecare generație de militari persoane care au nevoie de conflicte pentru a se remarca, pentru a-și dovedi calitățile strategi în realitate, nu pe foaie. E un răsfăț al acestor tacticieni, care își încordează mușchii unii la alții, se fac remarcați, apoi se potolesc și își vad de ale lor. E un joc de șah, unul 3D. În 1945 romanii aveau nevoie sa fie salvați de eroii vestici, ca să scape de ciuma comunista ce a nenorocit neamul. Dar ce sa vezi, asta nu a interesat pe nimeni. Poate eram și noi acum dezvoltați ca vesticii, doar o porniseram bine pe drumul civilizației în perioada interbelica. 

  • Like 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Americanii cred ca nici nu stiau pe unde e Romania pe harta,  iar cand ne-au bombardat ne-au luat drept ca o provincie a Imperiului Nazist.   

Pentru ei, Europa a insemnat doar Franta, Anglia, Germania, Spania, Italia, tarile scandinave si tarile de jos. 

 

Englezii au o durere in cur in general fata de europenii estici.  

Churchill a dat toata Europa de Est lui Stalin pe un servetel, avand ca prioritate sa salveze Austria, Grecia, Finlanda si  Turcia de expansiunea comunista.  

Astazi, englezii prefera sa primeasca imigranti indieni , africani si pakistanezi  din fostele lor colonii  si au pus de Brexit ca  sa nu mai fie invadati de imigranti  romani si polonezi cu care n-au treaba, care totusi munceau. 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×