Jump to content
Forum Roportal

observant

Full Members
 • Content Count

  302
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

192 Irelevant

About observant

 • Rank
  Trandafir

Recent Profile Visitors

230 profile views
 1. observant

  Coronavirus la zi

  Covizii dantuiesc. Sunt romani, pe halatul unuia scrie "focar de infectie". E greu de interpretat antropologic aceasta scena, nu se integreaza nici in structuralismul lui Levi-Strauss, nici in teoria dorintei mimetice a lui Rene Girard. E un fenomen atipic, simt ca tine de balcanismul in conflict de aculturatie cu Mittel Europa. Ciocnirea civilizatiilor, cum ar zicea tataia Huntington. 10000000_205715197515866_1343443189254676602_n.mp4
 2. observant

  Dedicatii muzicale - part 2!

  Pentru cei care vor sa simta viata
 3. observant

  Jurnal memetic

  90992137_222771589135129_6538449933840586472_n.mp4
 4. observant

  Poezii/versuri preferate

  Cântecul îngerilor chilugi de Dan Verona Noi suntem îngerii chilugi rotund este capul nostru – o ghiulea pentru o popicărie divină Noi n-am cunoscut îmbrăţişarea maternă sfânta familie pentru noi e o reclamă de lux nu ştim cum arată o casă o candelă în peretele nopţii nu ştim Noi nu avem decât o stea de ocazie noi suntem aruncaţi la uşa bisericii pentru a forţa mila divină fratele nostru este câinele fără stăpân noi nu ştim decât rugăciunea pâinii cu marmeladă sfânta noastră veşnica marmeladă eroică Noi nu suntem decât un număr matricol n-avem bunici generali şi nici corăbieri amintirile noastre sunt nule ca praful nealterat de provincie destinul nostru – deplorabilă compilaţie Noi suntem îngerii chilugi – din mâhnirea noastră fariseii vor scoate o frumoasă parabolă din Viața la treizeci și trei de ani (1981)
 5. observant

  Poezii/versuri preferate

  Rondelul ochiului de geam de Leonid Dimov Razant cu lumea de granit un moale ochi de geam există. Locuitorii îl omit dar el rămâne şi insistă. Să nu mai fie ocolit, să ştie urbea egoistă că-n buza lumii de granit un moale ochi de geam există. E plin de mâluri, umilit de Antihrist, de ginta tristă, dar luminează alb, mulcit, ca dintr-o noapte elenistă, razant cu lumea de granit. Rondelul duşumelei vişinii, de Leonid Dimov, O! duşumeaua-n vişiniu vopsită, din coridorul în amurg etern, cu fiece firidă mai boltită capcane negre scoase din infern. Şi lupul slăbănog cu mers de vită când oglindiri neaşteptate cern pe duşumeaua-n vişiniu vopsită capcane negre scoase din infern O! iată veşnicia mea ivită ca o broboadă caldă peste ierni, ca o singurătate mult iubită când inimi noi în inimă se-aştern din duşumeaua-n vişiniu vopsită.
 6. observant

  Poezii/versuri preferate

  Ca valurile monotone care cad pe-același loc, ca sã revinã iar, aceleași crime, în același iad se tot reiau la nesfârșit și chiar de ritmul e incetinit puțin, cãlãul plictisit, jertfa complice, e-același joc mecanic și meschin fixat în ale lumilor matrice, funcționând isterizat în plin, alimentând motoarele puterii cu sângele ce-adapã stele și-n care se întunecã imperii ca totul sã se mai repete-odat’ cu victime de sens contrar, ca valurile monotone care cad pe-același loc, ca sã revinã iar. Ana Blandiana, "Ca valurile", din volumul "Arhitectura valurilor", 1990
 7. observant

  Jurnal memetic

  Ce fac copiii planetei in carantina:
 8. observant

  Dedicatii muzicale - part 2!

  Pentru cei care vor sa simta cum ii invaluie timpul
 9. observant

  Apocalipsa lui Ioan

  Asta predica si Martorii lui Iehova. Cand ii intrebi daca e adevarat ca ei se vor bucura ca dzeu ii va salva in navele lui, dar pe restul oamenilor ii va extermina, ei zic ca e adevarat ca se vor bucura de exterminarea noastra. Recunosc ei cinstit, insa doar daca stii sa ii intrebi asta, inainte de a te zapaci ei cu aiureli. Oamenii nu inteleg ce mesaj oribil le transmit martorii lui iehova cand le deschid usile. De fapt mesajul este unul foarte jegos: omenirea e un gunoi si trebuie exterminata. Nazism mascat. Acelasi mesaj e si la ortodocsi, catolici, protestanti, doar ca astia acum sunt perfizi si nu mai zic populatiei deschis ceea ce discuta intre ei, initiatii. Acum niste ani erau la moda predicile apocaliptice cu soc si groaza, dar de la o vreme au schimbat foaia si o tin doar cu linguseli si cereri de donatii. Poze din Turnul de veghere al martorilor lui iehova despre exterminarea omenirii (se pare ca iehova a intentat proces omenirii, de vreme ce a chemat martori) :
×