Sari la conținut
Forum Roportal
erde_weint

Distimia & Dopamina

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Am mai postat zilele trecute un subiect legat de distimie, dar din pacate prea putine comment-uri relevante. Am mai studiat problema intre timp, si se pare ca este una destul de complexa care se leaga de factori care țin de percepție, gânduri, raționamente dar și de factori de nivel "bilogici" cum ar fi nivelurile serotononinei, dopaminei si noradrenalinei, etc.

O prima intrebare pe care doresc sa o adresez: exista posibilitatea de a efectua analize medicale care sa imi permita sa identific nivelul serotoninei, dopaminei, noradrenalinei, sau alte analize medicale, concludente pentru a putea identifica dacă creierul funcționează la parametrii optimi !? Cei care ati fost diagnosticati avand depresie ati efectuta doar teste psihologice sau ati fost investigati si la nivel medical, prin analize de sange, tomograf, etc ?

Si acum să trecem la subiectul despre dopamina ....

Dopamina este un neurotransmitator important, care este legat in special de pasiune, de placere. El are rolul de a ne stimula și de a ne determina să ducem activitațile la bun sfarsit.

In cazul meu, cateva indicii care ma determina sa ma autodiagnostichez cu un nivel deficitar de dopamina. Nu stiu, daca per general, in cazul distimiei se poate vorbi de un nivel redus de dopamina.

- un prim indiciu, de natura bilogica, este legat de incaruntirea prematura a parului. Am 30 de ani, si de vreo 2-3 ani parul meu a inceput sa se albeasca vazand cu ochii intr-un mod alarmant. Dopamina are legatura cu albirea prematura a parului.
- lipsa placerii, per general. Sunt cam sictirit cam de orice in general. Imi este dificil sa gasesc ceva care sa imi produca placere.
- procrastinez mult.
- cu greu duc proiectele pana la capat, sau nu le finalizez deloc.
- sunt plictisit si foarte apatic.

 

Metode de crestere a nivelului de dopamina

1. Realizarea de exercitii fizice

2. Suplimentarea dietei cu tirozina

3. Consumul de sfecla rosie
   " De exemplu, sfecla furnizeaza aminoacidul numit betaina, care contribuie la reglarea neurotransmitatorilor precum dopamina"
     Sursa: http://psihoterapiei...oductia-de.html

4. Consumul de antioxidanti puternici, intrucat dopamina se oxideaza foarte usor (beta-caroten, vitamina C, vitamina E, Seleniu)

5. Somn cat mai profund

6. Consumarea de alimente care sa determine cresterea nivelului de dopamina

Link-uri utile:
http://frecventa-suf...i-ale-stiintei/
http://psihoterapiei...oductia-de.html
http://www.wikihow.c...crease-Dopamine

 

Pentru un nivel ridicat al dopaminei, este indicata suplimentarea cu tirozina. As avea nevoie de ceva recomandari cu privire la acest supliment alimentar:
.... produse de calitate,
.... producatori buni
.... mod de administrare

Reamintesc ca tirozina trebuie sa dea nastere mai incolo la dopamina. Ar trebui ca tirozina sa poata traversa bariera hemato-encefalica? Pe ce perioada de timp ar trebui sa consum tirozina? Ar trebui sa consum tirozina cu ceva alimente dulci pentru a putea astfel traversa acea bariera hemato-encefalica?

Tot pentru buna functionare a creierului se pare ca ajuta aminoacizii. Din lectura pe care am facut-o se pare ca aminoacizii impreuna cu grasimile nesaturate de genul omega-3, contribuie la buna functionare a creierului.

Aminoacizii lichizi sunt mai buni decat cei sub forma de pastile ?

Recomandari cu privire la aminoacizi de calitate, si producatori
Mod de administrare ...

Aceasi intrebare pe care am pus-o si mai sus: aminoacizii trebuie sa traverseze bariera hemato-encefalica ? Cum trebuie consumati ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Incearca sex in timp ce sari cu parasuta, sex in jungla printre piranha si crocodili, sex in teritoriul unor gorile,angry sex, fight sex, kinky sex, pozitii shunga, sex suspendati in coarda pe un perete de zeci de metri, sex cu ardei iute, sex in locuri publice unde riscati sa fiti surprinsi, sex in pozitii acrobatice yoga, astfel iti vei debloca procesele dopaminei si serotoninei care acum sunt diminuate, si vei avea din nou secretii de neurotransmitatori satisfacatoare, si-ti va reveni pofta de viata si vei scapa de fatala distimie.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×