Vizita la medic după 40 de ani: Ce consultații sunt esențiale?

Vizita la medic după 40 de ani: Ce consultații sunt esențiale?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriCardiologie, Ecografie, sanatate
Ultima actualizareVineri 20 noiembrie 2020
Vizualizari293

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vizita la un cabinet de cardiologie, o ecografie abdominală sau o examinare mai atentă a structurii osoase sunt doar câteva dintre consultațiile de bază pe care fiecare dintre noi trebuie să le efectueze după 40 de ani. Deși nu ne place să recunoaștem, vârsta de mijloc vine la pachet cu o degradare mai rapidă a stării de sănătate. Cu toate acestea, medicii din Cluj admit că, în același timp, acum este un moment optim pentru a lua măsuri de prevenție sau pentru tratarea afecțiunilor în fază incipientă.

Ce investigații ar trebui realizate, așadar, după 40 de ani?

Consultarea unui specialist în cardiologie

Vizita la un cabinet medical specializat în cardiologie este un pas obligatoriu, spun medicii. Deși afecțiunile inimii pot apărea la orice vârstă, acum este momentul în care se manifestă cel mai des primele semne ale bolilor cardiovasculare, una dintre principalele cauze de deces prematur la nivel european. De ce trebuie să consultăm periodic un specialist în cardiologie? Bolile inimii apar și evoluează tăcut, fiind, în prima etapă, asimptomatice. O vizită regulată la medicul cardiolog ne va ajuta să prevenim evoluția bolii, tratând-o încă din stadiile incipiente.

Teste necesare: test de efort, electrocardiogramă, radiografie toracică sau angiogramă coronariană, la recomandarea medicului.

O ecografie abdominală, esențială în evaluarea stării de sănătate

Pentru o evaluare generală a stării de sănătate este important să includem în rutină, pe lângă analizele de sânge anuale, și o ecografie abdominală. O investigație de bază în medicina internă, acest tip de examinare ne ajută să identificăm eventualele probleme ce pot apărea la nivelul organelor. Printr-o astfel de investigație, se pot observa cu ușurință eventuale modificări apărute la nivelul structurii organelor solide și tubulare (modificarea dimensiunii, apariția de chisturi, tumori etc.), dar și o eventuală prezență de lichid în cavitatea abdominală sau la nivelul inimii (în pericard).

În funcție de rezultatele obținute la o ecografie abdominală, un specialist în medicină internă vă poate recomanda o serie de investigații suplimentare sau vă poate redirecționa către alte specializări: urologie, cardiologie, obstretică-ginecologie.

Alte investigații recomandate la vârsta mijlocie

Pe lângă cele două examinări amintite anterior, medicii din Cluj ne recomandă să nu ignorăm evaluarea stării de sănătate a sistemului osos, reproducător sau endocrin. De asemenea, la recomandarea specialistului, se poate efectua un RMN total, astfel încât să identificați la timp orice modificare la nivelul țesuturilor. Acest examen poate depista tumorile încă din fază incipientă, atunci când dimensiunea este foarte redusă.

Îți dorești o evaluare completă?

Promedis Cluj reunește într-un singur centru medical toți specialiștii de care ai nevoie! Fie că ești interesat de o ecografie abdominală, de o consultație la secția de cardiologie sau îți dorești o evaluare completă, aici te bucuri de asistență medicală la cele mai înalte standarde.

Aparatura medicală modernă, alături de colectivul de medici îți oferă garanția unui diagnostic rapid și precis, dar și a unui tratament potrivit nevoilor tale. Promedis îți pune la dispoziție o echipă de specialiști recunoscuți atât în Cluj, cât și la nivel național, care, prin dedicare și o bună comunicare cu pacientul, reușesc să atingă rezultate spectaculoase.

Dacă ai peste 40 de ani și nu ți-ai verificat încă starea de sănătate, e timpul să faci o vizită la Promedis Cluj!

Articol redactat de: SEO365.ro