Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Aici, este prezentat un studiu care demonstreaza lipsa nocivitatii tigarii electronice. :good:

 

Am totusi o nedumerire, daca studiul e realizat pentru persoane in general trecute de tinerete si deja afectate de fumat, de ce studiul s-a facut strict pe nefumatori tineri?

Nu pare relevant deoarce conditiile specifice sunt total diferite si reactia organismului poate fi diferita la fumatori versus nefumatori.

Un exemplu minor: una e sa iasa in frig cineva sanatos si alta e sa iasa cineva racit.

 

Realizat de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea din Catania (Italia) si Universitatea din California (SUA), condusa de Dr. Riccardo Polosa, scopul studiului a fost cel de a monitoriza un grup de utilizatori de tigara electronica pe parcursul a 3,5 ani, masurandu-le diversi parametri clinici la nivel arterial, circulator si pulmonar. Foarte important de mentionat este ca grupul a fost format din vaperi care nu au fumat niciodata tigari clasice. In paralel, a fost monitorizat un alt grup de tineri care nu au fumat niciodata si nici nu au utilizat tigara electronica. 

  • Upvote 2

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru ca nefumatorii erau interesati pentru niste rezultate de analize altfel o plateau scump ca nu erau bolnavi ... medicii nu le trimitea in laboratoare iar asigurarea nu le-ar fi platit curiozitatea!!!    zic eu dar nu prea sint sigura, cred ca este cel mai aproape de adevar totusi pentru ca sint multi straini in State care vin din tari sarace cu boli de plamani desi n-au fumat niciodata, nu sint contagiosi, dar nici tratati in avans nu sint, de asta niste analize sint bine venite!!!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca vom muri noi pana se va afla daca tigara electronica e intr-adevar nociva sau nu. Si despre fumatul clasic se spunea (chiar s-au facut studii) ca aduce beneficii. Ceea ce e sigur este ca prin vapare nu inhalezi atatea substante chimice cum inhalezi atunci cand fumezi, iar cei care au renuntat la tigara clasica in favoarea electronicii respira si dorm mai bine si sunt mai rezistenti la efort fizic.

Editat de Fiero
  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Poate daca nu s-ar fi atins nici de tigara cu toate alea sa fie asa de adictivi, nu erau asa de periculosi, insa cand cineva fumeaza unu dupa altu ca nu se poate abtine, deja sanatatea mentala e dusa si toate organele atacate.   Cativa cumva au rezistat si au trait peste 100 de ani, insa mult mai multi au murit inainte de timp din cauza fumatului.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

carpati.jpg?width=960

 

Carpati fara filtru ... a costat pe vremuri 1,75 Lei ... era si cu filtru cu peste 2 Lei pachetul, majoritatea fumatorilor cumparau pana prin anii 1980 cred.

Daca s-ar vinde si azi, ar fi motiv de lasat de fumat definitiv!!!

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Si mult dupa anii '90. Erau oribile la gust, pot confirma pt ca am fumat asa ceva. Ce zic eu, cu ele am inceput, de fapt, insa multi nu le-ar fi dat pe nicio alta marca de tigari scumpe si au suferit cand nu s-au mai gasit.

  • Upvote 1

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

N-am auzit de Plugaru, era inca un brand ieftin National la 1,15 Lei parca.   Mereu duceam cu un gemantan la Sighet cand mergeam sa aibe mama de dat la cei care lucreaza ceva de reparat prin casa daca avea nevoie ca se gasea greu in provincie.   Nu mergeam foarte des.   Orice se putea rezolva cu aceste tigari, mai incolo doar cu Kent sau Marlboro.


Urmeaza sa ne viziteze cineva care mananca tigarile si deloc n-are degand macar sa ia o pauza cand nu este la el acasa, si ne-am interesat de locuinta ca noi n-am fumat in casa niciodata.  Hotelurile pentru fumatori sint mult mai scumpe, dar nici unde avem deja de calatorit nu-l putem gazdui, la distanta de zeci de km de la noi.   

Punem anunt daca cineva fumator vrea sa-l ia in gazda ...  

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Tigari

stirileprotv.ro/stiri/international/tigarile-clasice-ar-putea-disparea-complet-in-urmatoarele-decenii-din-sua-si-europa

"Țigările ar putea dispărea de pe piață până în 2050 în SUA, Australia, în multe țări din Europa și în mare parte din America Latină, pe măsură ce fumătorii renunță la acest obicei sau adoptă produse alternative, arată un raport citat de Bloomberg".

*COVIDu' duce si tigarile cu el in Iad direct, se schimba lumea!!!  Tot ce am facut noi, se va uita pana sa ne ingroape ... asta se vrea sa NU stie nimic nimeni, sa n-aibe amintiri doar un prezent scurt precum animalele*.  

 

 

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×