Condamnat la viata

Condamnat la viata

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriGérard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante
Ultima actualizareJoi 7 august 2014
Vizualizari652

Voteaza & Distribuie

Descriere

Titlul original: Farewell to Fools
An: 2013
Durata: 90 minute
Regia: Bogdan Dreyer
Scris de: Anusavan Salamanian
Actori: Gérard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante, Bogdan Iancu
Gen: Drama, Razboi

Ultimele zile ale celui de-al doilea război mondial într-un sat din Transilvania. Un soldat german este găsit mort la marginea unui sat de către un băiat de 11 ani. Nu se ştie cine este vinovatul, iar ofiţerii germani ameninţă că îi vor executa pe cei mai importanţi zece membri ai comunităţii dacă făptaşul nu se va preda. Ca să scape, aceştia din urmă încearcă să-l convingă pe Ipu, „nebunul satului” (Gérard Depardieu), să-şi asume el vina, în schimbul promisiunii unei înmormântări fastuoase şi a unor recompense pentru familia lui.

Condamnat la viaţă (A Farewell To Fools) este primul film românesc în care îi veţi putea vedea laolaltă pe celebrii Gérard Depardieu şi Harvey Keitel. Adaptare după nuvela “Moartea lui Ipu”, de Titus Popovici, filmul regizat de Bogdan Dreyer poate fi considerat un remake după Şi atunci i-am condamnat pe toţi la moarte al lui Sergiu Nicolaescu, din 1971.

Alături de Gérard Depardieu, Harvey Keitel şi Laura Morante, în film îi veţi mai putea recunoaşte şi pe actorii români: Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Daniela Nane, Nicodim Ungureanu și copilul Bogdan Iancu. Regia este semnată de Bogdan Dreyer, iar scenariul, de Anuşavan Salamanian.