Sari la conținut
Forum Roportal

Care telefon Samsung este cel mai potrivit pentru tine

enrique00a

203 citiri

Cei de la Samsung au lansat în mod constant telefoane cu un nivel de calitate ridicat și, ca orice producător de telefoane, continuă să lanseze smartphone-uri dotate cu cea mai nouă tehnologie. Samsung este acum la cea de-a 10 a generație a modelelor S, model ce a fost reprezentativ pentru companie. Cu toate acestea, versiunile predecesoare lui S10 nu sunt de trecut cu vederea, mai ales că, odată cu lansarea modelelor noi, prețul acestora scade. Samsung S8 poate reprezenta o opțiune pentru cei ce doresc să își achiziționeze un smartphone nou, singura întrebare rămâne a fi: Samsung S8 sau Samsung S8 Plus?  Iată câteva aspecte despre modelul S8 al celor de la Samsung care ar putea să te lămurească în legătură cu care dintre cele două smartphone-uri este mai bun pentru tine:

1.       Design-ul

Pentru cea de-a 8 a generație, cei de la Samsung au decis să renunțe la varianta Edge, folosind margini curbate atât pentru Samsung S8 cât și pentru Samsung S8 Plus. De asemnea, ambelor modele le lipsește clasicul ”home button”, fiind eliminat pentru a oferi mai mult spațiu pentru display. Senzorul de amprentă a fost mutat mutat pe spatele telefonului tocmai din aceste considerente. Astfel, singura diferență din punct de vedere al design-ului este mărimea display-ului Super AMOLED care, pentru Samsung S8 este de 5.8 inchi, iar pentru Samsung S8 Plus este de 6.2 inchi.

2.       Specificații tehnice

Din punct de vedere al specificațiilor tehnice, atât Samsung S8 cât și Samsung S8 Plus vin dotate cu un procesor Octa-core și 4 GB RAM. Ca OS, amandouă au Android 7.0 Nougat ce se poate actualiza la Android 9.0 Pie. Samsung S8 și S8 Plus au 64 GB de memorie internă și un slot de card ce suportă carduri microSD de până la 256 GB. Toate acestea fac ca utilizarea lui Samsung S8 sau S8 Plus să fie fluidă și fără bug-uri. Nu prea există diferențe în ceea ce privește performanța celor două telefoane, dar acesta nu este neapărat un lucru rău.

3.       Bateria

Bateria este, într-adevăr, lucrul ce diferă clar între cele două telefoane Samsung, pot fi comandate chiar de pe Emag. Samsung S8 vine dotat cu o baterie Li-Ion de 3000 mAh, în timp ce Samsung S8 Plus vine dotat cu o baterie Li-Ion de 3500 de mAh. Această diferență majoră se datorează faptului că Samsung S8 Plus este mai mare și permite încorporarea unei baterii de dimensiuni mai mari, dar și faptului că este dotat cu un display mai mare ce necesită mai multă energie în timpul utilizării. Astfel, o persoană ce dorește un telefon cu o durată a bateriei mai lungă, ar putea fi mai înclinat să opteze pentru un Samsung S8 Plus. În schimb, ambele telefoane vin dotate cu încărcător cu mufă USB de tip C, care permite o încărcare rapid, dar și cu încărcare wireless.

Iubitorii de iPhone au acum un nou model: noul Iphone 13!

4.       Camera foto

Și din acest punct de vedere, cele două smartphone-uri vin dotate cu o cameră foto de 12 megapixeli  cu o diafragmă de f/1.7 și stabilizare optică a imaginii. Față de Samsung S7, care are aceeași cameră foto, cei de la Samsung promit că pentru Samsung S8 au adăugat o nouă caracteristică. Smartphone-ul captează trei imagini de fiecare dată când camera este declanșată, ceea ce conferă un blur mai redus și imagini mai detaliate. Camera frontală pentru Samsung S8 și Samsung S8 Plus este de 8 megapixeli, ceea ce permite realizarea unor selfie-uri destul de decente din punct de vedere al calității.

Prin urmare, singurele aspecte pe care trebuie să le cântăriți în momentul în care vă decideți pentru care din cele două smartphone-uri să optați rămân: mărimea, durata bateriei și, bine-nțeles, prețul. Altfel, per total, nu există diferențe prea mari între Samsung S8 și Samsung S8 Plus.


×