Iron Man - Omul de otel 2

Descriere

Titlul original: Iron Man 2
An: 2010
Durata: 117 minute
Regia: Jon Favreau
Scris de: Justin Theroux, Stan Lee, Don Heck, Larry Lieber, Jack Kirby
Actori: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Jon Favreau, Helena Mattsson
Gen: Actiune, Science Fiction

Dupa ce si-a marturisit identitatea secreta fata de toata lumea, Tony Stark (Robert Downey Jr.) intra in conflict cu Guvernul Statelor Unite care cere sa i se predea arma puternica, costumul lui Iron Man. Cand Guvernul incearca sa creeze o copie a costumului cu ajutorul rivalului lui Stark, Justin Hammer (Sam Rockwell), prietenul de-o viata al lui Tony, Jim Rhodes (Don Cheadle), se nimereste in mijlocul conflictului. Intre timp, un dusman misterios si periculos, se naste in Ivan Vanko (Mickey Rourke), care isi creeaza o identitate puternica, pe nume Whiplash, cu scopul de a se razbuna o data pentru totdeauna pe familia Stark. Nu ii ia prea mult sa isi uneasca fortele cu Hammer pentru a-l distruge pe Iron Man. Odata cu aparitia unei asistente misterioase (Scarlett Johansson), si cu incearcarile persistente de recrutare din partea lui Nick Fury (Samuel L. Jackson), Stark are nevoie de tot ajutorul pe care il poate primi pentru a depasi obstacolele.

Aducand din nou impreuna cea mai mare parte a distributiei si a echipei care a facut din primul Iron Man un succes, Iron Man 2 este la fel de asteptat in vara acestui an ca si predecesorul sau.

Regizorul Jon Favreau a declarat ca intentia lui a fost de a crea o trilogie pentru Iron Man, in care Obadia Stane (Jeff Bridges) sa devina Iron Monger in toate cele trei parti. Cu toate acestea, Stane a devenit principalul personaj negativ in Iron Man, dupa o intalnire intre Favreau si cativa scriitori ai benzilor desenate, printre care si Mark Millar. Millar a sustinut ca Mandarin, pe care Favreau l-a destinat initial sa fie personajul negativ principal, a fost prea fantastic.

Intr-un interviu pentru USA Today, regizorul Jon Favreau a dezvaluit faptul ca a doua parte a filmului se petrece la sase luni dupa evenimentele din Iron Man. A mai vorbit, de asemenea, despre cum versiunea lor de Mandarin le permite sa includa intregul panteon de raufacatori intr-unul singur. El a mentionat de asemenea ca S.H.I.E.L.D. va continua sa aiba un rol major.