Sari la conținut
Forum Roportal

Care sunt intrebuintarile lentilelor de contact colorate?

enrique00a

190 citiri

Care sunt intrebuintarile lentilelor de contact colorate?

           

Vrei sa arati mereu surprinzator mai ales in perioada de varf a verii toride si sa ai o vara in care noptile albe sunt la ordine zilei? Ai nevoie neaparata de corectie optica, dar in acelasi timp sa ai parte de o transformare senzationala a propriului aspect fizic? Ei bine, se pare ca o pereche de lentile colorate te va ajuta sa indeplinesti ambele intrebuintari.

 

Cand trebuie sa apelezi la o pereche de lentile de contact colorate?

           

Ai deja ochi cu o culoare deosebita pe care vrei sa o scoti in relief? Atunci incearca lentilele albastre, verzi, violet, gri sau caprui!

 

Lentilele de contact colorate, cu dioptrii sau fara dioptrii, se potrivesc oricarui tip de iris, fie ca ai ochii inchisi sau deschisi la culoare. Ele pot schimba subtil culoarea ochilor, oferind un aspect natural, pot intari culoarea initiala a ochilor sau pot schimba evident culoarea lor. Ele sunt, in primul rand estetice, dar pot corecta si probleme de vedere ca miopia, hipermetropia si chiar  astigmatismul.

 

Cum alegem lentilele de contact colorate ideale?

 

Pentru ca exista o multime de optiuni in ceea ce priveste culorile lentilelor de contact, gasirea nuantei care sa te avantajeze poate fi destul de dificila. De aceea, alegerea corecta a lentilelor de contact colorate perfecte se bazeaza pe o serie de criterii care tin cont, in primul rand, de nevoile tale zilnice si, in al doilea rand, de obiectivul final pentru care doresti sa le intrebuintezi: cosmetic, terapeutic sau ambele.

 

Alege in functie de culoarea pielii

           

Un prim factor care te poate ghida in alegerea perechii perfecte de lentile de contact este, evident, culoarea pielii. In general, culorile calde ale pielii, cu parul blond sau saten deschis, se vor potrivi cel mai bine cu lentilele caprui deschis sau verzi. In schimb, o nuanta rece a tenului, cu parul brunet sau cu cateva fire de par alb („sare si piper”) va da bine cu lentile de culoare albastru deschis, violet sau culoarea prunei.

Daca esti atrasa de nuante mai speciale, culoarea pielii si a parului sunt factori esentiali care iti vor spune ce te avantajeaza cel mai mult. Cu pielea alba se vor potrivi cel mai bine lentilele in nuante de albastru si chiar gri. Orice culoare deschisa va sta bine pe persoanele cu pielea deschisa – turcoaz, albastru ametist, albastrul aqua.

 

Un ten inchis va fi avantajat de lentile in culori calde – culoarea mierii sau orice alta nuanta care te duce cu gandul la culorile toamnei. Aceasta nuanta a pielii nu este insa avantajata de lentilele in culori foarte deschise.

 

Persoanelor cu ochii de culoarea inchisa le va sta bine cu lentile de culoare caprui –miere. Iar pe timpul verii avantajele purtarii lentilelor de contact sunt si mai multe! Cei mai multi, vara aleg lentilele cu filtru UV.

 

Principalele intrebuintari ale lentilelor de contact colorate

           

Lentilele de contact colorate au o dubla intrebuintare: schimbarea rapida a culorii natuirale a ochilor tai, iar, in al doilea rand, ofera posibilitatea corectarii defectelor de vedere cu care medicul tau oftalmolog tocmai ce te-a diagnosticat. Asadar, daca iti doresti sa apelezi la un set de lentile de contact colorate in scop terapeutic, este indicat sa urmezi, mai intai, un control oftamologic specilizat. In urma investigatiilor, medicul oftalmolog va stabili exact ce tip de lentile de contact colorate vei avea nevoie pentru a-ti corecta cat mai eficient principalele probleme de vedere.

 

Ce trebuie sa stii inainte de a achizitiona o pereche de lentile colorate?

           

Inainte de a incepe sa porti lentile de contact colorate, este important sa stii cateva detalii despre acestea.

Lentilele de contact colorate vin cu parametri diferiti care se potrivesc pe majoritatea ochilor, insa este posibil ca, daca acestea nu se potrivesc formei anatomice a ochiului, sa se constate o diferenta de culoare si lentila sa nu stea fixa, mai ales in cazul lentilelor opace.

Purtarea lentilelor colorate este sigura atat timp cat ingrijirea acestora este una propice. Este totusi recomandata o vizită la medicul specialist inainte de cumpărarea acestora pentru a te asigura ca se vor potrivi ochilor tai.

 

Cu toate informatiile regasite in cadrul acestui articol, detii acum toate ”ingredientele” pentu o mai facila decizie asupra purtarii si achizitiei lentilelor de contact colorate, dar si asupra marcilor sau culorii pe care sa o alegi.

 

Deci, te imdemnam sa petreci o vara de neuitat cu ajutorul unui set nou de lentile de contact colorate.

           

 

 


×