Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12004

Friteuza ideala pentru toate nevoile tale din bucatarie

enrique00a

192 citiri

Cum găsești cea mai bună friteuză pentru tine și nevoile tale? La ce trebuie să fii atent atunci când iei decizia de cumpărare a unei friteuze.

1. Capacitatea friteuzei:

 

Important este să determini pentru câte persoane obișnuiești să gătești la friteuză. Odată ce ai făcut asta, cel mai bine este să cumperi o friteuză cu o capacitate potrivită pentru numărul de persoane. Recomandabil este să alegi o friteuza de o capacitate de minim un kilogram, o gasesti pe la emag.

2. Puterea:

 

Puterea unei friteuze ne arată cât de repede și cât de mult poate înclzi o friteuză. Cel mai bine este să iei un produs cu o putere mai mare, pentru cp o poți regla în momentul folosirii, mai tare sau mai încet, după cum ai nevoie și în funcție de ce ai de gătit. O putere de cel puțin 1200-1400 Wați este foarte bună.

3. Cantitatea de ulei:

 

Inițial, friteuzele clasice funcționau pe principiul baie de ulei. Adică o cantitate mare de ulei pusă într-o cuvă, în care alimentele erau prăjite. În timp, însă, odată cu avansul tehnologic al friteuzelor electrice, acestea pot funcționa doar cu câteva lingurițe de ulei, astfel încât mâncarea este mult mai sănătoasă decât cea prăjită în baie de ulei. Unele modele suplimentează nivelul de căldură necesar cu aburi sau cu aer cald.

 

Cum sa alegi asadar friteuza ideala, urmeaza pasii de mai sus dar fii atent si la cat de usor se intretine!


×