Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    11976

Utilitatea unui aragaz pentru o viață sănătoasă

enrique00a

318 citiri

Cu toate că, în ziua de azi, suntem atât de preocupați de tot felul de activități pentru care plătim pentru a obține un stil de viață sănătos, există și o activitate prin care ne putem asigura o viață sănătoasă, susținută de un electrocasnic cu vechime în viețile noastre – clasicul aragaz. Poate că marea majoritate dintre noi nu sunt fanii gătitului, însă, cu ajutorul unui aragaz de calitate, jumătate din treabă e făcută fără ca tu să depui niciun efort. Un aragaz bun salvează timpul în care ar trebui să supraveghezi constant mâncarea pentru a nu se arde, întări ori usca.

Înainte să devin pasionată de gătit, nu reușeam să înțeleg preocuparea altor persoane în alegerea unui aragaz atunci când își utilau bucătăria. Acum, însă, fără un aragaz bun în bucătărie, obiceiurile mele culinare ar fi compromise. În plus, nu e doar o chestiune care ține de o viață sănătoasă, ci și de a-ți satisface poftele culinare și a împărtăși bucuria mâncării împreună cu cei dragi, aruncând pe aragaz ce ai la îndemână și transformând, astfel, câteva alimente rătăcite prin frigider într-un izvor de bucurie. În plus, alimentele calde, gătite pe aragaz, sunt și cele mai sățioase.

Printre preferatele mele, se numără câteva rețete gătite pe aragaz la foc mic, așa cum știm că se gătește mâncarea cea mai bună. De pildă, o rețetă pe care o gătesc destul de des sunt ochiurile făcute pe aragaz, însă și cele coapte în cuptor sunt pe gustul meu, fiindcă ele nu au nevoie de la fel de mult ulei, cum necesită, de altfel, aproape orice mâncare gătită pe aragaz. La acestea, se poate adăuga puțin somon prăjit tras la tigaie pe aragaz. Tot pe aragaz, la foc mic, vom putea topi în unt câteva feliuțe de avocado, asezonând totul cu un dressing de lămâie și câteva feliuțe de roșii cherry. Astfel, vom mânca, practic, o salată, însă ea va căpăta consistența și savoarea unui fel principal gătit la aragaz.

Ce îmi mai place în deosebit este să pun vinetele la copt pentru salată sau pentru zacuscă pe aragaz, fiindcă, la cuptor, coacerea acestora durează mai mult. În plus, pe aragaz, ele vor căpăta și aroma ușor prăjită care ne place nouă, gurmanzilor.

Și ceea ce e cel mai minunat e faptul că, pe aragaz, vei putea găti mai multe feluri de mâncare deodată, fără a aștepta pentru fiecare în parte. Fiecare ochi de aragaz poate fi o sursă pentru încă un fel de mâncare.

#bucatarie #mancare #reteta #aragaz #cuptor


×