Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    188
  • comments
    8
  • views
    11657

Aspirator pentru o curatenie de invidiat

Sign in to follow this  
enrique00a

389 views

Să cumperi un aspirator nu este un lucru tocmai ușor. Ai putea să intri în primul magazin de electrocasnice și să alegi primul aspirator ce îți iese în cale, bineînțeles, dar asta nu înseamnă că vei alege aspiratorul potrivit pentru tine și casa ta. Sunt foarte multe modele din care poți alege și este bine să acorzi puțin timp acestui aspect. Dacă ai găsit și ți-ai ales totuși un aspirator potrivit, există câteva metode prin care îți poți ușura munca și prin care podelele și covoarele tale vor arăta mai curate:

1.       Nu doar o dată

Atunci când aspirăm este important sa trecem cu aspiratorul de mai multe ori peste aceeași suprafață, în special dacă aspirăm un covor. Este, de asemenea, recomandat să aspirăm din mai multe direcții pentru ca aspiratorul să poată colecta toată murdăria, praful sau părul de pe podea sau covor. Acest lucru este în special esențial stăpânilor de animale blănoase, cum ar fi pisici sau căței ce lasă păr pe covoare, întru-cât curățarea acestui tip de păr este cu mult mai dificilă. Dar indiferent dacă dețineți un animal sau nu, nu este o idee rea să aspirați covorul de mai multe ori și din diferite direcții.

2.       Faceți-vă munca mai ușoară

Cum? ați putea întreba. Există, în principal, foarte multe lucruri pe care diferite persoane le fac și care le îngreunează munca. Sunt persoane care, de exemplu, permit oaspeților, familiei, prietenilor să intre încălțați în casă. Acest lucru nu numai că nu este igienic, dar face munca unui aspirator mult mai dificilă. Descălțarea la ușă păstrează murdăria doar în acea zonă. Puteți chiar pune un covoraș la intrare pe care îl puteți aspira și curăța din când în când. De asemenea, încercați să mâncați într-un loc prestabilit. A mânca pe canapea sau pe pat nu este neapărat un lucru bun. Poate rezulta în firmituri sau chiar pete pe care un aspirator nu le poate scoate.

3.       Stabiliți un program/orar

Acest sfat este mai ales util persoanelor ocupate, cu un program încărcat. Puteți să vă formați un orar în funcție de programul și nevoile dumneavoastră. Încercați să urmăriți la câte zile este nevoie să folosiți un aspirator pentru a curăța podelele și încercați să faceți un orar. Dacă stați într-o zonă cu mult praf sau dacă aveți copii sau animale va trebui să aspirați mult mai des. Curățând parchetul și covoarele periodic vă veți ușura munca și veți avea mereu o podea curată.

4.       Curăță aspiratorul

Da, exact. Și aspiratorul, ca orice alt electrocasnic trebuie curățat. Ba chiar un aspirator mai presus de toate trebuie curățat pentru că nu putem folosi un obiect murdar pentru a face curat. De asemenea, dacă nu este curățat, un aspirator poate să nu tragă bine murdăria și astfel, practic, devine inutil. Dacă ai un aspirator cu sac încearcă să golești sau să înlocuiești sacul sau punga când este trei sferturi plină, astfel eviți ca alte părți ale aspiratorului să se înfunde.

În schimb, dacă ai un aspirator fără sac, cu canistră, ideal ar fi să aspiri cu canistra goală și, dacă se poate, să speli după fiecare utilizare filtrul, canistra și componentele detașabile. Nu uita să speli periodic și capetele de aspirator.

aspirator emag cu filtrare prin apa.jpg

Sign in to follow this  

×