Jump to content
Forum Roportal
Sign in to follow this  
  • entries
    188
  • comments
    8
  • views
    11657

Sony A7 vs A7 II vs A7 III: Cum se compara?

Sign in to follow this  
enrique00a

244 views

Sony vinde în prezent trei generații de camere mirrorless full frame A7, mai precis: Sony A7, A7 II și A7 III. Totuși, care sunt diferențele dintre aceste trei camere?

Când a fost introdus pentru prima dată, în 2013, originalul Sony A7 a fost un mare game changer, aducând pe piață un senzor full frame într-o cameră cu lentile interschimbabile, care era mai mică decât un DSLR tipic al timpurilor, în special genul de DSLR utilizat de profesioniști.

Oferind atât calitate înaltă, cât și comoditatea portabilității și a utilizării ușoare, nu este deloc surprinzător faptul că Sony A7 și frații săi mai mici Sony A7 II și Sony A7 III s-au implatat tot mai mult în inimile pasionaților de fotografie și ale profesioniștilor.

Și deși suntem la a treia generație de iterații a originalului Sony A7, toate cele trei versiuni se vând în continuare cot la cot.

Ne-am gândit că a venit timpul să facem un bilanț al modului în care se compară unul cu celălalt în ceea ce privește seturile lor de caracteristici, pentru ca tu să decizi care dintre cele trei Sony A7 este mai potrivit pentru nevoile tale creative sau profesionale.

Senzor și procesor

Toate cele trei modele au senzori full frame, cu o rezoluție respectabilă de 24 de megapixeli efectivi și imagini prezentate în raport de aspect 3:2.

La Sony A7, senzorul vine cu procesorul Bionz X de ultimă generație, combinația ajutând la furnizarea de culori realiste și la captarea rapidă. Cipul mai mare decât media vine cu captura de secvențe, care permite imaginilor să fie mari, fără pierderi vizibile în detaliu. În afară de aceasta, rezoluția 24,3 MP este încă foarte respectabilă și funcționabilă, la aproximativ cinci sau șase ani de la lansare și cam tot ceea ce am fi așteptat în continuare de la o cameră din clasa și prețul său.

Între timp, Sony A7 II este remarcabil de la lansare, deoarece a pretins că este prima cameră full frame mirrorless cu stabilizare a imaginii cu cinci axe. Senzorul full frame Exmor CMOS vine cu un procesor Bionz X, iar de data aceasta, rezoluția efectivă este aceeași de 24,3 megapixeli.

În schimb, Sony A7 III pare să fie cea mai bună alegere din punct de vedere al performanței în lumină scăzută.

Lentile și compatibilitate

Montura Sony E-mount a fost inițial concepută pentru a funcționa cu camerele compacte mirrorless, dar acum a fost implementată și pentru seria completă Sony A7.

De asemenea, poate fi atașat și un obiectiv A-mount mai vechi, dar nu direct, ci printr-un adaptor opțional (LA-EA3), care oferă cu ușurință proprietarilor de Sony A7 de orice fel acces la o gamă mult mai largă de optică (în jur de 50+).

În plus, există și adaptoare și lentile de la terțe părți (adică nu sunt făcute de Sony).

Video

Toate cele trei modele din serie Sony A7 nu numai că au avantajul de a face fotografii full frame, ci și avantajul distinct al videoclipului full frame, pentru o calitate a imaginii îmbunătățită în general.

Originalul Sony A7 oferă videoclipuri Full HD la până la 60 de fps sau clipuri obișnuite de 24 de fps, ambele în formatul AVCHD, cu opțiunea alternativă a MPEG4 dacă înregistrezi la o dimensiune mai mică de 1280x720 pixeli la 30 fps.

Saltul la Sony A7 II a venit cu o stabilizare a imaginii cu cinci axe. Chiar dacă rezoluția video maximă a fost Full HD 1920x1080 pixeli. Sony a adăugat, de asemenea, opțiunea de înregistrare în format XAVC S.

Cei care înregistrează videoclipuri pe A7 III au obținut în sfârșit capacitatea de a filma videoclipuri 4K.

Când vine vorba de videoclipuri, toți cei trei concurenți sunt într-o poziție capabilă să livreze marfă de calitate, deși este evident că Sony A7 III este cel de ales dacă vrei să filmezi în 4K.

Sign in to follow this  

×