Jump to content
Forum Roportal

Tipuri de masini de tocat carne si cum sa alegi modelul potrivit pentru tine

Sign in to follow this  
enrique00a

263 views

Mașinile de tocat carne și-au mai pierdut din popularitate - dacă acum câțiva ani ele făceau parte din arsenalul oricărei gospodine, astăzi sunt percepute ca electrocasnice pentru pasionații de gătit. Tocmai din această cauză cumpărarea unei mașini de tocat poate fi dificilă pentru un necunoscător, mai ales că tehnologia a avansat și aici, iar acest aparat de gătit poate deveni extrem de util în bucătăria ta - așa că nu îi ignora potențialul, indiferent dacă ești amator sau profesionist într-ale gătitului.

Mașini de tocat carne manuale

Mașinile de tocat manuale sunt cele de care îți aduci aminte de la părinți sau bunici, însă și acestea au primit îmbunătățiri considerabile, oferind posibilitatea de a adăuga un motor electric, în funcție de necesități. Carnea este introdusă în recipientul de tocare și se procesează manual, cu ajutorul manivelei. O astfel de mașină îți va economisi timp și te vei putea bucura de gustul cărnii proaspete în preparatele tale, dar o poți folosi și pentru mărunțirea legumelor, fructelor și verdeților.

Mașini de tocat carne electrice

Mașinile de tocat electrice te scutesc de orice efort în mărunțirea cărnii, legumelor sau fructelor, prin simpla apăsare a unui buton și alegerea intensității. Cu toate acestea, aparatele electrice sunt mai scumpe și mai voluminoase.

Materialul și durabilitatea mașinilor de tocat carne

Indiferent că alegi o mașină de tocat manuală sau una electrică, opteaza pentru un model care sa dureze și să nu te lase la greu fix când ai mai mare nevoie - în perioada Sărbătorilor. Ferește-te de componentele de plastic - sunt cel mai puțin durabile, iar în cazul unei mașini de tocat ai nevoie de forță. Orientează-te către mașinile de tocat din metal sau fontă, în cazul celor manuale sau ideal, cele din oțel inoxidabil în cazul celor electrice. Mașinile de tocat carne din oțel inoxidabil sunt cele mai rezistene și mai performante, dar și cele mai scumpe. Acestea oferă avantajul de a avea toate părțile din oțel inoxidabil, ceea ce le face foarte ușor de curățat, mai ales dacă ai mașină de spălat vase.

Accesoriile mașinilor de tocat carne

Cel mai important lucru la care să te gândești atunci când cumperi o mașină de tocat este ce mâncăruri vei prepara cel mai des. În felul aceste vei știi dacă vei avea nevoie de accesorii suplimentare pe care le oferă unele mașini de tocat - pentru prepararea cârnaților, acesorii pentru modelarea cărnii în diferite mărimi, acesorii pentru tocarea sub formă de pastă, etc. De asemenea, dacă vrei să toci inclusiv oase sau măduvă, va trebui să te orietenzi către o mașină electrică cu putere foarte mare.

În cel mai fericit caz, acest scurt ghid de cumpărare te va ajuta să compari mașinile de tocat carne mai ușor și să cumperi exact modelul potrivit nevoilor tale!

 

Sign in to follow this  

×