Jump to content
Forum Roportal

Sfaturi practice pentru decorarea unei camere de copii

Sign in to follow this  
enrique00a

307 views

În decorarea unei camere de copii intră atât de multe combinații de mobilier, jucării, depozitare și multe altele încât, uneori, nici nu știi de unde să începi. Poate fi un proces plăcut, atractiv, dar și anevoios. Iată cum îți recomandăm noi să abordezi amenajarea unei camere de copii, în cel mai eficient mod.

Vestea bună este că poți alege dintr-o multitudine de stiluri și dimensiuni, care se adaptează nevoilor tale și ale micuțului tău și îi vor transforma camera de copii într-un loc magic, de poveste.

Pasul 1: Bugetul

Odată cu aducerea pe lume a unui copil, intervin responsabilități de natură fizică, etică, morală, dar și financiară.

Pentru că nu vrei să te lași purtată de farmecul unui proces de redecorare a unei camere de copii, trebuie să îți stabilești un buget realist, care să se potrivească așteptărilor tale.

Pasul 2: Stilul

Simplu și intim sau elaborat, cu decorațiuni și accesorii? Alegerea stilului camerei trebuie să fie luată în funcție de mai mulți factori precum: dimensiunea camerei, personalitatea copilului, gradul de luminozitate etc.

Poți opta pentru multă culoare sau pentru nuanțe uni. Află care sunt culorile preferate ale copilului tău și integrează-le în decorul camerei. De la albastru închis la alb pur sau roz pal cu accente de auriu, toate aceste camere de copii pot avea culoarea ca sursă de inspirație pentru bucurie.

Alege un decor ce conține citate inscripționate sau desene pe pereții camerei pentru copii. Finisează unul dintre pereți cu vopsea ce îl transformă într-o tablă de scris. Este o amenajare de vis a unei camere de copii creative, unde cei mici se pot bucura de copilărie și pot colora în voie.

Dacă perspectiva de a tapeta întreaga cameră te sperie, alege să folosești un fototapet pe un singur perete. Alege dintre sute de modele cu natura, animale, desene animate, filme și imagini abstracte, adaptate oricărei camere pentru copii.

 

Pasul 3: Mobilierul

Și în cazul mobilierului, ca în situația pereților, opțiunile de personalizare sunt multiple.

Patul este elementul principal pentru a-i introduce drept în lumea de basm. Alege un pat în formă de corabie, castel, navă spațială, cu baldachin sau cort.

În cazul multor camere pentru copii, funcționalitatea primează. Alege mobilierul modular, ce poate fi adaptat în funcție de vârstă. Un ansamblu de pat suspendat, cu un birou sub el, un pat elevat, cu sertare și birouri care se rabatează sunt doar câteva din elementele pe care le poți introduce în acest fel de camere pentru copii.

 

În cazul întregului mobilier, verifica sa fie bine șlefuit, să nu prezinte cuie ieșite sau alte elemente periculoase.

Sign in to follow this  

×