Sari la conținut
Forum Roportal
  • intrări
    197
  • comentarii
    9
  • citiri
    12044

iPhone SE iti spune cat trebuie sa platesti pentru un smartphone

enrique00a

370 citiri

Ai fost foarte impresionat de lansările Samsung Galaxy Note și iPhone X. Ambele modele vin pe piață la prețuri de aproximativ $1000 sau €1000 + TVA în Europa și te gândești serios să îți iei unul. Poate că iPhone X este mai atractiv, având în vedere că Apple și-a făcut curaj să lanseze ceva diferit de la iPhone 6 încoace. Uitându-te pe lista de smartphone-uri Apple nu poți să nu te întrebi ce caută un smartphone de aproape 3 ori mai ieftin în listă. Deși are un design vechi de 5 ani și hardware de acum două generații, iPhone SE îți arată cel mai bine de ce nu trebuie să dai $1000 pe un smartphone.

Întrebare: de când e necesar ca telefoanele să fie dotate cu ecrane care îți impun folosirea cu ambele mâini? Până să vină Apple cu primul iPhone, cursa producătorilor de telefoane mobile se îndrepta către modele mai compacte, mai portabile. Astăzi, terminologia utilizatorilor cuprinde cuvinte precum „phablet” sau „Samsung Galaxy Mini cu ecran de 4.6”!

Majoritatea telefoanelor de dimensiuni decente sunt echipate cu hardware modest. Apple se adresează nișei celor care doresc un smartphone compact, dar echipat cu tehnologie capabilă să ruleze fluid aplicațiile și jocurile de astăzi și de mâine. iPhone X este dotat cu același procesor de pe iPhone SE. Camera foto și video este aceeași, de 12 megapixeli, capabilă să înregistreze clipuri 4K. Se poate cumpăra cu minim 32GB, suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Plus că are același design excelent al lui iPhone 5S, model văzut de mulți drept cel mai frumos smartphone făcut de Apple.

Așadar, probabil că te întrebi de unde diferența uriașă de preț dintre iPhone SE și iPhone X. Dacă am putea cuantifica inovația și eventualele erori, atunci am putea prezice în fiecare an cât va costa următoarea generație de smartphone-uri, tablete și laptop-uri. Cum acest lucru nu este posibil, producătorii trebuie să-și calculeze o marjă de risc, ce ajunge să fie inclusă în prețul final al produsului.

Însă iPhone SE este dotat cu componente care și-au dovedit fiabilitatea în timp: o construcție solidă, camere foto foarte bune, un ecran Retina lăudat, măsuri de securitate impenetrabile și o experiență de utilizare demnă de un smartphone al anului în care ne aflăm.

De aceea, iPhone SE poate fi cumpărat pentru aproape o treime din prețul unui iPhone X sau a unui Samsung Galaxy Note 8. Nu-ți mai rămâne decât să îți faci planuri cu diferența ce rămâne în buzunarul tău.


×