China

Republica Populară ChinezăChina (chineză :中国; Pinyin Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó ascultă), denumită oficial Republica Populară Chineză, este un stat independent situat în Asia de Est. Este țara cea mai populată din lume, cu o populație de peste 1.350.000.000 de locuitori. China are un sistem unipartid, condus de către Partidul Comunist Chinez, având sediul guvernamental în orașul-capitală Beijing.[5] Acesta exercită jurisdicție peste 22 de provincii, cinci regiuni autonome, patru municipii de subordonare centrală (Beijing, Tianjin, Shanghai și Chongqing) și două regiuni administrative speciale, având în mare parte un sistem de auto-guvernare (Hong Kong și Macao). RPC revendică, de asemenea, Taiwanul, drept a XXIII-a provincie, ca...
Sursa informatii: ro.wikipedia.org

Se afişează 1-10 din 636 rezultate.
  • Refugiații creștini se întorc în Siria de teama jihadiștilor ISIS care au împânzit Europa
  • China a inaugurat cel mai lung pod maritim din lume+4

  • China a inaugurat oficial, marți, cel mai lung pod peste mare din lume, care leagă Hong Kong, Macao și orașul chinez Zhuhai, scrie Reuters. La inaugurare a fost prezent și președintele chinez, Xi Jinping.
    Secțiunea de pod are o lungime de ...

  • Toyota şi Ford formează un consorţiu în domeniul vehiculelor conectate
  • Ford lansează un SUV ieftin0

  • Ford Motor a prezentat marţi noul său SUV, din gama entry-level, destinat consumatorilor din China, dezvoltat împreună cu un partener local, în încercarea de a recâştiga terenul pierdut pe cea mai mare piaţă auto din lume, transmite Reuters.