Singapore Flyer, cea mai mare roata Ferris din lume

Singapore Flyer, cea mai mare roata Ferris din lume

Detalii

CategoriiTurism
TaguriChina, Constructii celebre
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5757

Voteaza & Distribuie

Descriere

Construirea celei mai mari roti Ferris este o cursa globala, se pare. Stirile de pe 11 februarie 2008 anuntau "cea mai mare roata a facut primul tur astazi". Ce a urmat a fost "Vizitatorii Beijing-ului din 2009 nu vor ajunge doar sa vada Marele Zid Chinezesc, ci, de asemenea, roata mare, care ar fi de 208 metri inaltime, cea mai mare roata Ferris din lume". Cu toate acestea, Marea Roata din Beijing (Great Wheel of Beijing) este inca in constructie si cele 48 de capsule ar trebui sa aiba o capacitate de 40 de persoane din fiecare.

Pana cand Roata Mare din Beijing va fi finalizata, Singapore Flyer, construit intr-un interval de 4 ani (2005-2008), cu o inaltime de 165 de metri este cea mai mare roata Ferris din lume, urmata de Star of Nanchang (Steaua Nanchang) din China si London Eye sau Roata Mileniului din Londra, Marea Britanie.

Singapore Flyer

Singapore Flyer, cea mai mare roata Ferris din lume

Istoria rotii Ferris

Desi roata columbiana este cunoscut ca fiind prima roata Ferris din lume, exista unele inregistrari scrise si imagini care spun altceva. Se spune ca prima data roata Ferris a existat in Bulgaria in timpul secolului al 17-lea, fiind cunoscuta sub numele de roata placerii. Existenta unor roti similare a fost inregistrata si in Persia, Constantinopol, India, Romania si Siberia. Istoria timpurie a rotilor Ferris din secolul al 17-lea spune ca pasagerii erau asezati in scaune suspendate de inele mari de lemn, rotite de barbati puternici! Apoi au existat variatii si evolutii introduse acestui format.

Roata Ferris originala a fost construita in 1893, in Chicago, de catre George Washington Gale Ferris. Roata dipsunea de 36 de cabine suspendate, fiecare cu o capacitate de aproximativ 60 de persoane. Acesta a fost demolata in 1906. De atunci, multi arhitecti au incercat sa proiecteze o roata mai mare si mai evoluata. Astazi, roata Ferris este un simbol al statutului si de ce nu, o minune arhitecturala! Mai mult decat atat, guvernele s-au dat seama de potentialul profit si de atractia turistica ce ar reprezenta-o. Prin urmare, nu numai ca au incurajat aceste constructii, ci au fost gata sa investeasca sume mari in aceste proiecte.

Singapore Flyer

Singapore Flyer este o roata giganta, cu o inaltime uimitoare de 165 metri, ceea ce o face cea mai mare si cea mai inalta roata Ferris din lume. Aceasta se gaseste in partea de sud a Singapore-ului, fiind construita pe o cladire cu trei etaje, ce are o serie de magazine, baruri si restaurante. Aproximativ 35-40 minute sunt necesare pentru a finaliza o rotatie, fiind o calatorie completa pentru aproximativ 700 de pasageri.

Singapore Flyer, cea mai mare roata Ferris din lume

Singapore Flyer, Asia (vedere nocturna)

Costul intregului proiect a fost de aproximativ 180 de milioane dolari, insa investitorii au stiut de profitul implicat intr-un asemenea amplu proiect. In prezent, investitiile culeg beneficii enorme, numarul vizitatorilor ajungand la sase sute de mii pe an. Lupta pentru titlul de cea mai mare roata Ferris continua, Roata Mare din Beijing fiind in proces de productie. Dupa ce aceasta construcutie va fi finalizata, titlul de cea mai mare roata va trece de la Singapore Flyer la Great Wheel din Beijing.

Curiozitati despre Singapore Flyer

Nume:

Singapore Flyer

Locatie:

Marina Center, Downtown Core, Singapore

Architect:

Kurokawa Kisho

Inceperea constructiei:

25 Septembrie 2005

Finalizarea constructiei:

1 Martie 2008

Inaugurare:

15 Aprilie 2008

Capacitate:

800 de persoane

Numar capsule:

28

Inaltime:

165 metri

Cost total:

180 milioane dolariTop 10 roti Ferris in lume{title}

Pozitie

Roata Ferris

Inaltime (metri)

Anul inaugurarii

Tara

1

Singapore Flyer

165

2008

Singapore

2

Star of Nanchang

160

2006

China

3

London Eye

135

2000

Marea Britanie

4

Suzhou Ferris Wheel

120

2009

China

5

The Southern Star

120

2008

Australia

6

Tianjin Eye

120

2008

China

7

Changsha Ferris Wheel

120

2004

China

8

Zhengzhou Ferris Wheel

120

2003

China

9

Sky Dream Fukuoka

120

2002

Japonia

10

Diamond and Flower Ferris Wheel

117

2001

Japonia

Singapore Flyer

vedere panoramica Singapore Flyer

Star of Nanchang

Star of Nanchang, China

London Eye

London Eye, a treia pozitie in topul celor mai inalte roti Ferris din lume

Roata Ferris Suzhou

Roata Ferris Suzhou, China

The Southern Star

The Southern Star, Australia

Tianjin Eye

Tianjin Eye, China

Roata Ferris Changsha

Roata Ferris Changsha, China

Roata Ferris Zhengzhou

Roata Ferris Zhengzhou, China

Sky Dream Fukuoka

Sky Dream Fukuoka, Japonia

Diamond and Flower Ferris Wheel

Diamond and Flower Ferris Wheel, Japonia