Concert TRAFIC STRINGS la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din Bucuresti

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBucuresti, China, concerte
Ultima actualizareSambata 27 mai 2017
Vizualizari1033

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vineri 2 iunie 2017, ora 17:30 Concert Trafic Strings la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir din Bucuresti. Programul muzical va cuprinde și lucrari inspirate din creatia lui Dimitrie Cantemir.

Evenimentul este organizat de către Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir” din Bucureşti, la iniţiativa Preşedintelui Senatului Universităţii, d-na Prof. univ. dr. Corina Adriana Dumitrescu şi se va desfăşura sub egida WWUPF (World Women University Presidents Forum – Forumul Internaţional al Femeilor Preşedinţi de Universităţi). Evenimentul va avea loc in perioada 1-5 iunie a.c, la sediul UC”DC”, din Splaiul Unirii, nr. 176, sector 4.

WWUPF a fost lansat de Communication University of China (Universitatea de Comunicare din China) şi şi-a început activitatea în august, 2001. Scopul WWUPF este de a consolida rolul femeilor preşedinţi de universităţi din întreaga lume şi de a crea o platformă în scopul colaborării şi comunicării, al schimbului de opinii şi de experienţă academică, pentru dezvoltarea învăţământului superior şi promovarea femeilor lideri.

În cei 16 ani de activitate, WWUPF a organizat 7 Forum-uri (în China şi Taiwan) şi mai multe Sub-Forum-uri în diverse ţări din cele 5 continente. La aceste întâlniri a participat un număr foarte mare de femei preşedinţi şi rectori din universităţi de prestigiu. Organizaţia se bucură de o atenţie deosebită din partea UNESCO.

Progresul rapid înregistrat în economia bazată pe cunoaştere, schimbările vizibile din cadrul societăţii la nivel mondial, cu accent din ce în ce mai puternic pe creşterea rolului femeii în toate domeniile de activitate, au ridicat cerinţele şi misiunea universităţilor la un nivel superior al procesului de inovare şi de permanentă transformare.

În lumina unor noi concepte în sfera de activitate academică, Sub-Forum-ul de la Bucureşti, prin conferinţa la care vor participa peste 50 de personalitaţi – femei preşedinţi şi rectori de universităţi din China, Coreea, Finlanda, Georgia, Israel, Romania, Serbia, Spania, Turcia, SUA- se va axa pe trei sub-teme şi anume:
- Provocările şi oportunităţile universităţii în cadrul conceptului Noua Ecologie;
- Inovaţii în sistemul de învăţământ şi în modul de predare universitară în era “Internet”+;
- Rolul şi misiunea universităţii şi al femeilor rectori în Noua Ecologie.

Participarea publicului la concert se face doar pe baza invitatiei trimisa de Universitate.