Spasmele musculare involuntare

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari56826

Voteaza & Distribuie

Descriere

Spasmele musculare involuntare pot fi doar o neplacere sau pot indica o forma severa a conditiilor de sanatate. Un diagnostic medical rapid si o evaluare pot contribui la descifrarea complexitatii acestei afectiuni unice.



Spasmele oculare sunt un eveniment pe care noi toti trebuie sa-l fi experimentat la un moment dat. Cu toate acestea, pentru multi oameni spasmele musculare apar frecvent pe o durata scurta de timp si dispar brusc, fara sa dea nici un indiciu al existentei sale. In cele mai multe cazuri, contractia musculara involuntara nu necesita vreun tratament specific. Natura evaziva a spasmelor musculare face dificila prevederea unei posibile afectiuni.




spasme musculare involuntare


spasme musculare involuntare




Daca ati observat spasme musculare pe corpul dumneavoastra pentru o durata destul de semnificativa de timp, puteti avea un motiv de ingrijorare in privinta sanatatii voastre. Cele mai multe spasme musculare sunt experimentate ca rezultat al anxietatii si stresului. Cu toate acestea, in cazul in care spasmele musculare sunt prelungite, interferand in viata de zi cu zi, este timpul sa mergeti la medic si sa depistati cauza acestora.



Specialistii sunt de parere ca spasmele musculare frecvente si incomode pot fi un indiciu spre posibilitatea de probleme medicale legate de sistemul nervos. Diferite forme si comportamente ale contractiilor musculare involuntare sunt cunoscute ca mioclonii, fasciculatii musculare in terminologia medicala.


Cauzele spasmelor musculare involuntare

Muschii organismului ne coordoneaza miscarile sub conducerea sistemului nervos. Daca exista o disfunctionalitate in comunicarea dintre fasciculele de fibre nervoase din muschi si creier, muschii sau o parte din ei se pot contracta pentru ceva timp, dand senzatia de contractie musculara. Aceasta contractie musculara simpla si inofensiva ia forme severe in conditii medicale cronice cum ar fi epilepsie, distrofie musculara, ALS (scleroza laterala amiotrofica sau boala lui Lou Gehrig), precum si alte forme de leziuni ale nervilor din organism.



Se spune ca aceste conditii medicale fi contribui semnificativ la aparitia spasmelor musculare involuntare. Conform rezultatelor mai multor studii medicale, complicatiile medicale asociate cu glandele tiroide sunt de asemenea cunoscute pentru declansarea spasmelor musculare in zonele din jurul gurii. Daca lasam deoparte aceste cauze majore, celelalte motive sunt asociate cu un mod de viata precar. Preferintele noastre alimentare determina in mod semnificativ sanatatea noastra. Daca nu ne procuram aportul de vitamine esentiale ca A, B, C si E din alimentatia noastra, muschii nostri, care devin slabiti si lipsiti de energie, pot declansa spasme musculare.



Aportul puternic de droguri si medicamente si excesul de stimulente (alcool) determina functionarea iregulata a muschilor noasti, ceeea ce duce la aparitia spasmelor musculare. Alcoolismul contribuie la deshidratare, la fel ca dozele mari de bauturi cofeinizate, provocand in cele din urma spasme musculare. In mod similar, de multe ori, muschii suprasolicitati pot suferi si ei spasme. Anxietatea si stresul sunt cei mai frecventi factori de declansare a spasmelor musculare.


Tratament pentru spasme musculare involuntare

Nu exista niciun diagnostic fix sau o explicatie a spasmelor musculare involuntare. Tu esti cel care trebuie sa observe natura si durata spasmelor pentru a explica starea medicului. Acesta va va ajuta la evaluarea simptomelor medicale astfel incat sa aflati daca exista vreo afectiune neurologica responsabila pentru senzatia de slabire a muschilor sau agravarea spasmelor musculare.



Modificarea stilului de viata poate aduce cu siguranta rezultate pozitive in abordarea problemelor musculare. Consumul unei cantitati mari de apa pe zi si combaterea cauzelor stresului pot contribui la tratarea spasmelor musculare. Exercitii de yoga si de respiratie sunt un real avantaj pentru persoanele care sunt diagnosticate cu complicatii ale sistemului nervos. Cu cat controlul unui individ asupra lui sau a respiratiei lui este mai bun cu atat mai sanatos va fi. Chiar si o sala de gimnastica si antrenamentul jocului preferat in aer liber pot inlatura cu succes stresul.



Lectura unor carti si relaxarea pe muzica preferata pot reduce, de asemenea, problemele legate de muschii supratensionati. Alimentatia sanatoasa este cu siguranta cel mai simplu mod de a controla problemele legate de deficienta de vitamine din organism.



Acum ca stim ca spasmele musculare pot fi benigne sau foarte grave, este esential sa fim cu ochii pe contractiile musculare involuntare de la brate, picioare, fata sau orice alta zona. Nu ezitati sa mergeti la medic, acesta este instruit profesional sa va ghideze la fiecare pas.