9 motive pentru care să dai la Medicină

9 motive pentru care să dai la Medicină

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina, sanatate
Ultima actualizareMiercuri 17 iunie 2020
Vizualizari1008

Voteaza & Distribuie

Descriere

Medicina este una dintre cele mai vechi meserii și o carieră în acest domeniu răsplătește prin influența extraordinară pe care o poate avea asupra vieții oamenilor și respectul deosebit de care se bucură acești profesioniști.

De ce să urmezi o carieră în medicină?

  1. Oferă multiple posibilități de dezvoltare a carierei și de specializare. Este unul dintre foarte puținele domenii de activitate în care multitudinea de specializări disponibile este atât de mare, încât poți alege efectiv ce îți place și ce ți se potrivește.
  2. Medicina dă sens vieții într-un mod unic. Posibilitatea de a salva, de a îmbunătăți traseul unei vieți chinuite de boală, de a alina suferința și de a reaprinde speranța în sufletul unui bolnav dăruiește satisfacții pe care nicio altă profesie nu le poate oferi.
  3. Este o profesie în plină dezvoltare, care oferă provocări noi așa cum nicio altă profesie nu o poate face. Este o profesie pentru oameni dinamici, dornici de acumulări de calitate.
  4. Ai acces la informații atât în biblioteci, cât și pe internet. În plus, poți susține efortul de învățare și cumpăra online cărțile de medicină de care ai nevoie.
  5. Activitatea de cercetare în domeniu este în plină expansiune și cererea de oameni cu înalte grade de specializare este în creștere. Acest lucru se traduce prin oportunități financiare deloc neglijabile.
  6. Locurile de muncă în medicină nu sunt afectate de crize economice, restructurări, concedieri colective. Medicii sunt atât de necesari și atât de puțini, încât locurile de muncă sunt probabil cele mai sigure.
  7. Oferă posibilitatea dezvoltării unei afaceri de succes. Foarte multe domenii din medicină permit dezvoltarea unei afaceri proprii și deci setarea exactă a ritmului vieții profesionale.
  8. Este o profesie nobilă, cerută oriunde și foarte bine plătită. În zilele noastre, când este din ce în ce mai dificil să te stabilești într-o țară care îți poate asigura satisfacția în carieră și viața personală, competența în medicină este un „wild card” deloc de neglijat.
  9. Fiecare zi e altfel – este un domeniu de activitate în care complexitatea și varietatea cazurilor întâlnite sunt ample, iar provocările și satisfacțiile profesionale să îmbină într-un mod fericit.

Cui i se potrivește acest domeniu?

Unei persoane inteligente, înclinate către a face bine celor din jur, cu apetit pentru dezvoltare personală și acumulare continuă de cunoștințe și experiență. Este un domeniu pentru oameni pasionați, cu o dorință imensă de muncă, căci volumul de informații necesar a fi acumulat este unul foarte mare, iar învățarea este un mod de viață.

Ce înseamnă o carieră în Medicină

În primă fază – 6 ani de studiu la Facultatea de Medicină, finalizați cu examen de rezidențiat și repartizare la un spital de stat. Educația continuă prin participarea la conferințe, cursuri de specializare pentru obținerea de credite EMC (minim 25 anual). Alegi specializarea, vei profesa între 3 și 6 ani fără drept de parafă, sub supravegherea atentă a unui medic specialist sau a unui medic primar.

Este o profesie grea, în care acumulările necesită timp îndelungat, studiu atent și sacrificiu de sine. Examenele din facultate sunt dificile, dar nu atât de solicitante ca un examen de rezidențiat. Lipsa de pragmatism și de planificare a fiecărei etape pot nărui visul de a deveni medic. Este o profesie care necesită pregătire intensă, deci căutarea maeștrilor, a cărților, a ultimelor descoperiri în specializarea aleasă este esențială!

Sursa foto: unsplash.com/photos/hIgeoQjS_iE