Operatia cu laser verde

Operatia cu laser verde

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriMedicina
Ultima actualizareSambata 24 ianuarie 2015
Vizualizari1445

Voteaza & Distribuie

Descriere

GreenLight laser (laser verde) este cel mai nou si cel mai puțin invaziv al tehnicilor chirurgicale pentru tratamentul adenomului de prostata (HBP).Aceasta tehnica ofera o soluție care funcționeaza cu efecte secundare minime si o spitalizare redusa. Spre deosebire de alte tehnici, 30% dintre pacienti nu au nevoie de un cateter postoperator și mai mult de 90% dintre pacienti sunt externati sau parasesc clinica in una sau doua ore dupa procedura.

In timpul acestei proceduri minim invaziva, un dispozitiv cu fibra optica este introdus printr-un cystoscop, la nivelul tesutului prostatic care este cauza blocajului.

Țesutul tratat este imediat coagulat și vaporizat fara sangerare. Intregul proces este finalizat in mai puțin de o ora, și mulți barbați au raportat ameliorarea imediata a simptomelor.

Procedura nu este demonstrat de a provoca orice impotenta postoperatorie, și exista mai puține șanse de ejaculare retrograda cu aceasta procedura decat la pacientii cu rezectie transuretrala.

Cu toate acestea, este comun pentru pacientii sa aiba o anumita senzație de arsura in timpul urinarii, imediat dupa procedura, care se rezolva, de obicei, in termen de o luna.

Din cauza rezultatelor sale imediate și lipsa de efecte secundare periculoase, GreenLight laser este o alegere populara pentru barbatii care sufera de HBP.

Articol furnizat de: doctor urolog Tigaran Dan