Webhosting-ul este o investitie necesara!

Detalii

CategoriiIT
Tagurigazduire web
Ultima actualizareSambata 5 februarie 2022
Vizualizari388

Voteaza & Distribuie

Descriere

Configurarea unui site web va va forta in mod necesar sa va ganditi la gazduire web. Pentru multi dintre noi, acesta este momentul sa ne intrebam: ce este mai exact si care sunt principalele optiuni pe care le avem la dispozitie? Pentru a raspunde precis la aceste intrebari, cititi mai departe.
Pe scurt, gazduirea web consta in a face un site web accesibil utilizatorilor de Internet in orice moment, prin acces la un server. In calitate de proprietar al serverului(lor), compania cu care aveti de-a face devine, prin urmare, gazda site-ului dumneavoastra.

Datele care codifica un site web (inclusiv codul HTML si CSS) sunt grupate in mai multe fisiere pentru a fi apoi plasate pe un server, el insusi administrat de gazda. Datele continute pe server vor fi apoi traduse de browserul dumneavoastra pentru a permite afisarea site-ului web cu toate aceste componente asa cum apare in fata ochilor dumneavoastra. Retineti ca gazda web poate oferi servicii suplimentare, cum ar fi protectia antivirus pentru site-ul vostru sau un serviciu de rezerva.

Departe de a fi oferita sub una si aceeasi formula, cazarea se prezinta sub mai multe forme, fiecare avand punctele lor forte si punctele slabe. In ambele cazuri, serverele vor trebui sa aiba latime de banda eficienta cel putin 100 Mbps, ceea ce inseamna ca viteza de descarcare va fi de aproximativ 100 megabiti pe secunda.

Gazduirea partajata este procesul de a permite multor site-uri (care se pot numara chiar si la mii) sa partajeze resursele unui singur server. Intrucat serverul este astfel ocupat simultan de un numar mare de site-uri, costurile pentru aceasta optiune sunt considerabil reduse.

Desi din punct de vedere economic aceasta alegere are un avantaj cert, ea prezinta o problema foarte enervanta. Intr-adevar, daca unul dintre site-uri este foarte ocupat, va monopoliza o parte mai mare a memoriei si, prin urmare, va afecta negativ functionarea celorlalte site-uri, a caror viteza de incarcare va fi redusa.

Cu toate acestea, daca viteza de incarcare nu este deosebit de importanta pentru voi, gazduirea partajata poate fi o idee buna. Ne gandim aici mai ales la site-uri in curs de dezvoltare, la site-uri a caror configuratie nu prezinta un grad mare de complexitate si la cele cu un nivel de trafic scazut sau mediu.

Gazduirea VPS, pe de alta parte, functioneaza la fel ca si gazduirea partajata. Prima diferenta intre acesta si cel din urma este ca partajarea serverului se face doar cu 20 de site-uri web, ceea ce este semnificativ mai putin decat in optiunea anterioara.

In al doilea rand, acest tip de gazduire evita inconvenientul de a vedea viteza de incarcare a site-ului sau incetinita din cauza traficului prea mare pe alt site, deoarece toate site-urile care sunt gazduite pe server beneficiaza de aceeasicota de memorie.

Cand vine vorba de configurarea unui site web, posibilitatile sunt mult mai mari si cu gazduirea VPS, ceea ce reprezinta un mare avantaj. Gazduirea dedicata de la hostgate.ro, la randul sau, consta in gazduirea unui singur site pe server, care este utilizat in principal pentru site-urile cu o rata de trafic foarte mare pe luna (cateva zeci de mii de vizitatori) si numai pentru cei a caror confidentialitate a informatiilor este vitala.