Viata mea pe net de Alexandra Ares nominalizat la premiul Readers Favorite

Viata mea pe net de Alexandra Ares nominalizat la premiul Readers Favorite

Detalii

CategoriiCultura
TaguriCarti
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari795

Voteaza & Distribuie

Descriere


Viata mea pe net (Polirom, 2012, traducere de Larisa Copaceanu) / My Life on Craigslist, al autoarei americane de origine romana Alexandra Ares, este unul dintre cele sase romane finaliste la premiul international Readers Favorite, la categoria „Fictiune/Umor".Concursul Readers Favorite este deschis tuturor cartilor din lume publicate in limba engleza, iar rezultatele sint stabilite de bloggeri si cititori, reprezentind un barometru de popularitate.


Cistigatorii de la Readers Favorite vor fi anuntati in data de 23 noiembrie 2013 la Regency Hotel din Miami, in cadrul unei ceremonii care va deschide Miami Book Fair.


Este cea de-a doua nominalizare la un premiu american pentru My Life on Craigslist, dupa ce in 2011 prima editie a romanului a fost nominalizata la cea mai buna carte a anului, Best Book Awards USA pentru Women Fiction, oferit de organizatia US Book News din Los Angeles.


Anul trecut, cea mai recenta carte a sa, The Other Girl, inca nepublicata in Romania, a primit distinctia de Cea mai buna novella independenta din SUA la Next Generation Indie Awards, un echivalent al premiilor Sundance pentru carte, la o ceremonie la Plaza Hotel din New York.


Autoarea a mai obtinut in luna martie o distinctie de finalist si o nominalizare la categoria „Romance" a Premiilor Book of The Year 2012, acordate de revista ForeWord Reviews pentru romanul Visatoarele (Polirom, 2008).


Viata mea pe net este o satira a felului in care Internetul a pervertit modul de relationare sentimentala a multor oameni, oferind totodata o oglinda acida a moravurilor de ultima ora ale tinerilor americani in cursa pentru supravietuire si pentru a avea un partener.


Absolventa a Facultatii de Teatrologie din cadrul UNATC Bucuresti, Alexandra Ares a lucrat ca redactor si realizator pentru Redactia Teatru din TVR (1992-1997), realizind zeci de emisiuni Gong, Scena si Maestrii Tea­trului Romanesc, printre care: Profil Victor Rebengiuc la 60 de ani (1993), Avignon (1995), Amintiri din viitor (1997) si docudrama „Danaidele" la New York cu George Ivascu (1997). In 1998 a emigrat in Statele Unite, la New York, si a lucrat pentru diverse televiziuni, case de productie si sindicate de stiri americane (1999-2005), pentru Adunarea Generala a ONU (2005) si UNDP (2006).


In prezent isi imparte timpul intre Manhattan si Bucuresti si scrie atit in limba engleza, cit si in limba romana. In Romania a mai publicat Exilata in trecut, la Editura Cartea Romaneasca, Sam Shepard, un rebel al rigorii mortale, la Editura Aldine si piesa bilingva Waking Beauty-Frumoasa ador­mita si trezita, care s-a jucat intr-un spectacol-lectura pe Off-Broadway si a fost distribuita in Drama Bookstore din New York. De asemenea, Waking Beauty-Frumoasa ador­mita si trezita va aparea anul acesta in Turcia.


Alexandra Ares este membru al Pen American Center din SUA si al Uniunii Scriitorilor din Romania, si editoarea fondatoare a magazinului literar Manhattan Chronicles.