Aethernativ vă invită la un nou sezon KineDok powered by One World Romania

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriFilme
Ultima actualizareJoi 3 mai 2018
Vizualizari1087

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aflat la cea de a patra ediție, programul european KineDok revine la Timișoara cu documentarul "Ultra" ce va fi proiectat luni, 7 mai la Aethernativde.

ULTRA

Balázs Simonyi| Ungaria | 2017| 81 minute|

Sinopsis: Filmul urmărește patru maratoniști, printre care și regizorul Balázs Simonyi, care se confruntă cu dificultăți extreme și întrec limitele rezistenței, atât fizice, cât și psihice. Fie că aleargă pentru a scăpa de viața de zi cu zi, pentru a-și contesta îmbătrânirea sau pentru a căuta supranaturalul, fiecare atlet gustă nemurirea și își testează propria mortalitate. Pentru unii dintre ei este o terapie, pentru alții este o compensație sau o călătorie.

„ULTRA” este o dramă umană emoțională, un film orientat către personaje, povestit dintr-un unghi anti-eroic. Filmul însoțește protagoniștii pe un drum lung de 246 kilometri de contemplare și auto-descoperire, și oferă acces la gândurile și emoțiile pure ale atleților obișnuiți.

Premii și Festivalui:
  • 2018 – Trieste Film Festival (Nominee – Best Documentary)
  • BIDF (special mention award) – Budapest
  • 2018 - One World IFF – Prague
  • 2018 – Sofia International Film Festival
  • 2018 - Let’s CEE FF – Vienna
  • 2018 - Docs Against Gravity – Warsaw
  • 2017 – Sarajevo Film Festival (Nominee – Best Documentary)

Despre KineDok

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele 7 ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces și să participe la debaterile animate de după proiecții, unde sunt invitați regizori, protagoniști și specialiști locali din diferite domenii.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, KineDok trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii, și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

Tot anul vă așteptăm la cafea bună, documentare alese și discuții aprinse pe cele mai recente teme:
7 mai - Ultra
21 mai - Daliborek și lumea lui albă
4 iunie - Țara moartă
18 iunie - Campionul din Balcani
2 iulie - Mulțumesc pentru ploaie
16 iulie - Funne: Visând la mare
17 septembrie - Tren spre maturitate
1 octombrie - Varză cartofi și alti demoni
15 octombrie - Nicăieri unde să te ascunzi
29 octombrie - Dum Spiro Spero
12 noiembrie - Prima Impărtășanie
26 noiembrie - Nimic nu va mai fi ca înainte
10 decembrie - Bestia e încă vie

ORGANIZATOR LOCAL: ______
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival (Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei