Trecem pe ambalaje biodegradabile - Snick are gamă completă

Detalii

CategoriiShoping
TaguriAmbalaje, biodegradabil
Ultima actualizareDuminica 17 octombrie 2021
Vizualizari467

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ați observat când mergem la supermarketuri că încă sunt disponibile pungile din plastic, dar pentru acestea plătiți o taxă verde? Ați remarcat că livratorii de mâncare au acum ambalaje biodegradabile? O directivă europeană ne impune acum măsuri drastice și are ca scop limitarea poluării cauzată de utilizarea și producerea plasticului. Ambalaje corespunzătoare, eco friendly regăsim la Snick Ambalaje. Din oferta acestui furnizor nu lipsesc nici tacamurile, pahare carton, farfurii, sacoșe ori prosoape. Acestea pot fi realizate din materiale diverse, de la carton la trestie, lemn, printre altele.

Ambalajele biodegradabile - să le înțelegem rolul

Acestea nu sunt nici pe departe cele subțiri și ușor de deteriorat. Unii le asociază cu ambalajele care nu au rezistență. În fapt, dacă s-au confruntat vreodată cu o situație în care mâncarea a deteriorat ambalajul este mai probabil că acesta era necorespunzător. Ca mărime și formă, calitate, deci grosime, orice ambalaj trebuie ales în funcție de conținut și de alți parametri - dacă este vorba de conținut lichid, solid, ce gramaj, condiții speciale de păstrare etc.

Ambalajele biodegradabile sunt cele care în timp se vor descompune (plasticul rezistă ani de zile). Acestea nu afectează mediu, nu degajă substanțe toxice, așa cum se întâmplă în cazul plasticului. Astfel de ambalaje pot fi de orice tip, de la sacoșe la pahare carton, tacâmuri etc. Diferența între aceste produse și cele din plastic o face materialul din care sunt realizate. Veți recunoaște aceste produse și prin însemnele pe care le au. Poate fi vorba despre PLA, cele produse din amidon de porumb, despre CPA, se fabrică de obicei din cretă și alți bioaditivi sau trestie de zahăr. Știați că după ce se extrage zahărul din trestie resturile ce rezultă sunt utile în a crea ambalaje? Iar acestea sunt de calitate, cele recomandate adesea pentru rezistența lor la temperaturi ridicate.

Cultul calității și educația publicului cu privire la acest aspect

În țările mai dezvoltate publicul consumator își triază prestatorii de servicii și din perspectiva abordării pe care aceștia o au. În ceea ce privește producătorii de mâncare, au în vedere dacă este companie ce își respectă angajații, dacă are principii sănătoase, dacă ceea ce produce nu afectează prea mult mediul, dacă poluează etc. Vor renunța la un livrator de mâncare știind că ceea ce folosește, chiar și numai fiind vorba de ambalaje, nu respectă standardele de calitate. Poate că nu toți am atins acest nivel al cultului calității. Însă, în mod clar distingem chiar și cu ochiul liber când un ambalaj nu este ceea ce trebuie, ci o improvizație sau pur și simplu ceva low cost. Un pahar din carton subțire ce se umezește prea repede până când să serviți conținutul vă lasă un gust amar. Dată viitoare veți renunța să mai comandați din același loc.

Principiul este simplu: cei care oferă calitate sunt cei care fac în primul rând ei o alegere de calitate. Snick Ambalaje demonstrează că această regulă se aplică cu succes și în acest domeniu.

Contact: comenzi@snick-ambalaje.com