Care sunt cele mai folosite materiale pentru acoperișul unei case?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAcoperis, tigla, tigla ceramica, tigla din beton, tigla metalica
Ultima actualizareLuni 17 octombrie 2016
Vizualizari1285

Voteaza & Distribuie

Descriere

Atunci cand vorbim despre acoperis, vorbim despre un element cel putin la fel de important ca si fundatia. Acesta te protejeaza de apa, de foc, de vant, de ninsoare si de temperaturi extreme, garantandu-ti practic confortul casei. Din fericire, traim intr-o lume in care exista destul de multe variante de acoperis, care mai de care mai interesante si care mai de care mai avantajoase. Iata, asadar, principalele tipuri de acoperis pe care le poti achizitiona:

Acoperisul din tabla

Este un acoperis rezistent, cu greutate redusa si foarte flexibil. Prezinta marele avantaj de a se monta usor si poate sa ia diverse forme. Practic, te poti bucura de o estetica deosebita daca optezi pentru o astfel de solutie. Acoperisurile din tabla sunt rezistente la coroziune, rezistente la radiatii uv si la diferente de temperatura si de asemenea, sunt destul de ieftine, ceea ce le face extrem de apreciate.

Acoperisul din tigla


Tigla este cea mai solicitata solutie de acoperis, din mai multe motive. In primul rand este cea mai comuna varianta, are un pret bun raportat la calitate, are un aspect placut si este foarte rezistenta. Se poate opta pentru 3 tipuri de tigla: tigla metalica, tigla ceramica si tigla din beton. Tigla metalica este rezistenta si flexibila, venind cu marele avantaj de a avea o greutate mica. Astfel, se poate monta chiar si pe casele care nu suporta greutati foarte mari.

Tigla ceramica este foarte apreciata gratie aspectului, dar si gratie duratei foarte mari de viata. Practic, o astfel de varianta poate sa reziste fara probleme chiar si peste 100 de ani. Din pacate, tigla ceramica are o greutate de 10 ori mai mare decat tigla metalica.
Ultimul tip de tigla, din beton, este foarte rezistenta si are, de asemenea o durata mare de viata. Dezavantajul sau este ca are o greutate foarte mare si daca prezinta infiltratii, poate aluneca cu usurinta in anotimpul rece.

Acoperisul din sindrila bituminoasa

Este uan dintre cele mai ieftine solutii pentru are se poate opta si prezinta o rezistenta mare la apa, foc si radiatii. Sindrila bituminoasa poate sa fie manevrata cu usurinta si poate sa reziste fara probleme aproape 50 de ani. De regula, garantia venita din partea producatorilor este de pana la 15 ani. Exista si alte solutii de acoperire a caselor, cum ar fi sindrila din fibra de sticla sau stuful, insa sunt mai putin populare, chiar daca sunt si ele foarte eficiente.