Tot ce trebuie sa stiti despre adezivii pentru montarea parchetului

Tot ce trebuie sa stiti despre adezivii pentru montarea parchetului

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriAdezivi
Ultima actualizareLuni 19 noiembrie 2018
Vizualizari1960

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru a da o imagine placuta pardoselilor sunt folosite diferite materiale. Daca in baie, peste starea bruta a pardoselii se pun cunoscutele placi de gresie asa si in cazul incaperilor precum dormitoarele regasim cunoscutul parchet obtinut din lemn. Dar pana sa pasim pe parchet, lemnul este prelucrat intens iar apoi urmeaza partea de montaj iar pentru ca parchetul sa fie rezistent in timp este folosit un adeziv parchet masiv care joaca un rol foarte important in rezultatul final. Acestea vin sa infrumuseteze, sa dea o nota de eleganta insa daca nu sunt montate perfect este putin probabil sa arate frumos.

Despre categoriile de adezivi folositi in montarea parchetului veti afla mai multe informatii in cele ce urmeaza. Cel care se va ocupa de montarea parchetului este si cel care va decide ce adeziv este potrivit pentru acest proces. Decizia nu este una foarte usoara asa ca este utila o informare prealabila.

Astfel, pe piata veti gasi mai multe categorii de adezivi pentru montarea parchetului precum:

1. Adezivii din doua componente pe baza de rasini expoxi-poliuretanice. Primul component este pe baza de rasini epoxi-poliuretanice iar al doilea component este un catalizator. Aceste doua componente se amesteca si dupa obtinerea unei paste omogene, aceasta se va intari. Este un adeziv fara continut de apa. Trebuie insa sa aveti grija cu acest adeziv pentru ca vaporii pe care ii emana va pot afecta sanatatea. Poate fi folosit la montarea oricarui tip de parchet fiind rezistent indiferent de suportul pe care este aplicat. Este totodata economic dar tineti cont de faptul ca aveti la dispozitie cel mult 60-70 de minute pentru a folosi substanta preparata pentru ca altfel se va intari si nu o veti mai putea folosi.

2. Adezivii formati dintr-un singur component pe baza de rasini poliuretanice. Pentru ca au un singur component nu trebui sa preparati substanta. O puteti aplica direct pentru ca procesul chimic de lipire va avea loc intre adeziv si suportul pe care este aplicat respectiv sapa care contine apa motiv pentru care adezivul nu contine apa. Poate fi aplicat pe suprafete mai mari dar trebuie acordata atentie pentru ca la randul sau va emana vapori ce pot conduce la alergii. Poate fi aplicat pentru orice tip de parchet avand o capacitate foarte buna de lipire a parchetului. Este unul dintre cei mai utilizati adezivi pentru lipirea parchetului si nu este nici scump.

3. Adezivii silanici. Sunt tot adezivi monocomponenti pregatiti pentru utilizare imediata. La fel, intarirea adezivului se face in urma reactiei chimice a adezivului cu apa din sapa. Diferenta fata de adezivii anteriori o face faptul ca acest adeziv poate prelua variatii mari ca dimensiuni ale parchetului sau ale suportului pe care este aplicat. Este un adeziv care nu afecteaza sanatatea celui care il aplica. Se poate aplica pe orice tip de suport pentru orice tip de parchet. Un dezavantaj il prezinta pretul. Este un adeziv mai scump si din acest motiv nici nu este atat de cautat.

Daca sunteti in cautarea unui adeziv pentru montarea parchetului trebuie sa stiti ca cei de la klebrom.ro va pun la dispozitie o gama de adezivi de cea mai buna calitate. Va stau la dispozitie https://www.klebrom.ro pentru a va raspunde la orice intrebare astfel incat informatia sa va fie de folos pentru rezultate optime si de durata. Fireste, dupa utilizarea adezivului pentru montarea parchetului vor ramane urme de adezivi pe care ar fi bine sa le indepartati folosind solutii speciale pentru ca lemnul sa nu fie afectat si in plus, urmele ramase sunt cat se poate de inestetice. Este bine daca faceti asta in timpul montarii parchetului, imediat ce ati montat o suprafata mai mica puteti curata surplusul de adeziv.