Top 3 pași importanți când renovezi un apartament în bloc vechi

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriamenajari interioare
Ultima actualizareMarti 17 decembrie 2019
Vizualizari1151

Voteaza & Distribuie

Descriere

Dormitorul minimalist cu accente industriale regăsit într-o revistă de design interior pe care ți-au căzut ochii în timp ce așteptai să vorbești cu agentul de vânzări de la firma de mobilă nu te lasă în pace. Vechiul tău apartament urmează să treacă printr-o renovare generală. Înainte de orice fel de mobilă și accesorii, nu uita de acești trei pași.

Modern înseamnă sigur


Ușa de la intrare făcută din foi de pal și umplută cu niște rășini și material de izolație s-ar putea să pară întreagă, dar tu știi mai bine că una de metal cu un sistem de încuietoare modern îți va oferi un confort mental mult mai mare. Acum că ai intrat în apartament, gândește-te la interfon. Un sistem cu cameră video integrată s-ar putea să fie mai potrivit, indiferent de nivelul de siguranță din cartierul în care locuiești. Siguranță acasă înseamnă și utilități indispensabile puse la punct. Dacă apartamentul este branșat la rețeaua de încălzire a blocului, uite-te la calorifere. Poate le poți înlocui cu unele mai mari și mai eficiente energetic. Verifică aragazul cu un detector de gaze, incluzând și țeava de alimentare. Se impun revizii periodice, iar dacă problema nu dispare, s-ar putea să ai nevoie de modernizare și aici.

Întoarce-te în hol pentru un moment. Panoul electric – încă folosești siguranțe clasice în formă de clopot și pe care probabil le găsești tot mai greu pe piață? Sapă propriu-zis în perete și aruncă o privire la cablul electric, cum arată circuitele? Dacă vrei un apartament modern, e foarte greu să ocolești circuitul care îți va alimenta toate aparatele din casă. Asigură-te că ai un sistem de cabluri electrice bine pus la punct.

Investiții pe termen lung

Ce înseamnă debranșarea de la sistemul centralizat de căldură al blocului și trecerea la o centrală de apartament proprie? Independență, eficiență și control – pentru început. Sigur că vei avea nevoie de niște resurse serioase care s-ar putea să te dea înapoi un pic în ceea ce privește data de terminare a renovării, dar dacă tot faci o îmbunătățire reală, poate că ar trebui să iei în considerare și investiții mai mari.

Tot o investiție serioasă, care te obligă să te gândești pe termen lung, este un boiler la baie. Fără să fie vorba de un cost prea mare, boilerul este un butoi mare care îți oferă un plus de apă caldă și presiune, tocmai pentru că vrei să decizi tu câtă apă consumi, când și la ce oră din zi. Sunt suficiente cartiere în care noaptea apa presiunea apei de la robinet scade considerabil, altele în care alimentarea cu apă caldă are probleme periodice.

Igienizare în profunzime


Orice apartament vechi are mobilier care a fost afectat de timp. Este firesc ca părți din blatul din bucătărie să fie pătat, un pic umflat de apă ori scorojit pe alocuri. La fel cu și cu dulapurile din bucătărie sau de la baie. Din păcate, însă, acest mobilier devine astfel și ascunzătoarea perfectă pentru tot felul de insecte. Dacă nu poți cumpăra mobilă nouă, poate poți să o desfaci până la cele mai mici părți și să le cureți. După orice fel de resturi de mâncare, straturi de grăsime vor fi îndepărtate, poți aplica o soluție de insecticid bună pentru a te asigura că ești protejat de ele pentru o perioadă mai lungă.

Tot în sfera de igienizare intră și plasele de țânțari, un soi de filtru care îți blochează praful și restul particulelor din aerul de afară. Dar tocmai din acest motiv, este destul de probabil ca ele să devină și un depozit de murdărie în locurile care altfel ar trebui să-ți ofere aer proaspăt. Ia în considerare înlocuirea lor, fie cu ajutorul unei firme specializate, fi chiar de tine însuți.

Sursă foto: pixabay.com/photos/brush-roll-painter-painters-masking-1034901/