Tipuri de foarfece pentru profesioniști: Tot ce trebuie să știi

Detalii

CategoriiShoping
Tagurifrizer, Frizerie, Romania
Ultima actualizareJoi 23 septembrie 2021
Vizualizari494

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fie că te afli la început de drum în cariera de frizer sau ai deja experiență, cu siguranță îți dorești să evoluezi și să obții rezultate din ce în ce mai bune. Pe lângă participarea constantă la cursuri, workshopuri și evenimente dedicate specialiștilor din domeniu, este esențial să te echipezi cu un set profesional de ustensile și accesorii. Setul de foarfece este crucial pentru orice frizer care dorește să atingă performanța. De aceea, trebuie să știi că există nenumărate tipuri de foarfece, cu scopuri și caracteristici diferite. Pentru a-ți găsi stilul personal și pentru a mulțumi absolut fiecare client, ai nevoie de un set complet, echilibrat și de cea mai bună calitate. Iată tot ce trebuie să știi despre foarfecele de frizerie!

1. Există foarfece speciale pentru stângaci și dreptaci

În majoritatea domeniilor de activitate, stângacii se adaptează echipamentelor și procedurilor gândite, de cele mai multe ori, astfel încât să fie cât mai confortabile pentru majoritatea formată din dreptaci. Cu toate acestea, când vine vorba despre foarfece de frizerie, acestea sunt disponibile în două variante diferite, în funcție de mâna dominantă. Așadar, dacă ești stângaci, folosește întotdeauna foarfece create special pentru tine. Vei obține rezultate excelente, căci lama superioară va fi mereu poziționată pe partea stângă, astfel încât tu să vezi în permanență linia de tăiere.

2. Trebuie să iei în calcul forma mânerului

După ce te asiguri că folosești o foarfecă potrivită ție, trebuie să iei în considerare și felul în care mâna prinde mânerul ustensilei. Acest aspect este deosebit de important, căci ușurința de utilizare este puternic influențată de modalitatea de prindere a foarfecii și de poziția degetelor și a coatelor.

  • Mânerul „opposing” – Acesta este cel mai folosit tip de mâner, încă din cele mai vechi timpuri. Frizerii care îl folosesc taie părul folosind degetul mare și degetul mijlociu.
  • Mânerul „offset” – Acest mâner este similar primului, însă presupune manevrarea foarfecii cu degetul mare și cel inelar, fiind mai ergonomic.
  • Mânerul „crane” – Această variantă modernă de mâner permite brațului să se relaxeze mai mult și să taie cu aceeași precizie.

3. Fii atent la tipul și lungimea lamelor

Orice hairstylist experimentat știe că lamele foarfecii sunt esențiale pentru reușita tunsorii. De aceea, înainte să cumperi o foarfecă sau mai multe, învață tipurile de lame și alege ce ți se potrivește cel mai bine. Pe piață există lame de lungimi diferite, cele mai întâlnite fiind cele de 14,15,2, 16,5 și 17,7 cm. Dimensiunea lamelor se alege în funcție de tehnica folosită la tuns. De asemenea, există două tipuri principale de lame: cele japoneze și cele nemțești. Lamele japoneze sunt mai ascuțite, oferind o tăietură precisă, perfectă, ce oferă tunsorii acel ceva special. Lamele nemțești sunt teșite, împiedicând astfel alunecarea firelor de păr de pe lamă și fiind perfecte pentru frizerii care încă exersează și își perfecționează tehnica de tuns. Indiferent de tipul de lamă ales, asigură-te că îți cumperi o foarfecă de tuns profesională, special concepută pentru folosirea în salon, în coafor sau frizerie.

4. Nu omite greutatea foarfecelor

Poate că o diferență de câteva grame pare insesizabilă atunci când compari două foarfece de frizerie. Totuși, dacă tunzi un număr mare de persoane în fiecare zi, în timp vei resimți oboseala brațului din ce în ce mai mult. De aceea, este important să iei în calcul și greutatea foarfecelor tale, alegând unele cât mai ergonomice, compacte și ușoare.

5. Ia în considerare și materialul din care foarfeca este fabricată

Cele mai des utilizate foarfece de frizerie sunt fabricate din inox. Acestea sunt ușor de curățat și de întreținut, fiind folosite în frizeriile din toată lumea. Pe piață există și foarfece din oțel, cu o rezistență extrem de ridicată. Acestea presupun costuri mai mari și sunt fabricate, de obicei, în Japonia și Germania.

În final, depinde de tine dacă dorești să investești într-un produs de top, pe care să-l folosești ani întregi, sau dacă, mai degrabă, preferi să experimentezi cu mai multe tipuri de foarfece de-a lungul timpului.

Sursa foto: pexels.com/photo/black-and-silver-skeleton-key-on-brown-wooden-table-3992874/