Succesul in ritualul de curtare

Detalii

CategoriiSocial
Taguripsihologie
Ultima actualizareJoi 27 iunie 2019
Vizualizari1120

Voteaza & Distribuie

Descriere

Recunoasterea semnalelor corporale te ajuta sa economisesti timp si, foarte probabil sa nu dai gres in alegerea si pastrarea unui partener. Citirea limbajului trupului are importanta de la desfasurarea ritualului de curtare pana la adaptarea la un grup nou. Asa putem afla cat suntem de disponibili, de sexy, de pregatiti.

Din punct de vedere psihologic daca iti dai permisiunea sa te deschizi in fata unui posibil partener, nu e nevoie de un curs special. Corpul tau stie ce are de facut ca sa te recomande ca pe un partener de sexual. El reactioneaza subconstient in prezenta sexului opus accentuand lucrurile care-l diferentiaza.

Barbatii afiseaza o pozitie dominanta, isi ascund burta, umfla pieptul, isi imping barbia spre inainte…Femeile isi expun sanii, inclina capul, isi arata privitorului incheietura mainii in semn de supunere, se joaca cu parul…Ca sa ai succes in gasirea unei partenere pur si simplu te concentrezi pe limbajul corporal doar al femeii care transmite (si care iti si place evident) disponibilitate si ii raspunzi.

Regulile cuplarii sunt foarte simple. Te adresezi femeii care-ti da unda verde, fara sa pierzi timp si energie batand la usi inchise.
In felul acesta esti valorizat de femei si detestat de barbati pentru concurenta. Succesul cuplarii depinde de abilitatea barbatului de a interpreta mesajele subtile care vin de la o posibila partenera disponibila. Daca nu decodeaza corect, domnii au tendinta de a confunda comportamentul amical si zambetul cu interesul sexual.

Femeile care nu doresc sa ramana pe margine si vor sa incurajeze o apropiere e indicat sa transmita semnale clare si repetate. Ca avansurile sa nu fie respinse e nevoie ca femeia sa trimita clar ce vrea si barbatul sa poata descifra acest limbaj. Altfel, daca totul e ambiguu, barbatii nu le mai curteaza chiar daca se simt atrasi, de teama de a nu fi respinsi.

Curtarea presupune cativa pasi. Un flirt debuteaza cu o privire a femeii spre barbat. De fapt nu cu una ci cel putin trei priviri pentru ca el sa inteleaga mesajul. Zambetul retinut al femeii ii da de inteles ca are unda verde.

Urmatoarea etapa o reprezinta aranjatul…parului, hainelor, bijuteriilor ei. El raspunde la asta tot prin aranjatul…imbracaminti, parului, incordarea abdomenului, suspendarea degetelor de curea sau de buzunare. Amandoi se vor intoarce unul catre celalalt. El se apropie si urmeaza in mod firesc un dialog – replici de agatat – clisee.

Un ultim pas menit sa incurajeze apropierea sunt atingerile pe care ea le face “din greseala” pe mana, umar, stransul mainii, de mai multe ori pentru a da de inteles barbatului ca n-a fost o greseala. Daca el e relaxat cu nivelul de intimitate creat si stie sa citeasca mesajele va raspunde corespunzator.

La nivel inconstient, creierele noastre sunt atrase de cei cu disponibilitate sexuala si cu capacitate de reproducere. Pentru a atrage un barbat, femeia scoate in evidenta trasaturile care-i arata sanatatea si disponibilitatea, barbatul vitalitatea si vizibilitatea.

Nu e nevoie sa fi Miss sau Mister Univers pentru a avea un partener. In principiu ne alegem partenerii de pe aceeasi treapta estetica cu noi.

Articol oferit de cabinet psihologic Carmen Alina Rosu - 0748092032
psihologcarmenrosu.ro